Hae
Palasia Arjestani

Ateriaideoita viikolle 49!

kollaasi

*Sis. mainoslinkin

Olin eilen kaksissa pikkujouluissa ja olin melko varma ettei tänään tule ulos minkään sortin postausta, mutta toisin kävi, ateriaideoita on taas tarjolla! Täällä ollaan erittäin virkeänä suunnittelemassa tulevaa viikkoa. Joka sunnuntai tsekkaan kalenterin ja työvuorot ja suunnittelen treenit menojen mukaan. Viikon suunnitteluun luuluu vahvasti myös tulevan viikon ruokien miettiminen ja mahdollisten reseptien etsiminen. Tulevalla viikolla kokkailua helpottaa taas Makuviikon ruokaboksi eli kaupasta ei tarvitse kovin kummoisia ostella. Lähdetään tytön kanssa perjantaina siskon luokse Kuopion suunnalle eli viikko on siltäkin osin vajaa. Arvatkaapa mitä mä pääsen opettelemaan ensi viikonloppuna? Karjalanpiirakoiden tekoa! Vitsi mä olen innoissani! Taito, jonka olen halunnut oppia jo monta vuotta ja kohta voin tehdä karjalanpiirakoita kotonakin ihan omin pikku kätösin 😉 Perinneruokien valmistaminen on taito, jota kannattaa vaalia ja olen niistä itsekin vasta innostunut enemmän. Mutta mennäänpä asiaan, eli ateriaideoita viikolla 49, olkaapa hyvät!

Maanantai: Tomaattikeitto

100714-2014-07-09-003-800x669Tomaattikeitto on aina silloin tällöin paikallaan! On aikoja kun suorastaan himoitsen tomaattikeittoa, mutta sen jälkeen saattaa mennä pitkiäkin aikoja ettei se maistu ollenkaan. Nyt saattaisi taas olla tomaattikeiton mentävä tila vatsassa 😉 Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Viljattomat tortillat & banskujäätelö

img_20140916_213619-800x800 kuvia-0181-800x603Me tehdään usein tortilloja herkkupäivänä, mutta niitä voi hyvin tehdä myös viikollakin! Viikolla valitsen itse väliin hieman terveellisemmät ainekset ja jätän juustokastikkeet ja muut soosit jääkaappiin. Tortiillaletut on helppoa tehdä myös itse! Myös viikolla on ihanaa syödä välillä jälkkäriä ja mikäs sopisi paremmin arkiherkutteluun kuin banskujäde 🙂 Ohjeet molempiin löydät täältä.

Keskiviikko: Minimurekkeet bataattikuorrutteella

2015-08-11-08-22-01-1-800x600Ruualla on kiva myös välillä vähän leikitellä niin kuin näissä bataattikuorrutteisissa minilihamurekkeissa! Murekkeet on tehty kätevästi muffinssivuokiin. Muffinssivuokia voi siis käyttää muuhunkin kuin makeaan leivontaan 😉 Nämä hauskat minimurekkeet olivat koko perheen mieleen! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Yön yli hautunut ohrapuuro

2016-03-14-07-50-12-1-800x600Mä rakastan puuroja ja varsinkin oikein pitkään haudutetut puurot ovat mun suurta herkkua! Usein aamut ovat niin kiireisiä ettei puuroa paljon haudutella, vaan se on parin minuutin mikrotus ja ääntä kohti. Crock pot* on mahdollistanut haudutettujen puurojen teon myös arkena, koska puuro valmistuu ihan itsestään yön aikana! Suorastaan nerokas keksintö 😉 Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Nyhtökanavuoka & tomaatti-avocadosalsa

nyhtokanavuokaTässä perjantairuokaa parhaimmillaan! Koko ruoka kanoineen ja riiseineen kypsyy kätevästi samassa vuoassa ja ruuan kypsyessä jää aikaa valmistaa raikas tomaatti-avocadosalsa. Pidän itse valtavasti tällaisista yhden vuoan ruuista niiden kätevyyden vuoksi. Ja tämä on herkullista kuin mikä! Lämmmin suositus nyhtökanavuoalle 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Kinkku-aurajuustopiirakka & Mariannejuustokakku

kinkku-aurajuustopiirakkamariannejuustokakkuLauantai ja aikaa leipoa! Maistuisiko suolainen vai makea? Kinkku-aurajuustopiirakka on meidän perheen ikisuosikki ja se toimii vielä seuraavanakin päivänä ateriana, kun kylkeen lisää vain raikasta salaattia. Juustokakun valmistelu kannattaa aloittaa jo perjantai-iltana, jos tahtoo päästä helpommalla, mutta aikaisin aamullakin tehtynä se ehtii itapäivän herkkuhetkiin valmiiksi 😉 Kinkku-aurajuustopiirakan ohjeen löydät täältä ja mariannejuustokakun ohjeen täältä.

Sunnuntai: Aamiaiseksi shaksuka

shaksukaMitäpä jos tekisit sunnuntain kunniaksi aamupalaksi jotain mitä et ole koskaan valmistanut? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamupala, jossa tomaattikastike kohtaa haudutetut kananmunat. Shaksuka on viljaton sekä maidoton, joten se sopii mainiosti myös allergikoille! Ohjeen löydät täältä.

Minä alan täällä kaivamaan jääkaapista viikon varrelta sinne jääneet jämät ja loihdin niistä itselleni herkullisen jämäaterian! Sunnuntai on hyvä päivä kaivella kaikki jämät jääkaapista ja hyödyntää ne ruuanlaitossa. Hävikkiruokaa parhaimmillaan 😉

2 kommenttia

  1. ninna kirjoitti:

    shaksuka on kyllä kätevä ”jämä”ruoka, outoa että niinkin erikoinen nimi sille keksitty kun menee melkein tavallisesta munakkaasta. banaanijäätelö on 3vuotiaan veljenpojan lemppari ja ihana keksintö tavallisten(sokeripitoisten)jäätelöiden korvikkeeksi. minimuffinssit olisi kätevä lastenjuhlatarjoilu, kiitos vinkistä.

    • Jonna kirjoitti:

      Shaksukaan on kyllä helppoa upottaa mitä vaan! Aivan mainio ruoka ja hyvää kuin mikä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *