Hae
Palasia Arjestani

Salaattikääröt ja 5:2 dieetin fiiliksiä

salaattikääröt

Reilun viikon ajan olen noudattanut nyt 5:2 dieettiä, mutta modatulla versiolla, koska olen nössö 😀 Ei vaan, luin jostain että treenaaville ja aktiivisemmille ihmisille 500 kalorin sijaan olisi hyvä paastopäivinä syödä noin 800 kaloria. Ensimmäisellä viikolla lähti 1,3 kg, mutta nyt ollaan takaisin lähtöpainossa mikä on sinänsä ihan normaalia. Viikonloppuna näkynee todellinen tilanne. Ekalla viikolla en pitänyt kuin yhden paastopäivän, mutta tänään on juuri menossa tämän viikon toinen paastopäivä. Täytyy sanoa, että ei tämä nyt kovin vaikeaa ole. Nälkä ei ole ollenkaan, mutta illalla kyllä väsyttää semisti hiilareiden vähyyden vuoksi. Paastoa seuraavana aamuna olen ollut järjettömän väsynyt, mutta osasyynä on varmasti ollut myös aivan liian lyhyet yöunet. Tänään menen ajoissa nukkumaan ja katson mikä on fiilis huomenna. Muutoin on mennyt todella hyvin! Paastopäivinä pidän aina lepopäivän, mutta seuraavan päivänä jaksaa kyllä treenata mahdottoman hyvin, vaikka voisi kuvitella muuta 🙂

Edit. Näin paastoa seuraavana aamuna kyseenalaistan koko touhun. Olo tänäkin aamuna oli tolkuttoman väsynyt, suu kuiva kuin beduiinin pylly ja sokerit niin alhaalla että tärisytti. Monien muiden hehkutuksesta huolimatta voi olla, että tämä ei ole mun pala kakkua. Jos jo näillä kaloreilla olotila on tällainen, mitä se olisi 300 kaloria alhaisemmilla? Hyi.

salaattikääröt

salaattikääröt

salaattikääröt

Ruuat on olleet varsin helppoa keksiä 5:2 dieetin aikana paastopäiville. Syön neljä kertaa päivässä ja jokaisella aterialla tulee 200 kcal. Ateriat on hyvin protsku + vihannespainotteisia ja proteiininlähteinä olen käyttänyt seitä, linssejä ja kananmunan valkuaisia. Olen mennyt kaikki kolme pitämääni paastopäivää pitkälti samoilla ruoka-aineilla, mutta tänään voisin keksiä iltaruualle jo jotain uutta. Alkaa tulla korvista ulos samat sapuskat…Nämä postauksen salaattikääröt olivat todella hyviä ja löysin näihin ohjeen muistaakseni Menaisten nettisivuilta. Ohjeen (+ 7 muuta ohjetta) löydät täältä. Sittemmin olen laiskistunut ja pilkkonut samat asiat vain rasiaan ja syönyt ilman erillisiä kääröjä 😀

5:2 dieetti – Salaattikääröt (noin 170 kcal koko annos)

 • linssejä omien kaloriesi mukaan (minulla 40g kuivapaino)
 • 150 g porkkanaa
 • 1 dl korianterin -tai lehtipersiljan lehtiä (minulla jälkimmäinen + hieman basilikaa)
 • suolaa & pippuria
 • 5 isoa salaatinlehteä

Tee lisäksi halutessasi dippi, jonka ohjeen löydät yllä olevasta linkistä. Itse en dippiä tehnyt ollenkaan.

Huuhtele linssit hyvin ja keitä ne ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Raasta porkkanat ja silppua yrtit pieneksi. Yhdistä kypsät linssit, yrtit ja porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täytettä salaatinlehdelle ja kääri rullaksi. Dippaa jos teit dippiä. Nauti!

Tätä ruokaa olen tehnyt kolme kertaa, mutta tänään haluaisin jo jotain muuta. Näitä salaattikääröjä minulla on itseasiassa vielä tälle päivälle välipalaksi. Ei huonovaihto!

salaattikääröt

salaattikääröt

salaattikääröt

Kuvien välineet olen saanut testattavaksi Mastermark Brandsilta. Veitsistä kirjoittelin jo vähän postauksessa Kuinka vähentää lihansyöntiä? Noita värikoodattuja veitsiä on saatavilla omansa mm. raa´alle lihalle, kalalle, hedelmille, maitotuotteille ja kypsälle lihalle. Pienet veitset ovat olleet meillä kovassa käytössä ja noiden tieltä lähti hävitykseen useampi monta vuotta palvellut vanha veitsi. Viktorinox keittiöveitsistä voit lukea enemmän (ja tilata halutessasi) täältä. Sain myös testattavaksi Victorinoxin raastimia ja pakko kehua noita! Pienemmät raastimet on miljoona kertaa kätevämpiä kuin ne perinteisen kolmion malliset. Näillä Victorinoxin raastimille saa esim. porkkanat raastettua tosi kätevästi suoraan rasiaan ja juustot mehevän pastan päälle. Muotoilun ansiosta raasteet ja juustot ei sinkoile minne sattuu, vaan putoavat oikeaan paikkaan. Tykkään isosti! Raastimista enemmän täällä.

Onko salaattikääröt teille jo tuttu juttu jossain muodossa?

 

 

6 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  800kcal kuulostaa aika ”paljolta” kun ajattelee että pitää olla paastopäivä, 600kcal olen jostain lukenut. Kuitenkin; Ruotsissa tämä on suuri hitti ja yhdeltä sivulta löytyi kaava jolla laskea paljonko syödä diettipäivänä. En tiedä onko avuksi ja kiinnostaako mutta Tässä: laske ensin perusaineenvaihduntasi: nainen10 × painokg + 6.25 × pituus cm – 5 × ikä– 161sen jälkeen aktiivisuustaso 1,2istumatyö ei liikunta 1,375vähänliikuntaa1-3krtviikossa 1,553-5krt, 1,725 5-7krtviikossa, 1,9yli7krt/päivittäin ja lisää se x perusaineenvaihdunta=kulutus. Tämä tulos -25% on paastopäivän energiansaanti. Esim 2637 kcal * 0,25 = 659 kcal. On tullut tehtyä salaattikääröjä lähinnä varhais-keräkaalista ja romanesalaatista. Heh, ehkä erikoisin kokeilu oli kaurapuuro+mantelirouhe, toimi kyllä vaikka itse söin, en olisi kehdannut tarjota muille esim. jossain juhlissa. Mitä salaattia sinä käytät? Tsemppiä diettiin

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Hei kiitos laskukaavasta! Sen mukaan mun paastopäivän kalorit olis 550 kcal. Hitsi kun en muista mistä luin ton 800 kcal. Siitä on jo aikaa, mutta se oli nimenomaan treenaavalle henkilölle. Mä en kyllä lähde mihinkään 500 kalorin paastoihin. En vaan kykene. Ihan riittävän heikko olo on jo näilläkin kaloreilla illalla ja seuraavana aamuna. Onhan tämäkin määrä vain 1/3 mun normaalista päivittäisestä kalorien saannista eli viikossa tulee aika iso miinus 😉 Mut katsotaan!

 2. Nimetön kirjoitti:

  Tän postauksen lukeminen oli mulle kyllä virhe. Yleensä luen FItFashionin postauksia, että saisin taottua mun päähän, että ruokaa kannttaisi syödä, jotta jaksaisin paremmin ja kroppa alkais toimia normaalisti. Nyt mulla on vaan hirveä ristiriita, että pitäisikö syödä iltapalaa vai alkaa taas yrittää laihduttaa, koska kyllä mä varmaan vähemmälläkin ruokamäärällä pärjäisisin. Yllä olevan kommentin laskutavan mukaan mun pitäisi syödä paastopäivinä 490kaloria. Kyllä siihen pystyisin ja kokemuksesta voin sanoa, että kun syö niin vähän niin paino putoaa kyllä nopeasti, mutta samaan aikaan mulla vielä olis tavoitteena tulla paremmaksi omassa lajissani. Toisaalta jos niinä päivinä pitäisi lepoa…

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Ruokaa pitää nimenomaan syötä riittävästi ja tasaisesti! Jos haluat kehittyä lajissasi niin riittävän kaloria saanti on prioriteettilistalla ykkösenä! Mä heräsin niin jäätävän väsyneenä taas, että harkitsen jatkanko tätä enää… Minultakin tämä on vain testi miten toimii ja kalorit mullakin pitäis olla 550 mutta en todellakaan lähde sellaiseen…

 3. Kiia kirjoitti:

  Hyvä näitä on välillä testailla ettei jää päähän pyörimään ”pitäisikö”- ajatuksena. Itsekin tätä kokeilleena totesin ettei vaan sovi, tärinä ja oksettava olo vie mehut koko päivästä.

  Kivaa viikonloppua! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, näin on! Ja taisin todeta ettei kauhea väsymys ja tärinä paasto seuraavana aamuna ehkä ole sen arvoista…Enkä mä halua laskea kaloreita minnekään 500:aan. Kivaa viikonloppua sullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *