Hae
Palasia Arjestani

Anni Vuohijoen tempaus-klinikka, osa 2 + tortillafiesta.

 Kuten olette jo varmaan huomanneet niin olen itse tykännyt Annin painonnosto-klinikoista tosi paljon ja suosittelen kyllä sellaiselle menemään jos mahdollisuus tulee! Nyt sellainen itse asiassa onkin tarjolla eli Anni vettä Crossfit Lauttasaaressa kuusipäiväisen painnonosto-kurssin 20.1-5.2. Kaksi ensimmäistä kertaa harjoitellaan tekniikoita ja neljä seuraavaa vedetään ihan oikeita treenejä. Paikkoja on enää neljä jäljellä eli kannattaa olla nopea jos mielii mukaan! Itsekin tahtoisin tuonne, mut meiltä on vähän turhan pitkä matka lähteä julkisilla Lauttasaareen asti 🙁 Lisätietoja Annin painonnosto-kurssista löydät täältä.

Niin se tempaus-klinikan kakkospäivä. Lauantaina treenit aloitettiin tanko jumpalla, joka tehtiin pareittan: 3x vauhtiveto, 3x niskan takaa punnerrus leveällä ja 3x valakyykky. Näitä muutama kierros. Sen jälkeen siirryttiin tekemään ihan kunnon treeniä eli tempausta, tempausta ja vielä kerran tempausta!

kuvia 001

kuvia 002

kuvia 003

kuvia 004

kuvia 005

Vedettiin alkuun pareottain 4x tempaus nivusista nousevilla painoilla, 4x tempaus reisistä ja 4x maasta asti. Mä en kauheasti painoja nostellut, koska tahdon tekniikan ensin kuntoon ennen kuin lähden hiluja lisäilemään. Olisko ollut 20kg ”suurin” paino 😀 Jostain se on lähdettävä!

kuvia 006kuvia 007

kuvia 008

kuvia 009

JO kuvia katsoessa huomaa miten mun vasen olkapää on paljon kireämpi kuin oikea ja tanko kulkee vinossa. Working on it.. Musta tuntuu että mun on tosi hankala löytää sopivaa leveyttä jaloille alle menon jälkeen ja varmaan senkään takia en pääse kyykkyyn asti. Tää on vaikeeta!

kuvia 010

Tonilla se on vähän helpompaa 🙂

kuvia 011

Kuten kuvista näkyy niin Tonilla tempaus on vähän helpompaa kuin mulla 😀 Treenin loppuun tehtiin vielä kiinalaisia ja venäläisiä vetoja eli periatteessa siis treenattiin tempauksen vetovaihetta epäkkäiden vetoon asti ja kiinalaisissa oli vielä lisänä pieni alle meno. Huikeita treenejä ja kasa päin hyviä vinkkejä! Tällaiset ammattilaisen opastukset on kehittymisen kannalta korvaamattomia eli niihin kannattaa aina hakeutua jos vaan on mahdollisuus. Huomenna oliskin sit tarkotus taas treenailla tempausta 😉

20140113_161659Miehellä oli lauantaina työporukan kemut niin me vietettiin loppupäivä mun treenien jälkeen mimmin kanssa kahdestaan. Leikittiin paljon, nukuttiin pitkät päiväunet, syötiin hyvin ja vähän siivoiltiin. Sitä tavallista perhe-elämää 🙂

IMG_20140112_165039

Uusimmassa FitLaihdu-lehdessä on tuttuja 😀

kuvia 016

Sooseja ja täytteitä tortilloille oli vaikka minkälaisia! Lihapuolelta oli tarjolla jauhelihaa, tulista jauheliha-papuhöystöä ja mulle kanaa.

IMG_20140112_164303

Hei hei vieraat! 🙂

12 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  No juu, kyllä se on vissiin lajissa kuin lajissa hyvä ottaa haltuun ensin se tekniikka ja sit alkaa riehuu kunnolla 🙂 Sen on täs salihommailussakin huomannut, että raudan määrä ei takaa kyllä laatua alkuunkaan 😉 Hyvä sä!

  • Jonna kirjoitti:

   No ei takaa todellakaan 😀 Sekin tuli opittua kantapään kautta punttailun alkuvaiheessa!

 2. riitu kirjoitti:

  Mein salille tulee Laura Niemelä pitämään painonnostokurssia. Ootan kanssa kovasti sitä..tempausta ja riveä+työntöjä..! Viime aikoina ei oo huvittanut treenit yhtään, eikä ne oo ees kulkeneetkaan oikein mitenkään..en tiiä mikä talvimasennus tässä on menossa, mutta eiköhän se korjaannu ajastaan. Toivottavasti saat liikkuvuutta lisää, hieronnassa vois saada paikkoja vetreemmäksi ja lihaskalvoja auki, jos faskiahierontaan menee. Itse huomasin, että oli kun uudet olkapäät kun niitä oli muutaman kerran runnottu auki hieronnassa 😀 tempauskin lähti huomattavasti reippaammin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Onko teillä ohjelmoinnissa kevennetty viikko? Jos ei niin semmonen kannattaa kyllä pitää 4-5 viikon välein. Hierontaan pitäis tosiaan mennä, samoin lihaskalvojen avaukseen. Mun mieshän on toiselta ammatiltaan hieroja, mut suutarin lapsille ei ole kenkiä ja niin edes päin 😀

   Tänään kunnon mobbaussessiot tiedossa open gymissä!

   • riitu kirjoitti:

    Hyvä kysymys tuo kevennetty viikko..kyllä luulisin ( :D) että on se kevennetty meilläkin..ehkä se on mennyt meikäläiseltä ohi, kun ei kuitenkaan joka päivä reeneihin pääse. Syy voi olla myös täälläkin liian vähäisessä ravinnossa jne 🙁 Ei kerkee eikä ees aina maistu varsinkaan oikeenlainen ruoka..

    Juu, niihä se on, että suutarin lapsella ei oo kenkiä 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Mä huomaan omassa jaksamisessa paljon muutosta nyt kun nostin ruokamääriä ihan reilusti. Tietysti joka päivä ei tarvitsekaan mättää ruokaa kuin pieni eläin, mutta ainakin treenipäivinä on hyvä tankata kunnolla safkaa 🙂 Just eilen boksilla puhuttiin miten suuri merkitys ravinnolla ja nimenomaan riittävällä kalorimäärällä crossfitissä on. Mua ei ainakaan haittaa vaikka vähän ylimääräistä tuliskin kunhan treenit kulkee ja voimatasot nousee. Kesää kohti voi sit aina kevennellä ja vetää itseään rantakuntoon 😀

 3. Mika kirjoitti:

  Näitä on todella mukava lukea, hyvä kun jaksat kirjoittaa niin yksityiskohtaisesti.

  Mulla valakyykky onnistuu niin että takapuoli osuu vaikka lattiaan mutta silti tempaaminen on todella haastavaa.. Niitä pieniä osasia joista liike rakennetaan on niin monta että aina kun keskittyy yhteen niin muut unohtuu. Toistoja, toistoja, toistoja. Siitähän se lähtee.

  Itselläkin jatkuu huomenna painonnostokoulu. Oishan se hienoa jos muistais viime viikon treeneistä edes joitain asioita jotka sais nyt heti kuntoon.

  • Jonna kirjoitti:

   Näin se on. Mä huomasin että mun jalkojen asentokaan ei ole ehkä riittävän leveä että ylipäänsä pääsisin kyykkyyn. Tänään jos vähän keppijumppaa ottais tempauksen muodossa ja hakis sitä jalka-asentoa. Ja niitä kaikkia muita juttuja mitä pitäis muistaa 😀 Täytyy nyt hangata tota tekniikkaa kuntoon ennen kuin kaikki unohtuu ja sit saa taas alottaa alusta. Toistoja, toistoja, toistoja! 🙂

 4. Jenni kirjoitti:

  Kyllä se tempaus alkaa siitä kulkemaan! Todella hyvä tuo asenne, ettei lähde korottelemaan niitä painoja vaan ihan oikeasti hinkkaa ensin sen tekniikan kuntoon, se vie sitten loppupeleissä paljon pidemmälle!:) Tsemppii treeneihin ja toivon mukaan flunssa ois nyt selätetty!

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä on ihan turha lähtee vaan raakana vetämään ja korottaa siinä painoja koska mulla jäi cleaneissakin se raakana vetäminen vähän päälle. Nyt on työn ja tuskan takana opetella kyykyn kautta. Kyllä mä vielä jonakin päivänä tempauksenkin opin! 😉 Pikku hiljaa kuitenkin mennään eteen päin. Pidän hirmuiset bileet sit kun pääsen ekan kerran kyykkyyn asti tempauksessa 😀

 5. Sanna kirjoitti:

  Kaupassa käydessä selasin tuon uusimman Fit Laihdu! -lehden, mutta en löytänyt juttua siusta. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä se uusimassa on! Siellä on varmaan ollut vielä vanha lehti hyllyssä. Uusimmassa on kannessa laulaja Johanna Pakonen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *