Hae
Palasia Arjestani

Pehmeä banaanivanukas

Processed with VSCO with c1 preset

Jälkiruokien ja makean ystävä täällä hei! Olette varmasti huomanneet, että suurin osa mun resepteistä on erilaisia jälkiruokia ja leivonnaisia ja teen niitä viikollakin. Viikolla yritän pitää mielessä terveysaspektin, mutta viikonloppuna teen mielelläni ihan normaaleja leivonnaisia. Jännä miten makunystyrät ovat tottuneet näihin vähemmän makeisiin jälkkäreihin eikä mieli tälläkään hetkellä halaja minkään munkkien ja pullien perään. Ei ole aina ollut näin helppoa!

Tänään tein jälkiruuaksi banaanivanukasta, jonka reseptin olen raapustanut joskus paperille varmaankin pinterestistä. Vanukkaan tekeminen vaatii vähän aikaa ja hellan ääressä seisomista, mutta on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen! Resepti on gluteeniton, maidoton ja sokeriton. Vegaanikin, jos vaihdat hunajan vaahterasiirappiin!

Banaanivanukas (2 annosta)

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 0,5 dl hunajaa
  • 0,5 dl maissitärkkelystä tai arrowroot-jauhoja
  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tl vaniljauutetta tai lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta
  • koristeluun esim. pähkinöitä ja banaaniviipaleita

Vatkaa keltuaiset, hunaja sekä maissitärkkelys sekaisin sähkövatkaimella. Nosta syrjään odottamaan.

Lämmitä kookosmaitoa pienessä kattilassa noin 5 minuuttia, sekoittele välillä. Kaada lämmin kookosmaito ohuena norona keltuaissekoitukseen koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Siirrä sekoitus takaisin kattilaan ja nosta kattila liedelle. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos on paksuuntunut. Varo polttamasta sitä!

Siirrä seos kulhoon ja vatkaa sekaan muussatut banaanit sekä vaniljauute. Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti.

Annostele vanukas tarjoiluastioihin ja koristele esimerkiksi viipaloidulla banaanilla ja pähkinöillä! Omaani laitoin mehiläisen siitepölyä sekä pilkottuja pähkinöitä.

Processed with VSCO with c1 preset

Jos innostutte tekemään niin näkisin mielelläni tuotoksianne instassa tägillä jonna1983 😉

Edit. Vanukas jäi omaan makuuni liian löysäksi, joten jos tykkäät paksummasta tavarasta niin kannattaa lisätä maissitärkkelyksen/arrowrootin määrää  tai chia-siemeniä jos tykkäät niistä 🙂

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *