Hae
Palasia Arjestani

Syksy alkoi virallisesti nyt

syksy

Mistä tietää, että syksy todellakin on täällä? Siitä kun mökkeilykausi päättyy. Laitettiin viime viikonloppuna mökki talvipakettiin ja hyvästeltiin pihan kauniit kukat ja maailman parhaat löylyt antava puusauna. Tämä aika on aina jotenkin todella masentavaa, kun tietää että seuraavaan kertaan on puoli vuotta aikaa. Edessä on siis pitkä ja pimeä talvi, mutta toisaalta silloin on jo kevät kun päästään taas uudestaan mökille. Talvikin on ehkä vähän asennekysymys ja sitä kurjemman siitä itselleen tekee mitä enemmän valittaa asiasta. Eihän se kivaa ole pimeässä ja kylmässä tarpoa eteenpäin, mutta minkäs teet! Ainahan sitä pääsisi muualle, jos mieli tekisi, mutta ihan niin paljon en talvea vielä vihaa. Syksy on mun mielestä muuten mukavaa aikaa, koska luonto on kauniin värinen ja ilmasto hieman viileämpi. Saa laitella kynttilöitä iltojen pimetessä ja kääriytyä peiton alle netflixiä katselemaan!

syksy

syksy

syksy

syksy

Viikonloppu meni mun osalta vähän harakoille, koska olin jo silloin kipeänä. Yritin kuitenkin olla ulkona ja haistella viimeiset maalaisilmat. Kerättiin tytön kanssa tyrnit ja aroniamarjat pois puskista ja anoppi nosti pellosta viimeiset perunat ja porkkanat. Kasvatin tänä kesänä ensimmäistä kertaa lehtikaalia ja korjasin sadon mukaani sunnuntaina. Matkaan lähti myös salaatit. Olisin kovasti halunnut käydä vielä mökkimaisemissa lenkillä, mutta tiesin ettei siinä olotilassa paljon kannattanut. Lauantaina pelailtiin pelejä ja tehtiin ruuaksi pitkästä aikaa tortilloja. Jälkkäriksi vähän lakuja ja sitten olikin päiväunien aika! Niitäkin on viime aikoina tullut nukuttua liian harvoin, mutta toisaalta mitä suotta jos ei väsytä. Ilmeisesti yöunien määrä on ollut riittävä, kun ei enää päivällä väsytä.

syksy

syksy

syksy

syksy

Sunnuntaina laiteltiin loput mökistä talvikuntoon. Tyhjennettiin ruokakaapit, pakastin ja jääkaappi matkaan. Suojattiin keinu ja kerättiin lyhdyt pois pihalta. Laitettiin kaikki irtotavara säilöön ja kerättiin kotiin vietävät tavarat kasaan. Se mikä jäi mökille (tytön ulkohousut) löytyy sieltä sitten keväällä. Ennen lähtöä tyttö kävi vielä anopin kanssa keräämässä pihan kukista kukkakimput kotiin vietäväksi. Niitä olenkin ihastellut kotona siitä asti. Jotenkin on todella haikea olo. Mökki on ainoa paikka, jossa voi ihan oikeasti rauhoittua. Siellä ei kuulu hälinää mistään ja aika pysähtyy. Ei ole kiire mihinkään. Toki tekemistä sielläkin riittää aina, mutta se on erilaista tekemistä. Terapeuttista sellaista. Rikkaruohojen kitkemistä, saunan lämmitystä, pelien pelaamista. Mukavan leppoisaa tekemistä.

Hei hei mökki, keväällä nähdään taas! Mutta ensin on taputeltava tämä syksy ja tuleva talvi pois alta.

Ps. Jos sisustelet syksyä kotiisi niin Elloksella on nyt kaikki matot -20%! Voimassa 23.10 asti. Kaikki matot löydät täältä.

Lue myös:

Täyttävä nordic bowl

Viime päivinä olen…

Nukkuu karhujen kanssa

Sadepäivä – kaikille pullaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *