Hae
Palasia Arjestani

Rakkaudesta ruokaan. Ja Hans Välimäkeen!

Olin eilen Akvamariinin järjestämässä ruokatapahtumassa nimeltä Food for media. Tapahtumassa esiteltiin kauden uutuuksia ja paikalle saapuneet saivat maistella ja testailla toinen toistaan herkullisempia ruoka-annoksia. Minä hyppäsin aamulla bussiin ja köröttelin yhdessä Maijun kanssa Etelärantaan hotelli Palaceen. Siellä treffasin vielä Katrin, jonka kanssa lähdettiin kiertelemään pöytiä ja syömään itsemme pinkeiksi (ei väriltään vaan vatsan koolta).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsin fanittamani Hans Välimäen kainaloon <3

Tiedätte varmaan tämän mun ruokainnostuksen ja rakkauden ruuanlaittoa ja leipomista kohtaan? Tällaiset tapahtumat ovat mun taivas! Just kun ehdin marista etten koskaan bongaa mitään uutuuksia kaupoissa niin pääsinkin tarkastelemaan niitä varsin läheltä. Tulen varmasti tapahtumasta ja tuotteista puhumaan jatkossakin, mutta tässä kuvia aamusta. Ja niitä ei ole sitten ihan vähän…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitettiin kierros Parmegiano Reggianon pöydästä, jossa saimme maistella ihanan voimakkaan makuisia juustoja, parman kinkkua sekä hunajamelonia. En ole koskaan aikaisemmin tällaista yhdistelmää maistanut ja se harmittaa suunnattoman paljon. Aivan mielettömän rikas makupläjäys! Täytyy joskus tehdä kotiin näistä vaikka lauantai-illan alkupalalautanen 🙂 Seuraavaksi mentiin Lidlin pisteelle ja minähän olin suurena Lidl sekä Hans Välimäki fanina aivan täpinöissäni. Hans oli taikonut maisteltavaksi kolme eri annosta. Kaikki hilppeet ei kyllä siinä herkutellessa jääneet mieleen, mutta yhdessä oli chorizomakkaraa ja vähän italiansalaatin tyyppinen salaattiratkaisu. Kahdessa muussa oli kanaa sekä pulled beefiä. Olisipa mukavaa saada nuo Hansin taikomat reseptit myös itselleni! Kaikki annokset nimittäin olivat järjettömän maukkaita! Lidliin on myös tulossa Finlaysonin tekstiilejä myyntiin ja ainakin mun mielestä kuosi on varsin leikkisä ja hauska. Just mun tyyliä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAApetitin pöydässä oli tarjolla mehukasta lohta ja uusia pehmeän pippurisia muurikkakasviksia (saa pakasteena). Noita kasviksia täytyy ostaa joskus itsellenikin. Sopis erittäin hyvin juurikin viikonlopun ruualle. Tai miksi ei viikollekin jos haluaa spessuhyvää 😉 Tuollaisia vartaita voisi myös tehdä joku kerta. Täytyy vaan hommata varrastikkuja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Myllyn Paras oli taikonut herkullisia leipiä lehtitaikinasta, tuorejuustosta, juustosta ja paprikasta sekä pikkuleipiä suklaisesta taikinasta. Tällaiset sopii hyvin esim. juhliin! Helpottaa urakkaa aika paljon kun ymmärtää käyttää myös puolivalmisteita. Mä teen aika usein piirakat valmiiseen piirakkapohjaan, koska maultaan ne on mun mielestä ihan yhtä hyviä kuin itse tehdytkin. Juustoportilla käytiin hörppäämässä smoothiet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pirkan pisteellä maistoin jotain mistä en olis ikinä uskonut tykkääväni, nimittäin tuorejuustotäytteisistä paprikoista! Niiden kanssa oli coctailtikkuun laitettu antipastoleikkelettä sekä basilikaa. Oli yhtä hyvää kuin Parmegiano Reggianon tarjoilut! Oh lord, pitääkö jos ens viikonloppuna värkätä jotain tämmösiä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meiran pisteellä maisteltiin pähkinöitä ja siitä siirryttiin Alprolle jogurttikesteille! Noi Alpron uudet maut manteli ja kookos on mun mielestä todella hyviä ja oon niitä tässä lähiaikoina tuhonnutkin useamman purkin. Dansukkerilla saatiin maistaa vähän erikoisempaa hilloa jossa oli mansikkaa, inkivääriä, hillosokeria sekä thai-basilikaa. Tosi jännä, mutta hyvällä tavalla 🙂 Voisin tehdä samanlaista itsekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mites se makea puoli? Viihdyin niidenkin parissa vähän turhan hyvin 😀 Saatiin maistella toukokuussa kauppoihin tulevia Ekorrens ekologiskan luomunameja ja noi lakut vihreässä pussissa oli mun suosikkeja! Pyrexillä kävin ihastelemassa lasisia leivontakulhoja, mutta muffinsia unohdin maistaa 🙁 Ajattelin jättää sen ihan viimeiseksi ja sit se vaan jäi. No ehkä ihan hyvä niin 😀 Hotelli Palace tarjoili muhkeita kakkutikkareita ja Perhon ravintolakoulun oppilaat olivat loihtineet todella hienoja jälkiruokia, joista tuo tötterö kera kukan oli jonkinlainen jogurttimousse. Voi kun saisi ohjeen jostain!

Kuten kuvista ja innostuksestani voi päätellä niin tämä tapahtuma oli kuin mulle luotu! Tietysti tuota syömispuolta olis voinut vähän rajoittaa, mut…. herkkuperse mikä herkkuperse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkkuperse x 2.

 

Miltäs tällainen tapahtuma teistä vaikuttaa? Näkyykö mitään mielenkiintoista kuvissa?

 

4 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Voi mitä ihanuuksia!!! 🙂 Miksen mä ollu tuolla?????? Mä olisin nauttinu suuresti!!!! 🙂 Mut tuli jo ähky kyllä kattoessa noita kuvia!!

  • Jonna kirjoitti:

   Tuolla kyllä silmä lepäsi ja vatsa täyttyi 😀 Paha paikka tällaiselle suursyömärille!

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Ihania kuvia, tosi monet kuvat oli erittäin herkullisen näköisiä että tekis mieli maistaa itsekin. Ja tosi kauniisti aseteltu ja koottu kaikki 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jo noita katsellessa tuli nälkä 🙂 Loppujen lopuksi aika vähällä vaivalla oli saatu todella kauniita annoksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.