Hae
Palasia Arjestani

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas

Processed with VSCO with a7 preset

Ai että mä tykkään vanukkaista! Rehellisesti sanottuna mulle uppoaa kaikki kaupan jacky-vanukkaista lähtien aina omatekoisiin terveellisiin versioihin.  Olen aina ollut hulluna vanukkaisiin. En tiedä onko se juttu koostumuksessa vai maussa, mutta jotain spesiaalia niissä on. Mun suosikkeja ovat kaikki suklaa- ja minttusuklaaversiot, mutta kyllä muutkin menee ihan mukisematta. Harmillista ettei kaupoissa ole enää lapsuuden Nami nameja, ne vasta hyviä olikin! Muistaako joku teistä vielä Nami nami vanukkaat? Mun suosikki oli se oranssi suklaanmakuinen, jonka kannessa oli pesukarhu. Oi niitä aikoja!

Tämän suklaiset chia-vanukkaan tein töihin välipalaksi iltavuoroon. Lopulta vanukas olikin niin tuhti, että siitä riitti kahdelle päivälle. Tykkään todella paljon myös maapähkinävoita ja laitankin sitä nykyään melkein joka paikkaan. Olen saanut tartutettua tämän maapähkinävoi hullutuksen tyttäreenikin ja hän pyytää usein välipalaksi riisikakkua maapähkinävoilla 🙂 Voisi olla asiat huonomminkin!

Ohje on maidoton, viljaton ja sokeriton.

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas 

  • 2,5 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa
  • 30g chia-siemeniä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta  (minulla Luontaistukun)
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1-2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen

Kaada ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Itse käytin sähkövatkainta, koska maapähkinävoi oli aika jäykkää tavaraa. Lusikoi vanukasmassa halutessasi kauniiseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin peitettynä yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi. Viipaloi valmiin vanukkaan päälle halutessasi banaania ja ripottele vielä kaakaonibsejä koristeeksi. Nauti!

Mikä on sun suosikkivanukas? 

Ps. Muistattehan, että blogin nimi muuttuu huomenna! Uusi nimi tulee olemaan Palasia arjestani 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *