Hae
Palasia Arjestani

Helpot kasvispihvit – Kasvisruokaa parhaimmillaan

Mulla on kausia jolloin oikein himoitsen kasvisruokaa ja sen jälkeen saattaa mennä pitkänkin aikaa ettei se kiinnosta ollenkaan. Olen monta kertaa päättänyt, että viikossa pitäisi pitää edes yksi kasvisruokapäivä, mutta hyväksi aikeeksi se on jäänyt. Periaatteessa en kannata kauheaa lihamättöä tai kanan syömistä monta kertaa viikkoon, mutta paljon treenaavana sitä luulee ettei saa muista lähteistä riittävästi proteiinia. Pavuista en tykkää eikä ne mun vatsalle edes sovi. Toki on paljon muitakin hyviä kasviproteiinin lähteitä olemassa ja niitä pitäisi vaan rohkeasti alkaa testaamaan. Hankaluuksia projektiin tuo jälkikasvu, joka ei suostu syömään mitään epämääräistä. Härkiksellä yritin joskus huijata, en onnistunut!

Nämä Makuviikon ruokaboksin ansiosta valmistetut helpot kasvispihvit olivat ehkä parasta kasvisruokaa, jota olen koskaan maistanut tai valmistanut. Ei kun ei olekaan. Parasta maistamaani kasvisruokaa söin pari vuotta sitten Peurungan kylpylän reissulla, kun siskon käly valmisti meille kasvislasagnea. Jestas miten hyvää! Sitä ruokaa en unohda ehkä koskaan. Mutta joo, kannattaa testata näitä kasvispihvejä. Herkullisia olivat!

Helpot kasvispihvit

 • 1/2-1 kesäkurpitsa
 • 300g porkkanaa
 • noin 1 dl raastettua parmesaania
 • muutama persiljan oksa pieneksi silputtuna
 • 2 kananmunaa
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria
 • öljyä tai voita paistamiseen

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Valuta se siivilässä. Kuori ja raasta porkkanat.

Lisää munat raasteeseen. Lisää parmesaani  ja jauhot. Mausta seos persiljalla, suolalla ja pippurilla. Anna turvota hetki.

Ota kahdella ruokalusikalla nokareita kasvispihvitaikinasta ja paista ne paistinpannulla tai lettupannulla öljyssä/voissa kauniin värisiksi ja rapeiksi, 3-4 minuuttia per puoli.

Jos kaipaat kastiketta pihveille, tässä erinomainen ohje siihen:

 • 200g turkkilaista jogurttia
 • 2 rkl sitruunamehua ja 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
 • mustapippuria
 • lehtipersiljaa silputtuna

Sekoita jogurttiin mustapippuria, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä lehtipersilja. Valmista kastike ennen pihvien paistoa ja nosta kylmään odottamaan.

Tarjoile helpot kasvispihvit ja jogurttikastike esimerkiksi riisin kanssa!

 

2 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Hyvä idea tuo kasvisruokapäivä viikossa, toivottavasti toteutuu. Pinaattikeitto/letut, ohrasuurimopuuro ja nuo kasvispihvit ja lasagne luulisi lapselle uppoavan ainakin omalle kummitytölle. Omassa lapsuudessa pidin myös lämpimistä juustovoileivistä ja kasvissose- ja hernekeitosta(ilman lihaa)Oletko kokeilut pakastealtaan hälsans kök tuotteita? ainakin pyörykät menee lihapullista.

  • Jonna kirjoitti:

   Pinaattulettuja tehtiinkin just perjantaina! Tytölle menee kyllä kasvissosekeitot, mutta kasvispihvejä ei syö 🙁 Hernekeittoa voisikin joku päivä taas tehdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *