Hae
Palasia Arjestani

Täyttävä nordic bowl

nordic bowl

Nordic bowl – Pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla. Tällaisen annoksen tein viikonloppuna mökillä Anton & Antonin arkikassin sisällöstä. Raahasin kassin loput ainekset mukanani ettei kävisi köpelösti niiden kanssa. Harmittaisi suunnattomasti, että ainekset jäisivät käyttämättä kun niistä on kuitenkin maksettu! Erilaiset kulhoruuathan ovat viime aikoina olleet kovin trendikkäitä ja suosittuja, mutta itse en ole valmistanut yhtäkään sellaista smoothiekulhojen lisäksi. Sellaisestakin on jo todella pitkä aika! Kulhoruokien ideahan on vain survoa erilaisia ainesosia syvään kulhoon ja syödä. Toimii varmasti ihan normilautasellakin 😀

Resepti vaikutti kaikkinensa todella hyvältä, freesiltä ja erittäin syömäkelpoiselta. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen eli keittelemään ohrasuurimoita ja valmistelemaan vihanneksia. Ainoa mikä mietitytti oli fenkoli. En ole kauheasti fenkolia syönyt eikä minusta sen suurta fania tullut vieläkään. Pilkoin fenkolit annokseen todella pieniksi ja niistä tuli ihan kiva aniksen vivahdus siellä täällä. Suurina määrinä se ei tosin uppoaisi minulle mitenkään päin. Nordic bowl sopii erinomaisesti esimerkiksi treenin jälkeen syötäväksi ja miksei myös lounaaksi! Hiilaritkin on helppoa pilkkoa halutessaan pois. Jättää vain ohrasuurimot kokonaan pois. En kyllä näe mitään syytä tehdä niin, koska ohrasuurimot käyvät tähän komboon kuin voisilmä puuroon, joten suosittelen pitämään sen menossa mukana.

Sitten ei muuta kuin reseptin kimppuun.

nordic bowl

Nordic bowl – pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla (2 annosta)

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • kasvislientä
  • 150g lämminsavustettua kirjolohta
  • 2 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1/2 sitruuna
  • 1 pieni pala punakaalia (laitoin vähän isomman!)
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • tilkka sitruunamehua

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeiden mukaisesti. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia.

Suikaloi ohuesti punakaali ja fenkoli. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohueksi.

Jaa ohrasuurimot kahteen kulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja asettele kulhoihin. Jaa lohi, punakaali ja fenkoli kulhoihin. Lisää hieman oliiviöljyä.

Kermaviilikastike: Sekoita 1 prk kermaviiliä, sinappi ja leikattu tilli kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Jos tahdot annokseen lisää ruokaisuutta, paista leipäkrutonkeja esim. ruisleivästä ja lisää niitä annoksen päälle!

Nautiskele!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *