Hae
Palasia Arjestani

Helppo ketoleipä mikrossa

ketoleipä

Tätä reseptiä on nyt kyselty paljon varsinkin instagramissa (@jonna_musakka) eli tässäpä teille lupaamani helppo ketoleipä mikrossa! Olen tätä samaista leipää tehnyt joskus vuosia ja vuosia takaperin ja sen jälkeen harvakseltaan. Rakastan leipää, kuten teistä ehkä moni tietääkin, joten jokin ”korvike” oli saatava nytkin. Kuten otsikkokin kertoo, ketoleipä on helppoa tehdä. Tästä leivästä tulee hieman sämpylän mallinen ja leikkaan sen aina kahtia, jolloin saan kaksi pyöreää leipää. Niihin omat herkkutäytteet päälle ja omnom!

Tämä ketoleipä on oikeasti hyvänmakuinen, vähähiilarinen ja helppo tehdä! Ainekset vain sekaisin kupissa ja simsalabim, oiva välipala on valmis 😉

Helppo ketoleipä mikrossa

  • 1 rkl mantelijauhoja
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl mantelimaitoa (muutkin maidot käyvät)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • pieni ripaus leivinjauhetta & suolaa

Voit halutessasi voidella pienen vuoan/mukin voilla. Sekoita kaikki ainekset kipossa sekaisin. Kaada mikron kestävään sufleekulhoon tai mukiin ja mikrota täydellä teholla 1,5 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hetki ja kumoa se leikkuulaudalle. Halkaise veitsellä kahtia ja anna jäähtyä vielä hetki. Jos haluat leipään rapsakan pinnan, käytä leipä vielä paahtimessa tai paista sitä hetki voissa molemmin puolin pannulla. Itse olen käyttänyt leivinpaahdinta, niin ei tarvitse turhaan hellaa lämmittää.

Laita leivän päälle haluamasi herkkutäytteet ja nautiskele!

ketoleipä

Edellinen postaus: Mitä olen syönyt ketolla?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *