Hae
Palasia Arjestani

Kippileukoja & muscle up treeniä!

Nyt tulee ihan puhdas treenipostaus! Vihdoin oon päässyt jo vähän treenailemaan ja eilisen treenin jälkeen fiilis oli katossa 🙂 Meillä on nyt starttaamassa kisaryhmä, mut oon ite edelleen kahden vaiheilla… Voi olla että hylkään ajatuksen koko kisaryhmästä tällä hetkellä ja keskityn saamaan tuloksia ihan perustreenillä ja normaaliohjelmoinnilla mikä meidän salilla on käynnissä. Täytyy ensin katsoa alanko vihdoin pysyä terveenä ja sit miettiä noita kisahommia uudestaan.

Meillä on vielä kevyt viikko menossa ja tällä viikolla pääliikkeet on tehty kevyellä kuormalla palauttavasti ja tekniikkaan keskittyen. Tiistaina tehtiin alkuun shoulder pressiä ja sen jälkeen harjoteltiin kippileukoja, käsilläseisontaa ja käsilläkävelyä.

 • shoulder press 3×5, painot 40-60% maximista (20, 25, 25kg)
 • kippileukoja
 • käsilläseisontaa
 • käsilläkävelyprogressiot

Kippileuoissa koin taas jonkin pienen ahaa elämyksen ja tekniikka näytti ehkä aavistuksen verran paremmalta ja tuntuikin helpommalta kuin aiemmin. Muutamia menee putkeen, mut sit pettää näpeistä voima ja on hypättävä alas tangosta. En myöskään saa aina kunnon rytmiä kippeihin eli en pysty niitä tekemään ihan putkella. Täytyy noita kippejäkin vaan harjoitella normi leukojen ohella 🙂

kuvia 001

Paita: Crossfit Vantaa, housut: Nike & popot: Inov.

kuvia 002 kuvia 003

Mitä tulee käsillä seisontaan ja kävelyyn niin kyllähän mä käsilläni osaan seisoa tukea vasten ja murto-osa sekunnin ilman tukeakin, mut kävely on vielä kaukana 😀 Helpoltahan se näyttää sivusta seurattuna, mut kun itse yrittää niin tuloksena on lähinnä iso pyllähdys sattumanvaraiseen ilmansuuntaan. Harjoteltiin käsilläkävelyä kiipeämällä wall climbilla seinälle ja siitä lähdettiin kävelemään käsillä niin että toisella kädellä läpsäytettiin aina rintaan, sit toisella jne. Alla demonstraatio kuvien mudossa, selventää asiaa ehkä hiukan.

kuvia 004 kuvia 005 kuvia 006 kuvia 007 kuvia 008

Tänään meillä on muuten iltapäivällä akrobatiatreenit kunnon gurun johdolla ja siellä harjotellaan enemmän käsilläseisontaa ja -kävelyä, mut siitä lisää myöhemmin! Eilisen treenin aiheena oli kyykyt, rengaspunnerrukset ja muscle up (eli MU) progressiot. Kyykyt tehtiin kevyinä heti alussa ja sen jälkeen käytiin renkaiden kimppuun.

 • Kyykky 3×5, kuorma 40-60% 1rm (40, 45, 50kg)
 • rengaspunnerruksia jalat irti maasta + käsien levityksellä ala-asennossa
 • Muscle up progressiot kuminauhalla ja ilman

Kyykyistä ei oikeastaan muuta sanottavaa kuin flunssa on tehnyt tehtävänsä ja noi 50 kilon kyykyt tuntui jo todella raskailta… Joka paikasta kiristi ja kinnas mut loppua kohden kyykyt alkoi näyttää ja tuntua siltä miltä pitääkin 🙂

kuvia 017

Huppari: casall (kirppis), housut: reebok, kengät & alla oleva toppi: adidas.

kuvia 021 kuvia 020 kuvia 018

Muscle up on mulla vielä todella kaukana enkä vielä oiken tajuakaan mitä siinä pitää tehdä ja missä kohdassa. Muutaman onnistuneen toiston sain kuminauhan avulla eli sain nostettua lantion riittävän ylös, jotta sain käännettyä itseni dippiasentoon. Siihen päälle erittäin monta epäonnistunutta toistoa 😀 Kävin rimpuilemassa myös muutaman yrityksen ilman vetokumia, mut eihän se ole vielä lähelläkään! Itse asiassa luulen, että saan vedettyä muscle upin raakana ennen kuin onnistun siinä kippauksen kanssa…

kuvia 022 kuvia 023 kuvia 024

 

False grip harjoittelua.

False grip harjoittelua.

kuvia 026 kuvia 027En yhtään ihmettele miksi toiset on niin innostuneet muscle uppien treenaamisesta, se on oikeastaan aika hauskaa! Mä olen koko ajan enemmän ja enemmän alkanut kiinnostua kaikesta temppuilusta ja voimisteluliikkeistä, tiedä vaikka kohta lähtisin jonnekin aikuisten sirkuskouluun 😉 Noita muscle uppeja vois alkaa treenaamaan vähän enemmänkin niin ehkä vuoden päästä saan jo ensimmäisen tehtyä!

Ja kuka ei tiedä minkälainen liike on muscle up niin tässäpä erittäin hyvä esimerkki siitä!

11 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Kiva, että oot taas takaisin treenin parissa ja toivottavasti sairastelut on nyt sitten loppu. =)

  Itte käyn kans siä crossfitissa, mutta vielä en oo edes kokeillut käsilläseisontaa, oiken tuntuu että iso hui vaikka kyllähän sitä pian pitää kokeilla. Mulla vaan on tota muuta treeniä niin paljon, että en ehdi harjoitella kaikkia crossfit-juttuja niin paljon kuin haluaisin.

  • Jonna kirjoitti:

   Ei kaikkea ehdi harjoitella riittävästi vaikkei muuta siihen lisäksi treenaiskaan 😉 mullakin on noin miljoona juttua mitä pitäis harjoitella enemmän…

   Lauantaina uskaltauduin treenaamaan käsilläseisontaa ja kävelyäkin ilman seinää, jei 🙂

 2. Annika kirjoitti:

  Mä opettelin kippileukoja itekseni ja max.3 sain rimpuiltua yhteen putkeen ja alko turhauttaan, kun kehitystä ei tapahtunut. Sit sain koutsilta muutaman kultaisen ohjeen, niin johan alko sujumaan. Eli ensin kunnon ote tangosta, kämmenet tangon päälle ja sormet ympäri ja sit ikään kuin kiristää ote kääntämällä kämmeniä taaksepäin samalla puristaen tangosta (lyhyt kun olen, niin otan yleensä tangon viereen boxin, mistä yletyn tankoon, hyppäämällä en saa tarpeeksi tiukkaa ja pysyvää otetta). Sit toinen juttu, mikä oli mulle ainakin se avain sujuviin kippileukoihin, et jalat koko ajan tiukasti yhdessä kun tekee kippiä. Näin liike on huomattavasti nopeampi, räjähtävämpi ja hallitumpi. Kokeile noita jos selkis yhtään mitä yritin selittää!;)

  • Jonna kirjoitti:

   Iso kiitos! Mulla harottaakin jalat mihin sattuu enkä varmaan saa kunnollista otetta kun joudun hyppäämään tankoon, lyhyt kun olen minäkin 😀

 3. eveliina kirjoitti:

  Vaikken crossfitissä ehdikään säännöllisesti käymään niin joku noissa tempuissa kyllä viehättää 😀 Muscle upit ja käsilläseisonnat/kävelyt näyttää vaan niin kivalle, että niitä haluais oppia tekemään. Ja monta muutakin temppua. Jotenkin muuttuu aina lapseksi kun pääsee crossfit-saliin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Noi on kyllä hauskoja juttuja kaikki! Vähän erilaista sen peruspuurtamisen rinnalla 🙂

 4. Emski kirjoitti:

  Vitsi noi ekat housut on kyllä kivat! 🙂

  http://iwilldoitemski.blogspot.fi/

 5. outi kirjoitti:

  Mä koklasin eilen ekaa kertaa tota wallclimbiä vihdoin. En ihan noin lähelle seinää vielä pässyt/uskaltanut mennä, mutta sun blogin innoittamana tuota oli pakko testata 🙂
  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Eikö olekin hyvä liike! Hapottaa olkapäitä aika kivasti 🙂 muista jännittää vatsat ja pakarat heti lähtöasennossa niin pääset helpommin ylös asti ja pakka pysyy kasassa!

   • outi kirjoitti:

    No on kyllä hyvä liike, kuvasinkin räpellykseni ja se löytyy eilisestä postauksestani, saa käydä kommentoimassa 😀 ja tossahan sulta jo tuli hyviä vinkkejä, vatsa olikin pakko heti jännittää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *