Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

4 kysymystä kauneudesta

Kaupallinen yhteistyö: Kauneusklinikka Ainola

4 kysymystä kauneudesta

Heips, kävin viime viikolla taas parin kuukauden tauon jälkeen Ainolassa hoidossa ja käynnillä heräsi 4 kysymystä kauneudesta, jotka sitten toki esitin minua hoitaneelle Heidille. Aloin käymään Ainolassa Heidillä marraskuussa, jolloin alettiin toden teolla hoitamaan mun pintakuivaa ihoa. En tiedä tekeekö nämä lämmenneet ilmat vai säännöllisempi ihonhoito, mutta mun kasvojen iho on oikeasti alkanut tuntumaan jo paremmalta. Aikaisemmin hoidin ihoani vähän sinne päin, mutta nykyään olen todella tarkka mitä teen ja milloin. Kaikista eniten kiinnitän huomiota kosteuttamiseen niin sisältä kuin ulkoa päinkin ja se on selkeästi tuottanut tulosta.

HIFU-hoidolla iho kiinteämmäksi

Viime viikolla Heidi ehdotti minulle kasvohoidon sijasta HIFU-hoitoa. HIFU eli High Intensity Focused Ultrasound kiinteyttää ihoa ilman kirurgisia toimenpiteitä. HIFU kiristää löystyneitä elastiinisäikeitä ja aktivoi kollageenin muodostumista. Iho kiinteytyy, jolloin väsynyt ja veltostunut iho näyttää nuoremmalta.

4 kysymystä kauneudesta

4 kysymystä kauneudesta

4 kysymystä kauneudesta

Näin HIFU toimii

Ihon alla oleva SMAS-kudos (pinnallinen lihaskalvojärjestelmä) venyy ja heikentyy iän mukana. Tämä voi taas aiheuttaa ihon veltostumista, kuten kaksoisleukaa sekä kulmien laskeutumista. HIFU voidaan keskittää juuri sille aluelle, jossa iho on löystynyt, kuten kasvoihin, kaulaan tai vaikkapa dekolteelle (niin kuin minulla). HIFU-hoito kohdistetaan kolmeen eri syvyyteen; dermiksen yläosaan, dermiksen alaosaan sekä pinnalliseen lihaskalvojärjestelmään eli SMAS-kudokseen ja näistä HIFU kohdistuu nimenomaan SMAS-kudokseen. Tämä syvin alue on se mihin kasvojenkohotuksessa halutaan vaikuttaa, jotta saadaan näkyviä tuloksia.

Kenelle HIFU sopii?

HIFU sopii henkilölle:

  • joka haluaa esteettisiä tuloksia ilman komplikaatioriskejä
  • joka ei halua botoksia, täyteaineita tai kirurgiaa
  • joka haluaa turvallisen hoidon, jonka jälkeen voi palata normaaliin elämään

Oma kokemukseni HIFUsta

Sanoisin, että HIFU oli melkoisen mielenkiintoinen kokemus. Heidi sanoi heti alussa, että toisia tämä hieman sattuu ja toisia taas ei. HIFUssa ultraäänienergia ohjataan juuri oikeaan syvyyteen kudoksissa eikä se vahingoita ihoa millään tavalla, vaikka se välillä siltä tuntuikin. On vaikeaa kuvailla miltä HIFU tuntuu. Ihan kuin polttaisi ja pistelisi samaan aikaan! Kaikista kivuliaimmat kohdat minulla oli olkapään etuosat sekä solisluiden alapuolella. Olin aivan varma, että iho olisi hoidon jälkeen kirkuvan punainen, mutta ei siitä näkynyt mitään jälkiä. Sen sijaan hoito tuntui rintakehällä monta päivää jälkeenpäinkin! Heidi kertoi, että rintakehä tuntuu kiinteämmältä välittömästä hoidon jälkeen (totta!!), mutta koska elastiinisäikeiden muodostuminen on kuitenkin hidasta, suurimmat muutokset näkyvät vasta 2-3 kuukauden kuluttua hoidosta. Tämän vuoksi paras aika HIFU-hoidolla on juuri näin kevään kynnyksellä! On sitten bikinikelien aikaan dekoltee iskussa! Toki, jos hoito tehdään muussa tarkoituksessa, niin sen voi toteuttaa milloin vain. Ihon kiinteytyminen ja nuorentuminen jatkuu hoidon jälkeen 180 päivää. Parhaan hoitotuloksen varmistamiseksi hoito uusitaan 6 kk kuluttua ensimmäisestä hoidosta. HIFUn tulokset ovat pitkäkestoisia ja ennaltaehkäisevät tulevia ikääntymismuutoksia. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen uusi tuttavuus!

4 kysymystä kauneudesta

4 kysymystä kauneudesta

4 kysymystä kauneudesta

Olen itse miettinyt monta kertaa, haluaisinko joskus käydä täyttämässä esimerkiksi silmäkulmiin ilmestyneitä ryppyjä, mutta ei, en taida haluta. Vaikka olen ammatiltani laboratorionhoitaja ja neulojen kanssa tekemisissä päivittäin, en kaipaa neuloja kasvojeni lähelle. Ikääntymistä vastaan ei voi loputtomiin taistella, eikä tarvitsekaan, mutta jo on olemassa HIFUn kaltaisia ”helppoja keinoja” ikääntymistä vastaan, niin sellaisia voin kokeillakin!

4 kysymystä kauneudesta

Esitin käynnilläni Heidille 4 kauneuteen liittyvää kysymystä, jotka itseäni kiinnostavat juuri nyt. Uskoisin, että näitä samoja asioita pohtii tällä hetkellä moni muukin!

1. Mitä ihonhoidossa tulisi ottaa huomioon näin talven jälkeen?

Ihon hoidossa talven jälkeen, kannattaa huomioida että, talven ääriolosuhteet ovat rasittaneet ihoa samanaikaisesti kun sisälämmitys on kuivattanut sisäilmaa ja sitä kautta myös ihoa. Iho on janoinen, kuivuuteen taipuvainen, kosteusköyhä sekä kevään koittaessa helposti myös väriltään tunkkaisen kalpea. Jatkuva kosteutus sekä tehohoidot (seerumi, naamio) sekä säännöllinen kuorinta takaavat ihon hyvinvoinnin ylläpidon läpi talven haastavan ajan, unohtamatta suojautumista pakkaselta ja tuulelta.

2. Mitä hoitoja suosittelisit juuri nyt ja miksi?

Kevään koittaessa kosmetologit tekevät enemmän kosteuttavia sekä kirkastavia hoitoja, myöskin syväpuhdistavat hoidot lisääntyvät. Ihosta halutaan herättää kuulaus ja kirkkaus talven harmauden jäljiltä, sekä valmistautua tulevaan kesään. Huolella hoidettu iho saa myöskin tasaisemman ja kauniimman päivetyksen.

3. Mikä on omasta mielestäsi Ainolan paras hoito ja miksi?

Ainolan hoidoissa on erittäin vaikeaa sanoa, mikä juuri olisi paras hoito, kiinteyttävin hoito on tietysti Hifu käsittely, ottaen huomioon että tulokset ovat havaittavissa muutaman kuukauden kuluessa käsittelystä, tästä syystä Hifu decolté alueelle onkin ollut kevätkampanjassa, jotta avoimen decoltén iho olisi kauniimpi juuri kesäkauteen mennessä. Kasvojen iholle Hifu, Vela shape sekä Oxypro ovat suosittuja ympäri vuoden. Vartalohoidoissa Vela Shape on myös keväällä suosittu, sillä vartaloon ja kevyeempään oloon halutaan kiinnittää enemmän huomiota, lämpötilan noustessa ja vaatetuksen keventyessä.

4. Kun aurinko alkaa taas paistamaan ja lämmittämään meitä, miten aloittaa auringon ottaminen turvallisesti? 

Talven jälkeen iho on huomattavasti herkempi auringolle. Sisäisesti kannattaa aloittaa beetakaroteeni pitoisten valmisteiden tai ravinnon käyttö. Beetakaroteenilla on myönteisiä vaikutuksia ihon suojautumiseen sekä hyvinvointiin, sillä on osoitettu olevan positiivisia vaikutuksia aurinkoihottuman ehkäisyyn. Beetakaroteenin varastoituessa ihoon, se ehkäisee ihon muuttumista punaiseksi. Ihon suojaaminen on erittäin tärkeää, myöskin silloin kun aurinko ei paista. Aurinkoa kannattaakin ottaa vain maltillisesti alkukesänä ja pikkuhiljaa lisätä sitä. Lue lisää vinkkejä täältä.

Kiitos Heidille vastauksista! Ehkä seuraavalla kerralla päästään taas hoitamaan kasvojen ihoa 🙂

Auringosta puheen ollen, tällä mökillä on tänäänkin ollut +20 astetta lämmintä ja aurinko porottanut taivaan täydeltä! Aurinkovoiteet suojakertoimilla on otettu käyttöön, sillä kevään aurinko saattaa olla talven jäljiltä varsin petollinen kaveri. Aurinkoisia päiviä, kaverit!

Edellinen postaus: Toisten ruokaostokset kiinnostaa

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Kauneusklinikka Ainola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *