Hae
Palasia Arjestani

Jälkiruuaksi kardemummapannacotta

Processed with VSCO with 4 preset

Havahduin juuri siihen, että valmistan aika harvoin jälkiruokia, vaikka leivon ja laitan ruokaa paljon. Tykkään todella paljon myös jälkiruuista (no mistäpä en…), joten tässä asiassa voisi ehkä hieman petrata! Ostetaan usein viikonloppuisin vain jäätelöä kaupasta, mutta entäpä jos tekisinkin useammin jälkiruokia itse? Ei ollenkaan huono idea! Nyt kun yritän saada mieleeni hyviä jälkiruokia niin mieleen ei tule muuta kuin jäätelö. Kertonee paljon mun jälkiruokakokemuksista. Toisaalta, jäätelö on melkeinpä poikkeuksetta todella hyvää eikä maska aikaa eikä vaivaa, rahaa kylläkin. Me ostetaan todella harvoin mitään peruspakettijädeä, joten jäätelöönkin saa uhrattua aika paljon rahaa. Varsinkin kun mies syö yksinään ainakin purkillisen..

Pannacottaa tein nyt ensimmäistä kertaa Makuviikon ohjeella ja hyvää tuli! Mies ei tykännyt, koska ei juuri välitä kardemummasta, mutta minä ja tyttö tykättiin todella paljon. Pannacotta on mielettömän helppoa valmistaa ja senhän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Lämpimät suosittelut tälle reseptille 🙂

Kardemummapannacotta

 • 2 dl kuohukermaa
 • 2 dl maitoa
 • 60g sokeria
 • 1 pss kardemummaa
 • 2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita kattilassa kerma ja maito ja lämmitä melkein kiehuvaksi. Lisää sokeri ja kardemumma. Lisää ja sekoita kattilaan myös vedessä lionneet ja puristetut liivatelehdet. Jäähdytä seos ja siivilöi se sopivan kokoisiin laseihin. Nosta pannacotta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Tarjoile esimerkiksi kaurakeksimurun kera!

Vinkki: Voit tehdä pannacottan myös yhteen isoon kulhoon, kuten minä tein!

Ps. Vlogissa uusi video! Pääset siihen tästä.

2 kommenttia

 1. Bee kirjoitti:

  60 sokeria? 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, jokainen voi itse päättää 😀 Ei vaan, grammaa oli jäänyt pois sieltä! Kiva kun huomasit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *