Hae
Palasia Arjestani

Uusi herkullinen tuttavuus: tuorepuuro!

Sairastellessa olen kuluttanut paljon aikaa ruokaohjelmien parissa. Yksi mun suuri suosikki on Fox-kanavan Kapinakokki Santeri Hämäläinen! Oletteko katsoneet koskaan? Kapinakokissa on aina todella hyviä, helppoja ja inspiroivia reseptejä ja mikä parasta: aina käytetään puhtaita raaka-aineita! Viime viikolla samaisessa ohjelmassa Santeri kokkasi tuorepuuroa. Tiesin heti, että tuota on tehtävä. Ja minähän tein 🙂 Tuorepuuro on todella helppoa valmistaa, kun vaan muistaa laittaa tattarisuurimot ja siemenet/pähkinät likoamaan edellisenä päivänä (jos teet aamuksi). Itse tein tätä välipalaksi, mutta annoksen koko muuttamalla tästä saa myös hyvän lounaan tai illallisen. Itse tykkäsin tuorepuurosta todella paljon! Oletteko te koskaan tehneet tai maistaneet tuorepuuroa?

IMG_20140520_170158

Mansikkatuorepuuro (1 annos)

 • 50g tattarisuurimoita liotettuna yön yli
 • noin kourallinen erilaisia siemeniä liotettuna
 • puoli kourallista manteleita liotettuna
 • n. 200g pakastemansikoita
 • 1 banaani
 • loraus vettä tai muuta nestettä
 • ripaus suolaa

Liota tattarisuurimoita, siemeniä ja pähkinöitä yön yli tai vähintään neljä tuntia. Sulata jäisiä mansikoita hetki. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Ripottele päälle esimerkiksi pilkottuja kohmeisia mansikoita tai näin kesäaikaan tuoreita marjoja!

kuvia 027 kuvia 028 kuvia 029

Tuorepuuroon voi laittaa sekaan melkein mitä vaan ja suolan tilalla voi kokeilla jotain makeutusta, kuten steviaa tai lucumaa. Sekaan mahtuu melkein mitä vain hedelmiä tai marjoja, käytä mielikuvitustasi! Tuorepuuro on täynnä vitamiineja, hyviä rasvoja ja kaiken kukkuraksi se on maidoton ja gluteeniton 😉

kuvia 030

9 kommenttia

 1. hillamaaria kirjoitti:

  Oi nam! Täytyy kokeilla tätä heti viikonloppuna!

 2. Kati kirjoitti:

  Minä teen tuorepuuroa pari kertaa viikossa. Käytän isoja kaurahiutaleita, chia-siemeniä, soijaproteiinia, goji-marjoja, pellavansiemenrouhetta ja manteli-kookosmaitoa. Sekoitan kaikki ainekset keskenään ja laitan yöksi jääkaappiin tekeytymään. Aamulla pilkon päälle vielä viikunan. Todella hyvää ja mukavaa vaihtelua kaurapuurolle.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuo olis muuten todella hyvä vaihtoehto aamupalalle! Kiitos vinkistä, täytyy laittaa kokeiluun 🙂

 3. LauraR. kirjoitti:

  Mä teen chiasimenistä aina aika ajoin tuorepuuroa. Yleensä liotan ne jossain anopin tekemässä marjamehussa, niin saa sellainen kivan marjapuuron. Sitten vaihtelevasti siihen jotain muuta kaveriksi, joskus pähkinöitä, mutta aika monesti heitän aamulla vain hieman kaurahiutaleita turvonneiden siemenien joukkoon tuomaan vähän tekstuuria.

  Nyt on kaikki mehut ja marjat käytetty, niin ei ole kyllä hetkeen tullut tehtyä…

  • Jonna kirjoitti:

   Chia-siemeniä pitääkin ostaa lisää! Niistä oon minäkin joskus tehnyt hyytelöä 🙂 ovat kuulemma hyviä mantelimaitoon liotettuina.

 4. Enni kirjoitti:

  Mä laitan yleensä ensin pellavansiemeniä likoomaan, lisään joukkoon rahkaa, kaurahiutaleita ja ripauksen suolaa. Sit yöks jääkaappiin ja aamulla pintaan omena, hampunsiemeniä ja hiukan kanelisokeria. Nam!

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, kuulostaa hyvältä! Eikös pellavansiemenistä tule samanlainen hyytelö kuin chiasiemenistäkin?

   • Enni kirjoitti:

    Juu, hyytelö tai lima, kuten sitä itse kutsun, niistä tulee. Testaapa joku kerta tätäkin comboa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *