Hae
Palasia Arjestani

Lukulistalla Outi Rinne: Lohturuokaa

Processed with VSCO with a6 preset

Vuosi on hyvä startata kirjalla, joka on pullollaan terveellistä lohturuokaa. Sain Outi Rinteen Lohturuokaa – kirjan luettavaksi Atena Kustannukselta tovi sitten. Olen lukenut kirjan jo moneen kertaan läpi ja sieltä alkaa nousta selvät suosikit esille. Minä rakastan reseptikirjoja yli kaiken ja nimenomaan kirjoina, joita voin selata sohvan nurkassa kera teemukin. Selaan paljon reseptejä myös netistä, mutta perinteisissä kirjoissa on sitä jotain! Lohturuokaa kirjan kaltaiset terveellisiä reseptejä sisältävät kirjat ovat mun intohimo. Tämän kirjan lisäksi pidän paljon myös Virpi Mikkosen sekä Ella Woodwardin kirjoista. Kaikissa teema on sama, mutta toteutus hyvin erilainen ja pidän niistä kaikista.

” Vaikka mieliteot ovat yksilöllisiä, tietyntyyppisten ruokien himo on yleisinhimillistä ja melko pysyvää. Siihen liityy rasvan, suolan ja hiilihydraattien sopiva suhde, jonka nauttiminen saa nopeasti aikaan mielihyväkokemuksen. ”

Processed with VSCO with a6 preset

Outi Rinne on ravintoon ja hyvinvointiin erikoistunut psykologi, joka työskentelee silloin tällöin myös kokkina. Hänen aikaisemmat kirjansa Raakaruoka-aika sekä Mielekkäät eväät ovat olleet myös hyvin suosittuja. Harmikseni minun hyllystä näitä kirjoja ei (vielä) löydy. Lohturuokaa kirjan ideana on loihtia perinteisistä mukavuusruoista terveellisempiä versioita. Myös syntisen ihania herkkuja saa nautiskella uuden asunsa ansiosta hyvällä omalla tunnolla!

” Oma filosofian on se, ettei mielitekoja tarvitse eikä pidäkään kieltää. Kieltäminen tekee kohteesta entistä houkuttelevamman ja aiheuttaa rasittavaa kamppailua mielihalun ja tahdonvoiman välillä. ”

Pidän paljon kirjan houkuttelevista ja herkullisista kuvista sekä kirjailijan nokkelasta ja hauskasta sanailusta. Kirja on todella viihdyttävä ja sitä lukee mielellään pelkästään tekstin vuoksi!  Kirjan teksteistä näkyy Outi Rinteen psykologitausta, sen verran hyvin ja seikkaperäisesti esimerkiksi mielitekojen syntyminen on selvitetty. Itse pidän psykologiaa ja ihmisen käyttäytymistä todella mielenkiintoisena, joten nämä tarinat iskivät minuun kuin veitsi voihin. Luin koko kirjan läpi heti ensi istumalta ja minä kun harvoin jaksan lukea reseptikirjojen tarinoita läpi kerralla.

”Mieliteot heräävät tyypillisesti stessitilanteessa, jossa monet meistä elävät lähes kroonisesti. Tänä virittää epäonnistumisen ansa, jonka seurauksena on usein pettymys, itsesyytöksiä, lisää stressiä – ja uusia mielitekoja! ”

Processed with VSCO with a6 preset

Kirja on mielestäni suunnattu juuri minunkaltaisilleni terveellisestä ruoasta innostuneille ihmisille sekä niille, jotka haluavat perinteisten lohturuokien tilalle kroppaa enemmän helliviä vaihtoehtoja. Kirjasta saat ideoita aamiaiselle, lounaalle ja illallisiin, mättöruokiin, snäkseihin, dippeihin ja höysteisiin, leipiin ja makeisiin leivonnaisiin, mousseihin ja jädeihin, nameihin sekä sooseihin, hilloihin ja erilaisiin kermoihin. Tässä kirjassa ei kauheasti näy valkoista sokeria, maitotuotteita, lihaa eikä viljatuotteita! Omalla listallani seuraavina testausvuorossa ovat Next benedict (parempi versio eggs benedictistä), Zuch’n’nuts, Pottunesca, Tuliset vegeranskalaiset, Kauraskonssit, Maapähkinä-suklaacookiet, Bataattimutakakku sekä Kinuskinen valkosuklaamousse. Oi, vesi herahtaa kielelle kun ajattelenkin noita herkkuja! Testattujen listalla on tällä hetkellä herkulliset pähkinävoipannarit.

”Painonhallintaan liityy usein uskomus siitä, että elämä muuttuu onnelliseksi sitten kun paino laskee, lihasmassaa kertyy tai olemme muuten ihannekuosissa. Kannattaa kuitenkin miettiä, heijastaako tämä ulkopuolisten käsityksiä vai omia todellisia toiveita.”

Processed with VSCO with a6 preset

Arvosana kirjalle 5/5. Suosittelen!

*Kirja saatu arvosteltavaksi blogiin. Kursivoidut tekstit ovat suoria lainauksia kirjasta.

Ps. Vlogissa uusi video!

2 kommenttia

  1. Outi Rinne kirjoitti:

    Kiitos Jonna! Olen otettu <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.