Hae
Palasia Arjestani

Testissä Garminin Forerunner235

Processed with VSCO with c1 preset

Mä olen aina ollut elektroniikkafriikki. Minä olen meillä kotona se, joka selailee uusia kännykkämalleja, vertailee kotiteattereiden äänentoistoja, ihastelee uutta keittiöteknologiaa ja seuraa aktiivisesti dataa askeleista ja unenlaadusta. Miestä nämä ei niin kiinnosta, mutta jostain kumman syystä mä jaksan aina innostua uusista vempeleistä. Jokin aika sitten sain Garminilta testattavaksi Forerunner235 juoksukellon. Aikaisemminhan mulla oli ranteessa kaunis Vívoactive, jota ihastelen edelleen päivittäin. Nyt käytössä on on ollut aktiivisemmin FR235, joka ei ehkä ole ihan niin kaunis kuin Vívoactive, mutta on erittäin hyvä ja helppokäyttöinen juoksukello.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Fr235:n hienous on optinen anturi, joka mittaa sykkeen ranteesta. Sanoisin, että tämä on erittäin hieno ominaisuus juoksukellossa. Itse olen kellon avulla seuraillut sykkeitä päivittäin ja erityisesti treenatessa ja lenkkeillessä. Olen huomannut, että kello mittaa sykkeen hyvin tarkasti kävellessä ja juostessa, mutta crossfitin kaltaisessa paljon hyppyjä, painonnostoa ja erilaisia liikkeitä sisältävässä lajissa sykkeen mittaus ei aina pysy perässä. Kello saa tosin sykkeen heti kiinni kun rauhottaa tahtia. Olenkin crossfit-treeneissä käyttänyt sykkeen mittaamiseen sykevyötä. Pidän juostessa erityisesti kellon ominaisuudesta ilmoittaa jokaisen kilometrin täyttyessä. Itse tykkään seurata aktiivisesti kuljettua matkaa sykkeen lisäksi. Treenin jälkeen kello laskee automaattisesti myös palautumisajan, joka treenistä palautumiseen tarvitaan.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Fr235 mittaa sykkeen lisäksi mm. askelia, unta, kaloreita, matkaa sekä tahtia. Kello ilmoittaa värähtelemällä jos olen ollut liian pitkään paikoillani. Tästä ominaisuudesta tykkäsin paljon jo Vívoactivessa. Mukavaa, että sama ominaisuus on siirretty myös uudempiin malleihin! Kellossa on tarkka GPS, joka toimii hyvin myös metsissä sekä korkeiden rakennusten keskellä. GPS-toiminnon avulla pystyy määrittämään omia juoksulenkkejä ja jakamaan lenkit vaikkapa Garminin sovelluksen kautta kavereille.

Processed with VSCO with c1 preset

Ihan niin kuin Vívoactiveen niin myös Forerunneriin pystyy latamaan erilaisia kellotauluja, sovelluksia, widgettejä, harjoituksia ja harjoitusohjelmia. Kaksi jälkimmäistä ominaisuutta on todella hyviä varsinkin tavoitteellisille juoksijoille. Mulla alkaa juoksukausi enemmältä taas kunhan päästään mökille ja sinne ajattelin ladata itselleni jonkin juoksuohjelman. Jospa joskus oppisin vaikka tykkäämään siitä 😀 Itse olen ladattavista sovelluksista käyttänyt intervallisovellusta, jolloin ei tarvitse koko ajan kytätä kelloa vaan kello ilmoittaa aina milloin on aika tehdä töitä ja milloin on levon aika. Erilaiset sovellukset on helposti löydettävissä Garmin Connectista ja ne latautuvat hetkessä kelloon.

Lisää Forerunnerista voit lukea täällä ja tekniset tiedot täällä. Tässäkin Garminin kellossa minua ilahduttaa suuresti vesitiiviys, Voin huoletta käydä kello kädessä suihkussa tai kesällä uimassa. Uimahallissa olen kellon kyllä riisunut joka kerta. Forerunner235 kestää vettä aina 50 metriin saakka eli voin ihan hyvin innostua vaikka sukeltamisesta!

Processed with VSCO with c1 preset

Jos jotain miinuksia tästä kellosta täytyy etsiä niin kaipaisin hieman naisellisempaa otetta muotoiluun sekä värimaailmaan. Mintunvihreä on kaunis väri kyllä, mutta ulkomuodollaan Vívoactive pesee Forerunnerin 10-0. Tämäkin tosin on pelkkä makukysymys! Kenelle Forerunner235 soveltuu? Aktiiviselle ja tavoitteelliselle urheilijalle, joka tykkää dataamisesta, tarvitsee laadukkaan ja kestävän urheilukellon ja haluaa seurata kehitystään ja treenejään helposti.

Onko teillä kokemuksia Forerunner235:sta tai aikomusta hankkia sellainen? Käytättekö aktiivisesti urheilukelloja?

3 kommenttia

 1. Laura K. kirjoitti:

  Mulla on Polarin halvin sykemittari ja sen käyttö on kyllä koukuttavaa :). Mä oon kans elektroniikkafriikki, ihana olis testata kaikkia uusia laitteita hih 😀

 2. Hanna H. kirjoitti:

  Tämän postauksesi jälkeen mua alkoi ko. kello kiinnostaa, tällä hetkellä mulla on käytössä Polarin M400, joka on ihan toimiva peli, mutta kiinnostaisi kello, joka mittaa sykkeen ilman sykevyötä. No, konsultoin sitten muutamaa ”hard core urheilukellojen käyttäjää” ja palaute oli, että tasaisen sykkeen treeneissä tämä Garminin kello pysyy hyvin perässä sykkeen mittauksessa, mutta kaikessa hiit-tyyppisessä jää sitten jälkeen, eli vähän samansuuntaista havaintoa oli kun sulla. Ongelma tosin kuulemma on muidenkin ranteesta mittaavien kellojen kanssa, ei vain tämän mallin.

  En tiedä, palveleeko sitten enää tarkoitustaan mulla, että joissain treeneissä käytän yhtä kelloa ja toisissa toista, tämä Garminin malli kun ei mikään ihan ilmainen kuitenkaan ole. Harmi sinänsä, koska olin ihan jo puolitosissaan sitä ostamassa, mutta treenailen myös hiit-juttuja juoksulenkkien lisäksi ja tuntuu sitten tylsältä, jos kallis mittari ei ihan toimikaan.
  Täytyy vielä vähän googletella ja kenties odotella, josko kehitys kehittyisi tältäkin osin ja mittarit tulisivat hieman toimivammiksi vielä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä luulen, että ei mene pitkäkään aika kun saadaan markkinoille kello, joka pysyy hiiteissäkin perässä. Ainoa keino on tällä hetkellä sykevyö, jota olen itse käyttänyt cf-treeneissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.