Hae
Palasia Arjestani

Väärinymmärrysten viikonloppu

Processed with VSCO with a6 presetMun viikonloppu oli touhua ja tohinaa päällä. Tuntuu etten oikein ehtinyt asettua missään vaiheessa, kun piti olla menossa jo seuraavaan paikkaan. Aikaa ei normaaleille kotitöille ollut oikeastaan ollenkaan, koska senkin vähän vapaa-ajan käytin lauantaina iltapäivällä päiväuniin. Pyykkiä olen kyllä pessyt ja astioita tunkenut koneeseen, mutta muuten täällä onkin joka paikka mullin mallin, villakoirat juoksee ovella vastaan ja kukatkin kohta nuupahtaa kuivuuttaan.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetPerjantaina kävin illalla Katrin järjestämillä Kosmetiikkaa & kuohuvaa kutsuilla, jossa esiteltiin luonnonkosmetiikkaa. Mulla on tainnut olla luonnonkosmetiikasta aika lailla väärä kuva. Oon aina luullut, että ne on jotenkin huonompia kuin kaikilla mahdollisilla aineilla kyllästetyt normikosmetiikat. Väärässäpä olin ja kun pääsin itsekin tuotteita kokeilemaan ja näin Katrille loihditun meikin niin heräsi kiinnostus kokeilla tuotteita itsekin. Meikkipohjasta tuli todella tasainen ja kaunis ja luomiväreissä oli kunnolla pigmenttiä!Vielä en kuitenkaan itselleni mitään tilannut, koska ylimääräistä rahaa ei juuri ole, mutta ehkäpä joulupukki kuulee mun mietteet….;) Kutsuille lähtö ei taas sujunut ihan suunnitelmien mukaan, koska paita, jonka olin suunnitellut laittavani päälle, ei mahtunutkaan mulle hartioista ja sormet ei totelleet yhtään kampauksen kanssa. Yritin väkertaa itselleni jotain kaunista lettikampausta, mutta tommonen ihme sykerö siitä vain tuli. Harjoitellaan, harjoitellaan…

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetLauantai sen sijaan alkoi harvinaisen paskoissa merkeissä. Meillä on ollut miehen kanssa todella vähän kahdenkeskistä aikaa viime aikoina ja kun yritin purkaa siitä johtuvia ajatuksiani aamulla, ei lopputuloksena ollut kuin iso riita. Mies ei millään ymmärtänyt mitä ajoin takaa vaan käsitti asiat ihan väärin ja sitten oltiin ihan solmussa. Pelkkää huutoa ja väärin ymmärrystä. Tein sen mitä ei ehkä pitäisi tehdä ja laitoin miehelle salille kävellessä asiani tekstarilla. Joskus kun toinen ei vaan ymmärrä niin on parasta esittää asiansa kirjallisena. Vaihdettiin muutamat viestit mun treenin aikana ja asiat alkoi taas selkeytyä. Jännä miten 10-vuoden yhdessäolonkin jälkeen tulee tilanteita, kun ei vaan tajua toisen ajatuksia yhtään. Mä olen kuulemma aika ajoin vieläkin täysi mysteeri ja sen on varmasti ihan totta 😀 Loppujen lopuksi mulla oli helkkarin hyvä treeni ja loppuilta sujui varsin rauhallisissa merkeissä. Tehtiin ruuaksi itse hamppareita, saunottiin ja katsottiin Putousta. Arvostan rauhallisia lauantai-iltoja yli kaiken. Melkeinpä ainoa ilta kun saa oikeasti olla ihan rauhassa. En ymmärrä miten jotkut jaksaa ravata baareissa joka viikonloppu. Mulle jo duuniviikot on ihan riittävän rankkoja!

Processed with VSCO with a6 presetSelvitetäänkö teillä koskaan parisuhdeasioita tekstiviestillä? Entä vieläkö se oma kumppani on aika ajoin täysi mysteeri?

12 kommenttia

 1. är kirjoitti:

  Tekstiviestit on ehkä paras keino ratkaista ongelmia. Itse ainakin kirjoitan aina viestin jos on ollut riitaa ja vaikka olisi sovittukin, niin haluan tehdä varmasti selväksi omat ajatukset, joita ei saa aina sanottua yhtä selvästi suullisesti kuin viestillä.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, tekstareihin saa huolella mietittyä mitä sanoo eikä varmasti tule sit väärinymmärryksiä. Toimii meilläkin 🙂

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Ei tekstareilla, mutta joskus yhden eksän kanssa kirjoitettiin koneella messengerissä. Toinen istui makkarissa koneella ja toinen olkkarissa. Kuulostaa ehkä typerältä mutta tämä auttoi paljon. Siinä ehti rauhassa miettiä mitä halusi sanoa ja muotoilla sanomisensa, ja toinen ehti lukea ja sisäistää ennen kuin alkaa vastaamaan. Myöskään äänenpaino jne stressi ei näkynyt ja hymiöillä sai lievennettyä ja rauhassa selitettyä. Toimi silloisen kumppanin kanssa tosi hyvin, hänen toiveestaan.

  • Jonna kirjoitti:

   No erittäin hyvä tapa varmasti tuokin. Ja tärkeintähän on nimenomaan se, että voi rauhassa miettiä mitä sanoo ja miten vastaa. Meillä mies ei ole edes facebookissa niin ei voida tablettien välityksellä keskustella…mutta toimii noi tekstaritkin!

 3. jennaa kirjoitti:

  Meillä taas tekstiviestit oli etenkin silloin suhteen alkuaikana se, mistä me kaikki riidat saatiin aikaan, kun aina ymmärrettiin asiamme väärin! Nykyään yritetään selvittää asiat ihan puhumalla, kun molemmat on ensin rauhoittuneet.

  Mulla on luomivärejä luonnonkosmetiikkana (merkkiä en muista), mutta niissä on tosiaan paljon pigmenttiä! ja mun mielestä ne pysyy paljon paremmin paikoillaan kuin sellainen normi luomiväri..

  • Jonna kirjoitti:

   Yleensä meilläkin hoidetaan asiat puhumalla, mutta jos tuntuu ettei toinen ymmärrä (tai halua ymmärtää) niin kirjoitettu viesti on kaikista paras 🙂

   Mä kirjoittelin jo joulupukille jos sais yhden tai kaksi luomiväriä…

 4. Merja kirjoitti:

  Meillä sähköposteilla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sekin olis hyvä vaihtoehto jos mies lukis postejaan useammin kuin kerran viikossa 😀

 5. Senja kirjoitti:

  Jep kyllä täälläkin tekstiviesteillä selvitellään asioita. Helpompaa välillä kun kerkiää miettiä kunnolla.

 6. Nimetön kirjoitti:

  Meillä kans toimii. Puhutaan siis ihan f2f todella paljon, mut jos mulla jää joku asia harmittamaan vielä jälkikäteen saatan vaikka töissä laittaa vielä viestiä ja tekstaillaan asiasta. sen jälkeen yleensä tulee parempi olo. Kuten joku tossa kirjotti, siinä kun lukee viestiä niin saa hetken lukea sitä rauhassa, pohtia mitä vastaa ja ei sano sitä mitä sylki suuhun tuo tai ala huutamaan. loppuu aina sydämin ja ”rakastan sua” -kommentteihin 🙂 joskus ollessani teini otettiin välillä pahastikin yhteen äitipuoleni kanssa, vaikka oltiin todella läheisiä, ja saatettiin selvittää tilanne niin että tekstailtiin kumpikin omissa makkareissa ja pyydetiin sitä kautta anteeksi. sit kun oltiin rauhoituttu, juteltiin asiasta f2f 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä myös keskustellaan asioista todella paljon ihan kasvotusten, mutta joskus hommat vaan on niin solmussa eikä kumpikaan ymmärrä mitä toinen hakee… Sillon on vaan paras turvautua tekstariin/sähköpostiin/muuhun kirjoitettuun versioon ja sen jälkeen jatkaa taas puhumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.