Hae
Palasia Arjestani

Sokerilakko alkoi NYT!

Processed with VSCO with c1 preset

Päätin jo perjantaina, että maanantaina alkaa sokerilakko. Tai herkkulakko. Kuka miksikin sitä haluaa kutsua. Monien mielestä turhanpäiväistä niuhottamista, mutta sellaisen minä nyt tarvitsen. Olen tällaisia herkuttomia ja sokerittomia ajanjaksoja pitänyt aiemminkin ja päällimmäisenä muistikuvana niistä on todella hyvä, kevyt ja energinen fiilis. Mä olen jo pitkän aikaa luisunut ruokavalioni kanssa pientä alamäkeä. Treenipäivinä ei ole mitään ongelmia, mutta lepopäivinä on. Syön ihan mitä sattuu ja milloin sattuu. Iltapala unohtuu useimpina iltoina ja menen nälkäisenä nukkumaan, koska en jaksa alkaa laittamaan mitään. Miettikää! Minä, joka olen oikeasti suursyömäri ja nautin syömisestä, en jaksa edes hedelmää korista ottaa saati laittaa mitään monimutkaisempaa. Painelen vain nälissäni nukkumaan.

Processed with VSCO with c1 preset

Olen jo hetken aikaa ollut aika väsynyt ja energiatasot laskevat iltaa kohden kuin lehmän häntä. En saa mitään aikaiseksi, vaikka kuinka haluaisin. En ole oikein jaksanut treenatakaan, vaikka motivaatiota siihen olisikin ollut. Varmasti tällä inhottavalla pimeydellä on myös näppinsä pelissä, mutta huono ruokavalio ja turhanpäiväinen herkuttelu tuskin ainakaan helpottaa tilannetta! Vihaan yli kaiken tällaista saamatonta olotilaa. Istun monesti töiden jälkeen sohvalla ja mietin, että pitäisi tehdä tuo ja tuo, mutta en vaan saa itseäni ylös.

Processed with VSCO with c1 preset

Mä olen viime aikoina syönyt esimerkiksi suklaata ihan joka päivä. Eikä nyt puhuta mistään palasta tai kahdesta jälkiruuaksi tai teen kera. Käsi käy karkkipussilla ihan jatkuvasti ja kannan päivittäin kotiin jonkinlaista pullaa sun muuta. Koen ettei tällä hetkellä ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä totaalinen stoppi. Tiedän, että muutamat ensimmäiset päivät ovat ne tuskaisimmat, mutta olen minä sokerikoukun katkaissut ennenkin niin miksipä en saisi sitä katkaistua nytkin? Haasteita tulee heti ensi viikonloppuna, kun lähdetään miehen kanssa käymään Tallinnassa, mutta eiköhän siitä selvitä! Sanomattakin on selvää, että seuraavat pari viikkoa (ainakin) kokkailen sokerittomia leivonnaisia. Sokerilakko ei tarkoita etteikö voisi herkutella. Täytyy vaan panostaa itse hieman enemmän. Tätä varten mulla onkin jo kasa hyviä reseptejä odottamassa testaamistaan 😉 Olen päättänyt, että jouluna saan syödä mitä haluan, mutta sen jälkeen homma jatkuu. Haluan energisen ja hyvinvoivan minäni takaisin!

Onko siellä muita sokerilakkolaisia? Tai onko tarkoitus aloittaa jossain vaiheessa?

31 kommenttia

 1. Vera kirjoitti:

  Mulla alkoi myös tänään sokeriton ruokavalio ja muutenkin katon taas vähän tarkemmin mitä suuhuni laitan! Viimesen parin kuukauden aikana kiloja on tullut hälyyttävää tahtia ja nyt on kyllä aika pistää tälle supernihkeälle ololle stoppi ennen kuin on liian myöhäistä 😀 sokerittomia reseptejä odotellessa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen muuten vaan jotenkin plässähtänyt ja energiatasot tiessään niin pakko kokeilla tätä ”lääkettä” siihen 🙂 Alku on ainakin lupaava!

 2. Sanna kirjoitti:

  Oon mukana! ?

 3. Ninna kirjoitti:

  Lisättyjä sokerituotteita en käytä, mutta marjoja ja hedelmiä en sentään karsi. Ja täysin ehdoton en ole, vaarilla tuli otettua muki glögiä viikonloppuna. Sokerittomuuteen tottuu eikä kyllä teekään mieli mitään sokerijouluherkkuja. Jouluna ehkä sitten…

  • Jonna kirjoitti:

   En minäkään karsi marjoja enkä hedelmiä. Lähinnä valkoinen ja lisätty sokeri on nyt pannassa! Muutama päivä meni kärvistellessä, mutta nyt jo helpottaa 🙂

 4. Elina kirjoitti:

  Minulla on tulossa sama projekti, mutta vasta vuodenvaihteen jälkeen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ajattelin alkuun myös, että aloittaisin vasta tammikuussa, mutta sitten totesin että miksipäs ei nyt heti!

 5. SatuMaa kirjoitti:

  Moi! Sokerilakkoa täälläkin suunnitellaan. Moni sanoo ettei totaalikieltäytymisessä ole järkeä mutta mulla se toimii parhaiten. Pystyn olemaan vaikka 3 kk ilman herkkuja mutta auta armias kun annan itseni kerrankin sortua..
  p.s hyvä blogi !

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä sokerin kanssa nimenomaan totaalikieltäytyminen on se ainoa ja oikea konsti päästä oireista ja kierteestä eroon. En ole itsekään mikään natsi asian suhteen enkä tuijota fanaattisesti tuoteselosteita. Lähinnä juuri valkoinen sokeri on se mitä välttelen!

 6. miltsu kirjoitti:

  kohta kolme vuotta takana! nyt viimeviikkoina tullu ekoka kertoja todellisia herkkuhimoja mut en oo antanu perins koska tiedän olon olevan sit niin surkee. ja lisäks tulin just flunssaan ja sokerihan ruokkii niitä pöpöjä niin tyydyn mutustelemaan vaa hedelmiä ja kunnon ruokaa 🙂 tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Kolme vuotta! No sulla ei enää hirveästi sokerihammasta kolota 😉 Flunssa on kyllä paha. Aina alkaa tekemään mieli varsinkin suklaata ja kaikkea muutakin mättöä..

 7. Sannii kirjoitti:

  No olin monta viikkoa sokerittomalla kunnes tuli flunssa. Sitä ennenkin oli flunssa jolloin meni ihan höpöksi ja juu energiatasot seilaa ja tympii. Nyt pitäisi taas ryhdistäytyä. Mä en kestä sairastamista ilman herkkuja, koska ruoka ei mene alas. Voisin kyllä olla ehkä huomisesta jouluaattoon ja sitten tammikuun vielä. Sen jälkeen joskus napsia jotain.

  • Jonna kirjoitti:

   Sama vika. Flunssassa tekee ihan hirveästi aina mieli herkkuja ja usein niistä on vaikeaa kieltäytyä 🙁

 8. Kati kirjoitti:

  Sepä se, kuinka katkaista herkuttelukierre ja palata kaidalle tielle ruokailun suhteen. Mielenkiinnolla odotan uusia reseptejä.

 9. Winter kirjoitti:

  Heh, kuvailit juuri kuin omaa olotilaani. Mitään ei saa aikaseks. Ei jaksa nousta tekemään niitä lukuisia asioita jotka oottaa. Ihan plääääh. Ja pullat ja karkit on enemmän ku tuttuja. Siihen päälle vielä kaamos niin ei todella kannata kuin haaveilla energisyydestä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä kokeilen josko pullan ja karkkien pois jättäminen auttaisi asiaa 😀

 10. Roosa kirjoitti:

  Sain tästä aimoannoksen vertaistukee, oikeen hirvittää paljonko oon vetäny suklaata viimeaikoina. Ihan turvonnu ja tukkonen olo. Eilen olin yhden päivän jo ilman, yritän ottaa itseäni kunnolla nyt niskasta kiinni. Itse yritän kyllä vielä jättää leivän mättämisen samalla vähemmälle. Syön sitä myös oikeesti liikaa. Vitamix vaan myllyttämään smoothieta. Paljon virkeempi olo. :–)

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa tutulta! Eilen tein pitkästä aikaa välipalaksi pannareita ihan uudella ohjeella ainaisten leipien sijaan 🙂 Tästä se lähtee!

 11. Maiju kirjoitti:

  Olen itsekin miettinyt ei nyt ihan totaalikieltäytymistä, mutta melkein. Tsemppiä päätökseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Totaalikieltäytyminen ei ole aina se oikea ratkaisu. Mulla se toimii, mutta ei kaikilla 🙂

 12. Kata81 kirjoitti:

  Heippa! Ihanaa, että muitakin itsensä tönköksi ahmineita löytyi täältä netistä, juuri kun etsin apua terveellisempään elämään!! Olo on pinkeä, tukkoinen, ähky ja haluton. Nyt loppuu se karkin ja suklaan syöminen minullakin. Olet mitä syöt – se pitää kyllä niin paikkansa. Päätin lopettaa turhat tekosyyt lenkin tai jumpan väliin jättämiselle, mutta en myöskään aseta niin kovia tavoitteita kuin nuorempana. (Näitä sokerilakkoja vuosien mittaan tulee ja menee?) Tsemppiä muillekin ja nautitaan oikeasta ja kehoa hellivästä ravinnosta. Energiatasot lähtee varmasti pian nousuun. Ihanaa! ?

  • Jonna kirjoitti:

   Sama vika usein mullakin: asetan liian kovat tavoitteet! toistaiseksi ainakin kaikki mennyt hyvin eikä ihmeempiä mielitekoja ole ollut. Paitsi keskiviikkona oli, mutta selätin ne!

   Vielä kun saisi kunnolla nukkua öisin…Tyttö ollut meillä kipeänä 🙁 Väsymys saa ainakin mun pään huutamaan suklaata sun muuta.

 13. Jenna kirjoitti:

  Heippa! Täällä kyllä toinen sellainen, jonka on tosi vaikea pysyä kohtuudessa ja siksi on hyvä välillä pitää kunnon ”puhdistuksia”. Mutta oikea asia mulla oli kyllä se, että sulla on ihana blogi! Oon lukenut nyt kuukauden päivät, enkä oo oikeesti ikinä ennen jaksanut yhtäkään blogia näin seurata, oikein käysä katsomassa että olisko tullut päivitystä. Tykkään sun rehellisestä tyylistä kirjoittaa ja suhtautua elämään (ja rakastan tuota sun fudge-reseptiä vaikka niitä tuleekin syötyä liikaa). Että kiitos, täällä yksi uusi uskollinen lukija 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, kiitos paljon ihanasta palautteesta! Niin se kohtuus…Sen kun oppisi! Aina ajattelen, että nyt pysyn kohtuudessa, mutta niin sitä vain lipsuu. Joka ikinen kerta! Noh, nyt ollaan vähän aikaa totaalikiellossa mitä tulee sokeriin.

 14. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Mustakin tuntuu että työpaikan viikottaiset suklaatarjoilut ovat mututuneet satunnaisesta suklaapalasta jatkuttavaan pupeltamiseen ja sokerihimoon mistä en ole ennen kärsinyt. 😛 Ehkä olisi aika rajoittaa…

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä lainehtii myös taukohuoneen pöytä suklaata ja kaikkea herkkua. Urheasti kävelin ohi ja jätin herkut muille 😉

 15. ulla kirjoitti:

  Pitänyt monta kertaa jo kirjoitella tähän juttuusi… Mutta jos nyt 😉

  Meinaan minäpä päätin tuossa marraskuun 1. päivä , että nyt alkoi lakko ! ei totaalinen, mutta lisäsokerilakko. Eli jätin heti suklaat, namit, yms missä tietää olevan sitä lisättyä sokeria. yön edelleen päivittäin PALJoN hedelmiä, marjoja, joista saa sitä makeutta ihanasti. eli kaikki jogurtit, mehukeitot, rahkat ym jäi pois. Maitotuotteita olen vältellyt jo jonkin aikaa, joten naturell rahkaakaan ei edes tule nautittua.
  Lakko piti kestää sen kuukauden, josta epäilin kovasti miten mun käy. Oli meinaa kesän jäljiltä jäänyt sellainen sokeriaddiktio päälle ettei oo totta. Ikinä ennen kun en ole makeasta edes välittänyt. No pullat yms leivokset ei kyllä uponnuy edelleenkään,, mutta suklaa ja jäde oli jo huolestuttavasti joka päiväisessä käytössä. Alkoi todellakin huomaamaan olotilassa.
  Joten ” ihmiskoe ” alkoi. Pystynkö. Tiesin kyllä siis sen , että pystyn olla ilman kun vaan päätän, mutta mitä oireita tulee… pääkipua ym. Mutta EI !! Uskomatonta. En kaivannut sokeria, makeaa ollenkaan. ELi makean mussutuksesta oli tullut myös osittain tapa.

  Ja nyt on tämän kuun loppuun mennyt jo kaksi kuukautta tätä lakkoa ! Ja mikä muutos olossa. SUURI muutos.
  Pirteämpi, olen taas oma itseni. Makean himo on poissa kokonaan. Suklaan ajattelu tekee jo pahaa. :/
  Vatsa toimii entistä paremmin. Maitotuotteiden suuri vähennys auttoi siihen jo aikaisemmin, mutta nyt masuni on tyytyväinen ! JEs

  Joten, jos sokerikoikku on päässyt niskan päälle, suosittelen isosti kokeilemaan olemaan TÄYSIN ilman. Ensin päivä sitten toinen, sitten jo viikko….
  Itse jatkan tällä tiellä. Joskus tosiaan voin nauttia jonkun ylisokeroidun jogurtin tai rahkan . Se IHANA jogutti uuniomena on muuten Herrrkkua !!!!! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Päivä kerrallaan täällä menen minäkin. Nyt tuntuu jo ihan hyvältä eikä tee mitään suuremmin mieli. Normaalia ruokaa kyllä tekee! Mulle totaalikieltäytyminen on paras keino. Jos otan vain pikkuisen niin kohta huomaan ottavani vähän enemmän ja vähän useammin. Huomenna lähdetään laivalle. Siellä itsekuri punnitaan 😀

   • ulla kirjoitti:

    Juu, sen on huomannut että kunnon ruokaa tekee enempi ja paremmin mieli. Sekä iho kasvoissa on kuulastunut 😀 vaikutuksia siis ihan mukavasti tästä sokerittomuudesta,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *