Hae
Palasia Arjestani

Viikon 6 ruokapäiväkirja – blogi-iltaa ja synttäreitä

Viikot menee aivan kauheaa vauhtia ja näiden ruokapäiväkirjojen myötä yritän aina muistella mitä edellisestä viikosta on jäänyt päällimmäisenä mieleen. Viime viikosta muistikuvana ovat 4 kovaa treeniä, Tammer-Tukun blogi-ilta, miehen isovaarin 93-vuotis synttärit, kodin myllääminen ja snickers raakakakku. Ruokapuolella ei mitään maata mullistavaa. Yritän saada syötyä mahdollisimman hyvin, riittävästi ja säännöllisesti, koska treenimäärät alkaa olla jo kohtuullisen hyvät. En kuitenkaan niuhota ruuasta, vaan välillä syödään jääkaappia tyhjäksi säläruuasta ja viikollakin voi herkutella kohtuudella. Lauantaina tein pitkästä aikaa snickers raakakakkua ja ihan yhtä hyvää se oli kuin edelliselläkin kerralla. Reseptin löydät täältä. Leivontainnostus on nostanut taas päätään ja teinkin ystävänpäiväksi töihin juustokakkua ja eilen suklaa-appelsiinitryffeleitä. Molemmista reseptit tulossa! No mutta, mennäänpä sitten viime viikon syöminkeihin.

MAANANTAI

5.40 kauraciabattaa avocadolla ja kinkulla + teetä

9.00 omena & teetä

11.00 Picnicin kana-feta-avocadosalaatti

14.00 3 riisikakkua avocadolla ja kinkulla

16-17 crossfit-treeni

17.15-17.45 palkkari + kävely kotiin

19.00 jauhelihaa, riisiä, avocadoa, ananasta ja tomaattia

21.10 tytön edellisen päivän smoothien jämät, ananasta ja pähkinöitä

TIISTAI

5.30 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 pelkkä tee

11.00 edellisen päivän ruokaa

15.00 smoothie, jossa banaania, heraa, avocadoa ja punaviinimarjoja

17-18.30 blogi-illassa mm. piparjuurimoussea ja kuminanäkkäriä, muikkua, haudutettua karjalanpaistia, lohta ja jälkkäriksi lipstikkavanukasta

21.00 suklainen smoothiebowl (resepti)

KESKIVIIKKO

7.00 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 riisiä, jauhelihaa, avocadoa ja paprikaa

16.00 3 riisikakkua avocadolla

16.45 3 kerma-karkkia

19.15 jääkaapin tyhjennystä: pinaattilettuja ja kauraleipä leikkeleellä ja kurkulla

21.15 banaani ja pähkinöitä

TORSTAI

05.30 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, tomaatti ja teetä

09.00 Alpron Go on jogurtti + teetä

13.15 kana-cesarsalaatti

14.00 3 riisikakkua avocadolla, kinkulla ja tomaatilla

16.30-17.30 crossfit-treeni

17.45-18.15 kävelykotiin + palkkari

19.00 paneroituja kalafileitä, perunaa, kukkakaalia ja kurkkua

21.00 appelsiinia

PERJANTAI

5.30 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä, ei ehtinyt muuta

11.00 paneroituja kalafileitä, perunaa, avocadoa ja tomaattia

14.00 3 riisikakkua avocadolla, kinkulla ja kurkulla

16-17 crossfit-treeni

17.15 palkkari 30g protskua, viherjauhetta ja kreatiinia

19.00 riisiä, paneroituja broiskuja ja kurkkua

21.15 Alpron soijajogurttia, lakkoja ja pähkinöitä

LAUANTAI

9.30 ruisleipää kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

10.30-15 touhuilua kotona, kauppareissu ja Metsäojan lihojen haku

15.00 riisiä, paneroitua kanaa ja vihanneksia

16.30 Lidlin korvapuusti ja teetä

19.30 kolme palaa pizzaa

21.00 pala snickers raakakakkua

SUNNUNTAI

9.30 ruisleipää salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

13.00 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

14.15 isovaarin synttäreillä pala täytekakkua + teetä

15.45-17.45 crossfit-treeni: kapeaa penkkiä, leukoja ja voimisteluohjelmaa

18-18.30 kävely kotiin + palkkari

19.30 riisiä, itse paneroitua kanaa, viinirypäleitä ja vihanneksia

21.15 Alpron soijajogurttia, lakkoja sekä pähkinöitä

Paneroituja asioita viikon varrelta löytyi lautaselta enemmän kuin viimeiseen puoleen vuoteen yhteensä, mutta osa oli itse tehtyjä, joten ei haittaa. Pienellä vaivalla kalasta ja broileristakin saa ihan uuden makuisia, kun tekee pienen paneroinnin pintaan. Olen jo jonkin aikaa syönyt aamupalaksi leipää, mutta nyt se alkaa tökkimään. Puuroa en aamulla syö, koska siitä tulee inhottavan tukala olo. Tuorepuuro tai smoothie voisi olla kokeilulistalla seuraavina. Munakkaaseen en ehkä viitsi palata enää, kun olen hiilarien makuun nyt päässyt. Treenit kovenee koko ajan ja huomaan, että kroppa vaatii entistä enemmän ruokaa. Tuntuu, että välillä voisi syödä jääkaapista saranatkin…

Miltäs viime viikon ruuat näytti?

Ota itsellesi jokin ruokaan liittyvä tavoite ja lähde mukaan #ilokiertoon -haasteeseen:

 1. Tavoite voi olla esimerkiksi kokeilla 5 erilaista aamupalaa tai lisätä kasviksia ruokavalioon
 2. Aikaa tavoitteen saavuttamiseen on toukokuun loppuun saakka
 3. Postaa instagramiin kuva matkasi varrelta, esimerkiksi aamupalastasi tai lisääntyneestä vihannesten määrästä
 4. Tägää kuvaan #ilokiertoonhelsinki
 5. Jokaisesta tägäyksestä kilahtaa euro lahjoituskohteelle, joka on Hope yhdessä ja yhteisesti ry. Lahjoitusrahoilla hankitaan harrastusvälineitä vähävaraisille lapsille! Lahjoittajana toimii Itis.
 6. Sinun ei tarvitse olla bloggaaja eikä somepersoona osallistuaksesi, mutta osallistuminen vaatii julkisen instagram-tilin 🙂

13 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  kokeilin itse puuron sijaan aamulla smoothieta ja sille tielle jäin! puuro antaa kyl hyvät yöunet ja maistuu illalla mut aamulla on ihana juoda tuhti smoothie missä on pari desiä kaurahiutaleita. ei tule väsy eikä ähky,sellanen pirteen kevyt olo 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Smoothie vois olla hyvä lisä mullekin aamuun. Pelkkä smoothie ei mulla toimi. On kauhea nälkä jo tunnin päästä, vaikka kuinka tunkis siihen tavaraa ?

 2. ulla kirjoitti:

  Mun täytyis ostaa blenderi ja kokeilla joka aamuisen puuron tilalla smoothieita 😉 Vois olla tosiaan ihanaa vaihtelua, raikasta 😉 .. Vaikka niin oon kyllä puurohullu, että sitä täytyisi kyllä saada päivällä tai illalla .

 3. ulla kirjoitti:

  niiin … Mistähän kannattaisi ostaa suht halpa mutta hyvä blenderi ?

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä on kaksi blenderiä. Toinen on cittarista ostettu c3 mix&go, joka on tosi kätevä ja maksoi 29,90! On jo monta vuotta vanha, mutta toimii edelleen ongelmitta 🙂

 4. Ninna kirjoitti:

  Ihanaa noi sun viikonloppu kyläilyt ja ruokailut siellä kunnon kotiruokaa=) Avokadoa menee paljon tykkäät/et kyllästy? Panerointi yllätti, mutta hyvää vaihtelua ja saahan siitäkin ”terveellisen” jos haluaa. Kärsii vähän huonosta maineesta vain… Mitä pizzaa? Miten olisi aamulla ns. kaurapuurokakku? Jos et puurosta/koostumuksesta pidä voi kaurahiutaleiden sekaan sekoittaa munan/valkuaisia vähän nestettä ja mikroon jotta siitä tulee ”kakku” eli tiivis puuro. Päälle marjoja tai jos haluaa ”suolaisen” voi sekoittaa massaan kasviksia tai melkein mitä vaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä rakastan avocadoa ja syön sitä 1-2 kpl päivässä. En kyllästy varmaan ikinä! Pizzat tilasi mies niin en edes muista mitä niissä, oli kun tais olla pari erilaista. Kaurahiutaleet ei iske aamulla missään muodossa..

 5. Sini kirjoitti:

  Moi! Ensin kiitos kivasta blogista? Mielenkiintoista aina lukea ihmisten ruokapäiväkirjoja? jäin kuitenkin miettimään, että ruokamääräsi vaikuttaa aika pieniltä treenaamiseen nähden? Ja välit venyvät pitkiksi toisinaan. Ei ole tarkoitus arvostella, ihmettelen vain. Kun kuitenkin suht kovaa treenaava ihminen saa/ pitää syödä että kroppa toimii. Ja jaksaa! Mutta ilmeisesti sulla pelittää näin. Mukavaa kevään odotusta ja tsemppiä treeniin, oot kyllä super vahva nainen???!!

  • Jonna kirjoitti:

   Välit venyvät pakosti joskus töissä ja sille ei oikeastaan mahda mitään. Syöttelen välillä ruokia kalorilaskuriin ja normipäivänä kalorit on kuitenkin 2500-2700 ja se on mun kokoiselle jo aika paljon. Paino pysyy samoissa ja treenipainot nousee koko ajan niin ruokaa tulee silloin kyllä riittävästi 🙂 kuvat hämää aina, ei niistä annoskokoja kunnolla näe. Esim riisiä mulla on aina 70-80g per annos! Mutta aamuille vois yrittää vielä lisätä sapuskaa.

 6. alma kirjoitti:

  Sulla on kiva maanläheinen blogi! Mäkin mietin tota, että kun kerroit, että illalla voisi syödä jääkaapin tyhjäks, niin sehän usein kertoo päivällä syödyn ruoan puutteesta, sulle kertyy kuitenkin välillä 5-6 tunnin paastoja, mikä on pitkä aika, kun et mitenkään runsasta aamupalaa syö. Samoin mietin välipalan kokoa, kolme riisikakkua voi itellä mennä rahkapohjaisen smoothien lisänä 😀 ..mut mä varmaan syönkin liikaa varmuuden vuoksi (oon sua huomattavasti lyhyempi, mut ruokaa menee tosi paljon enempi)!

  • Jonna kirjoitti:

   Siis se fiilis tulee sillon kun tulen treenistä ja laitan ruokaa ? Välillä pitkiä välejä tulee töissä, mutta ei onneksi kovin monena päivänä. Niille en työn luonteen vuoksi voi mitään. Mä taas en voi ennen teeniä kovin raskasta settiä vetää. Riisikakut vie nälän, imeytyy nopeasti eikä treenin aikana tule koskaan nälkä tai väsymys. Puuro on liian tuhtia ja smoothie taas ei ole riittävä…toi setti on mulle just hyvä!

   Paljon sulla tulee sit kaloreita? Koska mullakin on normipäivänä jo 2700. Mut aamupalaan voisin lisätä jotain!

  • Nimetön kirjoitti:

   Varmaan 4000 kaloria – lue, en laske kaloreita, syön sen mukaan, että jaksan 🙂 Treenaan semi paljon (8-12 h/vk), oikeestaan joka päivä, lasken toki liikunnaksi/treeniksi myös työmatkakävelyt. Luulen, että välillä energiaa saattaa tulla silti enemmän ku kulutus on, mut sit toisaalta välillä vkl:na tulee ehkä vähempi..

   • Jonna kirjoitti:

    No sulla tuleekin todella paljon treeniä, joten siihen saa myös syödä tuollaisia määriä! Minkälaisista ruuista saat tuon kalorimäärän kasaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *