Hae
Palasia Arjestani

Viikonlopun herkkuruokaa: Nacho-kanavuoka

Processed with VSCO with a7 preset

Nacho-kanavuoka on todellista viikonloppuruokaa! Perjantaisin mun alkaa aina tekemään mieli jotain spessumpaa ruokaa. Jotain viikonloppuruokaa. Ehkä vähän tuhdimpaa ja rennompaa kuin viikolla. Kovan treenin päälle olen tämän aina itselleni sallinutkin, koska mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin hyvä ruoka? En keksi parempaa! Selasin taas eilen reseptejä netin syövereistä ja juuri kun olin luovuttamassa, osui Soppa365:n sivuilla silmiini tämä nacho-kanavuoan ohje. Lähikaupasta ei kaikkia aineksia löytynyt, joten sovelsin niiltä osin, mutta tuskinpa ainakaan huonompaa sain aikaiseksi! Koko vuoka hävisi parempiin suihin illan kuluessa.

Nacho-kanavuoka

  • 400 g maustamattomia broilerin paistisuikaleita
  • 1 keltainen paprika
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (a´2 dl) 3 juuston ruokakermaa
  • ½ l nachoja
  • 100g mozzarella juustoraastetta

Tee näin:

Nosta broilerinpaistisuikaleet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit.

Ruskista paistileikesuikaleet öljyssä pannulla. Lisää paprikat ja sipulit. Mausta suolalla ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.

Lisää ruokakerma ja hauduta hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Sekoita kastikkeen joukkoon puolet juustoraasteesta.

Kaada kastike uuni- tai piirakkavuokaan. Voit jakaa seoksen halutessasi myös neljään pieneen uunivuokaan. Lisää päälle nachot ja loppu juustoraaste.

Kuorruta uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja pintaan on tullut hieman väriä. Viimeistele tuoreella korianterilla tai persiljasilpulla.

Processed with VSCO with a7 preset

Itselleni kävi parikin kämmiä kokaten saa, mutta lopputulokseen ne eivät onneksi vaikuttaneet. Laitoin vahingossa suolan tilalla psylliumia, kun vanha suolakippo oli täytetty sillä. Lisäksi unohdin ensin laittaa ruokakermankin ja olin kanat jo kaatanut piirakkavuokaan. Ei muuta kuin kanat takaisin pannulle ja ruokakermat sekaan. No, kokatessa aina sattuu ja tapahtuu 😀

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Onko nacho-kanavuoka sinulle jo tuttu viikonloppuruoka?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *