Hae
Palasia Arjestani

Paluu bodauksen pariin

Olkapään hajoamisen jälkeen oon taistellut ajatuksen kanssa, että entäs jos crossfit vaan on mun olkapäille liian rankka laji? Mun olkapäät ei oikkuilleet kun treenasin punttia, vaikka moni muu paikka silloin prakailikin. Tykkään crossfitistä sen vuoksi, että sen myötä olen löytänyt ihan uusia puolia itsestäni. Olen notkeampi, ketterämpi ja oppinut mm kävelemään käsilläni. Olen löytänyt sen parista paljon hyviä tyyppejä ja ystävystynyt monien kanssa. Onko tämä kuitenkaan kaiken sen väärti jos en pysty treenaamaan kunnolla?

2015-06-21 09.21.40 1-2

Mies houkutteli mut mökillä perinteisen bodaustreenin pariin. Tehtiin pystypunnerrusta ja takavipareita olkapäille, hauiskääntöjä tangolla ja hammeria käsipainoilla hauiksille ja ranskalaista käsipainoilla ojentajille. Mä tein ensin niin monta toistoa kuin jaksoin ja mies tuplamäärän. Kahteen vuoteen en ole moista treeniä tehnyt ja sen huomasi tänä aamuna. Mun kädet on järkyttävän kipeät!

PicsArt_1434902996696-1

Mutta joo, ei mua saa enää hankaamaan monia sarjoja yhtä liikettä. Kyllä mun sydän on crossfit-treenin parissa, mutta niin pitkään kuin tuo olkapää kipuilee niin aion ehdottomasti sisällyttää treeneihin myös lihasmassaa kasvattavaa bodaussettiä hauiskääntöineen. Sopii hyvin tukitreeniksi ainakin ja tuo vaihtelua ainaiseen kyykkäämiseen.

Mikäs sen kivempaa kuin mennä toisten temmatessa hankaamaan hauiskääntöjä viereen ja heittää tuplat päälle 😀 ( salityypit tietää!)

Mites teillä, bodaus vai crossfit? Vai joku ihan muu laji?

Ps. Sportamorella tänään viimeistä päivää Juhannusalet eli paljon tuotteita -30%! Jos on tarvetta vaikkapa uusille painonnostokengille tai lenkkareille niin klikkaapa itsesi tuosta sivubannerista Sportamorelle!

18 kommenttia

 1. Annika kirjoitti:

  Crossfit ehdottomasti !! En ole koskaan ennen ollut näin vahva ja hyvässä kunnossa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No vahvempi olen minäkin kuin ennen vaan nyt tämä olkapää alkaa syömään myös voimatasoja aika paljon 🙁

 2. Anna kirjoitti:

  Pumppi ja pullistelu! Ihan parasta 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, arvasin! Joutuuko tässä kohta itsekin pullistelun pariin siirtymään? 😉

 3. EvaK kirjoitti:

  Crossfit ehdottomasti. Pelkästä salista ei saa samanlaisia kicksejä vaikka kivaa sekin on välillä. Tsemppiä olkapään kanssa. Kyllä se paranee vaikka hidasta se on ja turhauttavaa kun ei pääse tekemään vaikka haluaisi.

  • Jonna kirjoitti:

   Totta, crossfitissä saa huomattavasti suuremmat endorfiiniryöpyt kuin salitreenissä. Täytyy nyt vaan maltilla huoltaa toi kuntoon ja katsella sit mitä tekee vai tekeekö mitään!

 4. Emma kirjoitti:

  Aika vaikea tulanne sulla.. 🙁 Mutta jos kroppa ei jotain lajia kestä kannattaako sitä ehdointahdoin sitten rikkoa? Mites muuten kiinnostaako sua yhtään kehonpaino treeni/streetworkout? Tiedätkö lajista mitään onko tuttu? Suosittelen tutustumaan 🙂 kehonpaino treenissä on se etu että siinä harvemmi rikkoo itseään (on toki mahdollista) koska kuormitat kehoasi vain omalla painollasi. Treeni videoita löytyy netti pulloillaan ja ihan oma yhdistyskin on mistä saa lisätietoa 🙂 (suomen street workout yhdistys). Suosittelen kokeilemaan! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen jonkun verran noita street workoutejakin katsellut ja kyllähän ne kiinnostaa. Nyt olis ainakin hyvä aika testailla, mut kyllä niissäkin aika paljon tulee rasitusta olkapäille. Täytyy katsella videoita youtubesta, kiitos vinkistä! 🙂

 5. LauraR. kirjoitti:

  Sekä että. Mä tahdon liikkua monipuolisesti ja siten miten ite tykkää, joten tällä hetkellä se on punttia, juoksua ja crossia. Tietenkin päästäkseen optimaalisin tuloksiin pitäisi varmasti valita eikös esim puntti ja juoksu syö toinen toisiaan? Mutta koska liikun pitääkseni itseni kunnossa ja koska nautin siitä en ole vielä kokenut ongelmaksi harrastaa kaikkia.
  Tietenkin on myös jotain tavoitteita, mutta ei mitään niin kunnianhimoista että joutuisi keskittymään vaan niihin. Kropan muokkaaminenkin tökkii sen takia että keittiössä pitäisi ennemmän skarpata.

  • Jonna kirjoitti:

   Juoksua olen mäkin lisännyt ohjelmaan eikä ole huono juttu ollenkaan se! Pitää yrittää keksiä nyt kaikkea monipuolisesti ettei iske kyllästyminen 🙂

 6. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Pelkkää bodausta, mut mä en tykkääkkään yhtään tuosta krosvitistä. Mun mielestä tylsä ja tyhmä laji ja oon pettyny jokaiseen joka on vaihtanu bodauksen siihen (myös sinuun) 😀 Ja 90% krosvittaajista on ihan paskana. Siis nivelet ym. Kaikkia paikkoja särkee ja on paljon vammoja. Sinä ja kaikki muut mun krosvittaajatutut. Yhtään tervettä krosvittaajaa en tiedä (mut varmasti niitä on).

  Toi nyt oli huumorilla kirjotettu mutta myös rehellisesti sanottu. Mä toivoisin että lopettaisit noi crossfitit ja siirtyisit salitreenien pariin, mutta mielestäni tärkeintä on että sä teet sitä mistä itse nautit eniten. Ja mä luen kaikki muut jutut, mutta en krossvittejä! Niistä selaan vaan kuvat 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Musta taas tuntuu, että mä oon ainoa jolla on olkapäävaivoja 😀 On niitä monella muullakin crossfittaajalla mut on kyllä salitreenajillakin. Hyvässä kunnossahan noi meidänkin salin kisaporukka on, et ehkä toiset vaan on alttiimpia loukkaantumisille. TÄytyy nyt selvitellä et mikä tuolla olkapäässä asuu kun on vaan kipee. Et onko oikeasti tulehtunut pelkästään vai onko siellä jotain muutakin. Tässä välissä vois olla fiksua pitää ihan rehellinen punttijakso ja antaa olkapään parantua kunnolla… Mä en tiiä!

 7. Ulla kirjoitti:

  Molemmat ja lisäksi maantiepyöräilyä ja juoksua.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä! Voi kun mäkin saisin pyörään kuntoon niin vois lisätä pyöräilyn vielä listaan…

 8. Mika kirjoitti:

  Ootko tarkemmin selvittänyt mikä siellä olkapäässä vaivaa ja missä liikkeissä se on mahdollisesti kipeytynyt? Moni liike kuten vauhtipunnennus, pystypunnerrus jne. on aika raakoja olkapäille mutta crossfittiä voi aivan varmasti harrastaa ilman niitäkin tai sitten otat kehiin reilusti kevyet painot.

  Sopivassa suhteessa painonnostoa, bodailua ja lenkkiä, siinähän on se paras yhdistelmä 🙂 Tsemppiä olkapään kanssa!

  • Jonna kirjoitti:

   Huomenna pääsen lääkärille vihdoin ja viimein ja sit toivottavasti ultra ja/tai röntgen. Epäilys on kuitenkin jostain limapussin tulehduksesta. Kaikki kuulemma sopii siihen. Tempaustreenin jälkeen tuo kipeytyi. Raakana pystyin sen jälkeenkin tekemään kun vähän parani, mutta kyykyn kautta kun tein muutaman toiston niin kipeytyi taas uudestaan. Pystyn kyllä elämään ilman tempauksen tekoa! Eipähän tartte enää tuskailla sen kans 😀

 9. Elina kirjoitti:

  Painonnosto on tällä hetkellä mun ykköslaji. Löysin painonnoston crossfitin kautta ja innostuin siitä niin paljon, että olen osallistunut pikkukisoihin ja jos mahdollista, tulevaisuudessa isompiinkin kisoihin. Crossfit säilyy kuitenkin hyvänä kakkosena, koska haluan, että kuntoni pysyy laajana ja hyvänä. Pelkkä painonnosto ei tietenkään kehittäisi yhtä monipuolisesti, joten jäsenyys CF-salille on ja pysyy. Nyt viime aikoina olen tehnyt lisäksi myös ihan perus bodailutreeniä poikaystävän seurana. Ei se yhtä kivaa ole, mutta menee silloin tällöin vaihteluna ja kuten sanottua, onhan siitäkin jonkin verrran hyötyä tukilihasmielessä. Ja hauikset kyllä ovat nyt kasvaneet verrattuna niihin vuosiin, kun tein pelkkää crossfittia… ;D

  Jos olisin 100% tosissani painonnostossa, tietysti pitäisi siihen keskittyä täysin. Mutta koska olen loppujen lopuksi kuitenkin pelkkä harrastelia, jolle kisat on kiva pieni lisäboosteri, voi treenailla tällä tavalla rennommin eri lajeja yhdistellen. Parasta. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkin niin tykkäisin painonnostosta. Se on mulle jotenkin tosi vaikeeta ja haastavaa ja just siks siitä tykkään. Varsinkin tempauksen kanssa mulla on todellinen viha-rakkaussuhde 😀 Meen huomenna osteopaatille vielä tuon olkapääni kanssa ja suuri toive on, että vika löytyiskin olkapäätä ympäröivistä liian kireistä lihaksista. Jos ei, niin sit ens viikolla ultra, röntgen ja varmaan kortisonipiikki. Haluan päästä treenaamaan kunnolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *