Hae
Palasia Arjestani

Ei itketä lauantaina!

Processed with VSCO with c1 preset

Superraskas viikko takana, joka kulminoitui eilen kauhean ärrinmurrin-hetkeen illalla. Mulla on todella huono tapa kasata viikon varrella itselleni kauhea to do-lista, joista harvoin saan montakaan tehtyä. Alan jo torstaina stessaamaan kaikkea sitä tekemättömän homman määrää, koska tiedän että joudun kaiken sen tekemään viikonloppuna mitä en saa arkena tehtyä. Tähän kuuluu mm. perussiivoukset, muut harrastukset kuin treenaaminen, kodin järjestely, rentoutuminen, lehtien lukeminen, käsityöt ym. Mun arki on nykyään niin hektistä etten ehdi oikeasti iltaisin tekemään mitään kotona ruuanlaiton, syömisen ja nukkumisen lisäksi. Treenaamisen lisäksi olisi ihanaa laittaa kotia, leipoa, tehdä käsitöitä, mutta ei niin ei! Viikonloput kuluu sitten näitä muita asioita tehdessä. Tai kuluisi ellen olisi niin jumalattoman väsynyt! Odotan kauhulla aikaa, kun mulla nousee työtunnit ja tämä tulee tapahtumaan parin viikon päästä..

Mun on pakko alkaa opettelemaan jonkinlaista stressinhallintaa, koska ei tämä ainakaan näin voi jatkua. Välillä tuntuu, että elämä jää elämättä kaiken tämän stressaamisen ja ahdistuksen vuoksi. Toisaalta nämä fiilikset on minulla kausittaisia ja seuraavat kolme viikkoa saattaa mennä hyvinkin seesteisisssä merkeissä. Kouluaikana tarvitsin hirveän paineen ja stressin, että sain koukutehtävät, esitelmät sun muut tehtyä ja työelämässäkin olen huomannut työskenteleväni parhaiten paineen alla. Ehkä tämä on sitten jotain vapaa-ajan painetta, jota kehittelen itselleni aikani ja jonka ansiosta saan halutut asiat tehtyä pois alta!

Oli miten oli, tänään aloitin aamuni smoothiebowlilla, jota olen himoinnut koko viikon! Me lähdetään tytön kanssa kohta leffaan ja heitetään aivot narikkaan hetkeksi. Tänään en aio stressata, vaan teen juuri sitä mitä huvittaa. Edes treenaamaan en aio tänään mennä. Nyt lepuutetaan sekä kroppaa että mieltä 🙂

Rentouttavaa lauantaita!

9 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Ymmärrän niin ton tunteen kun viikolla ei ehdi muuta kun työt ja pakolliset askareet. Vkl haluisi viettää rauhassa tehden ihania asioita mutta ei kun on rästihommia ja vkl sujahtaa äkkiä ohi ankeaan maanantaihin. Työpäivät on pitkiä eikä iltaisin ole energiaa. Lisäksi töissä on hektistä koko ajan että ne pyörii mielessä nukkumaan käydessä…

  • Jonna kirjoitti:

   Mun työn luonne on onneksi sellainen, että voin jättää työt taakseni kun suljen duunipaikan oven. En varmasti pysyisi järjissäni jos pitäisi vielä duunijuttujakin miettiä kotona!

 2. ulla kirjoitti:

  Oikein ihanaa lauantaita ja leffapäivää teille 🙂

  Jotenkin tuo teksti kuulostaa tutulle. Päivässä pitää saada aina joku lista asioita tehtyä . Kauhee stressi välillä… miksi. Turhaan. Mutta nyt kun itsekseni asun, olen alkanut opetella olemista, vain olemista. Kuunnellen itseäni.
  Aika ihana olo oikeesti siitä, kun vaan on. Vaan vaikka vaan istuu . Kuuntelee hiljaisuutta tai katselee töllöä, mutta kun ei tarvitse olla menossa minnekään eikä suunnittelemassa ruokaa ym…
  tämä ikäkin varmasti tekee tätä. On meinaan moni 30 -40 vuotias puhunut samaa. Tuntuu että mitään ei ehdi. ” ruuhkavuodet ” . Kai nämäkin menee vielä ohi 😀

  Tänään aloitin aamun rauhassa. Lenkki, puuroo sitten oleilua. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Nämä on todellakin niitä ruuhkavuosia jolloin riittämättömyys on tunteista eniten läsnä. Täytyy vaan opetella sulkemaan silmät stressiä tuovilta asioilta ja oppia antamaan niiden olla.

 3. ulla kirjoitti:

  Ai niin .. kuinka usein käyt tuolla hiekkaharjun salilla ? =)

  • ulla kirjoitti:

   Pitäs varmaan lähtee ”kuunteluoppilaaksi” ja tulla tutustumaan paikkaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Nyt oon käynyt vähän harvemmin kun oon niin crossfitin lumoissa ?

 4. Tuulia kirjoitti:

  Rentouttavaa viikonloppua!

  Mä muistan samanlaisen tunteen viikkojen kulusta joskus taannoin, paitsi en onneksi laittanut mitään harrastusjuttuja ja vastaavia to do -listalle. Ne ehti jos ehti.

  Mutta sitten rupesin panostamaan arjessa stressinhallinnan lisäksi ajanhallintaan. Ainakin omalla kohdalla tuli tehtyä seuraavan havainnon:
  – Television / Netflixin, somen ja sellaisen ”puolitarkoituksettoman” nettiselailun ääressä meni joka päivä paljon aikaa. Helposti pari tuntia. Ja tää aika EI rentouttanut mua todellisuudessa juuri yhtään. Se oli niin pirstaleista, että siihen meni paljon huomiota ja resursseja mutta ei aikaa. Melkein joskus vain tuli stressiä, jos päätyi lukemaan netistä esim. jotain idioottimaisia matskuja. 😀

  Mä käytännössä luovuin kokeeksi noista jutuista arkena tiettyjen tuntien välillä. Sain valtavasti lisäaikaa. Sen päätin, että jos esim. venyttelen, niin siinä samalla voi toki hyvin katsoa telkkaa (toimisi varmaan käsityöjuttuihin sama). Nykyään mulla on arkena yhtäkkiä tunti-pari enemmän aikaa.

  Ei se tietysti ollut ihan näin simppeliä kuin nyt jälkikäteen kuulostaa, mutta mulla ainakin helpotti se, että arki muuttui vähemmän pirstaleiseksi ja että huomasin ”piiloaikasyöpöt”. Uskomatonta, miten paljon nykyään saa aikaan ja ehtii, ja silti jää arjessakin jonkun verran vapaa-aikaa. Toivottavasti sulle käy samoin!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen myös alkanut jättämään kotona puhelimen eteiseen heti kun astun ovesta sisään. Silti aikaa ei ole. Täytyy vieläkin tarkemmin tutkailla omaa ajankäyttöä! Tästä sainkin hyvän postausidean ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *