Hae
Palasia Arjestani

Viikon 47 ruokapäiväkirja – Nälätön viikko

viikon 47 ruokapäiväkirja

Hola, laitetaanpa taas sunnuntain kunniaksi viikon 47 ruokapäiväkirja ilmoille! Viime viikko oli jotenkin todella väsynyt. Flunssan jälkeen astma vaivasi (vaivaa edelleen) ja se vaikuttaa yleisvointiinkin selkeästi. En jaksanut oikein treenata ollenkaan, vaan laahustin suoraan töistä kotiin. Kuta kuinkin joka päivä ruokailukertoja tuli neljä, mutta kroppa ei tuntunut enempää kaipaavankaan. En toki ihmettele yhtään, koska kulutuskaan ei ollut kovin suuri. Perjantaina aloitettiin vielä kortisonikuuri, joka pisti kropan ihan mullin mallin. Valvoin yöt, kroppaan alkoi kerääntyä nestettä ja yleisfiilis oli alavireinen. Yritin kuitenkin jotenkin rämpiä viikon läpi ja ilmeisesti onnistuin 😀

Katsotaanpa sitten miltä viikon 47 ruokapäiväkirja näyttää!

 

MAANANTAI

viikon 47 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia 4 kpl, vihanneksia ja teetä

11.15 jauheliha-perunalaatikon jämät + kurkkua ja porkkanaa

14.30 omena ja teetä

16.45 kauraleipää leikkeleellä, juustolla ja kurkulla, protskuvanukas

20.00 smoothiebowl, jossa banaani, mustaviinimarjoja, persikkaheraa, kreikkalaistajogurttia ja loraus kauramaitoa. Päällä granolaa, chia-siemeniä ja rusinoita

TIISTAI

viikon 47 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, kirsikkatomaatteja, porkkanaa ja teet

11.10 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.00 kaksi klementiiniä

16.50 kauraleipää leikkeleellä, juustolla, salaatilla ja kurkulla, protskuvanukas

20.10 smoohtie, jossa kreikkalaista jogurttia, banaani, persikkaheraa, pähkinöitä, kauramaitoa ja marjoja

KESKIVIIKKO

viikon 47 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.00 ruisleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, omenaa ja teetä

11.40 picnicin vihersmoothie

14.15 s-marketin salaatti, jossa mm. kaalisalaattia, nyhtökalkkunaa, vuohenjuustoa, melonia ja kuivattuja karpaloita

18.00 teetä protskuvanukas

21.00 kreikkalaista jogurttia, pähkinöitä ja omenaa

TORSTAI

viikon 47 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-16

5.20 ruisleipä leikkeleellä, juustolla ja kurkulla, turkkilaista jogurttia marjoilla ja teetä

11.10 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.45 sämpylä (jostain kokouksesta jäänyt), jossa leikkelettä, salaattia, juustoa ja kurkkua

18.40 bataattiranskalaisia, kikherne-sipulihöystöä, vihanneksia ja hummusta

21.00 omena

PERJANTAI

viikon 47 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14 ehkä universumin väsynein päivä…

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinvävoilla

15.00 kauraleipää vihanneksilla ja mustikka-vadelmarahka

18.30 riisiä, kikherne-sipulihöystöä ja vihanneksia

21.15 pehmopala leikkeleellä, juustolla ja kurkulla

LAUANTAI

viikon 47 ruokapäiväkirja

9.30 pehmopala juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas ja teetä

12.45 banaani

14.45 Subissa puolikas tacosubi tytön treenien jälkeen

Suutarilan tonttupolulla pipari

kotona pari riviä suklaata

19.30 4 kpl lämpimiä voileipiä + 1 siideri

SUNNUNTAI

viikon 47 ruokapäiväkirja

9.30 pehmopala juustolla ja paistetulla kananmunalla, kreikkalaista jogurttia marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä

13.15 anoppilassa riisiä, kanakastiketta ja vihanneksia

teen kanssa pala pullaa

17.00 hera ja banaani

sirkuarkobatiatreenit

kauraleipää salaatilla, juustolla, leikkeleellä ja kurkulla

 

Maanantaina söin edellisen viikon jämiä jääkaapista ja alkuviikosta iltaruokana toimi jonkinlainen smoothie. Ei muuten ollenkaan huono vaihtoehto, kun keho kaipaa jotain kevyempää! Keskiviikkona olin iltavuorossa ja perinteisesti hain salaatin s-marketista ja ennen töitä vielä smoothien picnicistä. Näihin voisin taas kiinnittää enemmän huomiota ja tehdä molemmat kotona valmiiksi. Jostain kumman syystä meidän jääkaapissa ei ole viime aikoina ollut juurikaan salaattitarpeita. Ihan senkin takia mielessä on käynyt taas pieni vegaaninen tai kasvispainotteinen jakso. Niin ne vain tahtoo nuokin asiat unohtua mielestä, kun syö vain mielihalujen mukaan. Yritän nykyään keksiä loppuviikosta seuraavalle viikolle pari eri ruokaa, jotka kokataan kotona. Ruokien täytyy olla sellaisia, että ne maistuvat kaikille eikä niiden tekemiseen menee ihan tuhottomasti aikaa. Mutta palaan tähän asiaan vielä myöhemmin omana postauksenaan!

Torstaina teki ihan hirveästi mieli kikherneitä ja pienin pelonsekaisin tuntein niitä kokkasin. Jätin ne jokin aika sitten kokonaan pois, kun vatsa ei tykännyt, mutta nyt ei ollut sitä ongelmaa ollenkaan! Ihanaa, jos voisin taas syödä niitä enemmän. Seuraavaksi täytyy testata nyhtökauraa, jota mulla onkin yksi paketti pakkasessa. Tykkään tosi paljon tästä nyhtökaura-currysta, joten sitä voisin kokkailla ensi viikolla heti alkuviikosta, nams! Viikonloppu menikin aika rennoissa merkeissä as usual. Enemmän täytyisi taas kiinnittää huomiota ruokailuihin ja yrittää rakentaa monipuolisempia kokonaisuuksia. Kun vain olisi aikaa alkaa suunnittelemaan….

Miltäs viikon 47 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Rentoutumishetki kauneusklinikka Ainolassa

2 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Ruokasi ja ruokarytmisi näyttää minusta tosi hyvältä! Pitäisi ottaa mallia, että itsekin söisi vähän enemmän. Se, mitä olen ihmetellyt näiden ruokaviikkojen myötä, mutten ole kysynyt aiemmin, on tiedän perheen yhteiset ruokailut arki-iltoina. Eikö niitä ole? Eikö teillä syödä päivällistä? Meillä on 4 lasta ikähaarukassa 13-4v ja meillä tehdään kyllä kunnon lämminruoka illasta joka päivä. Se on se hetki, kun jengillä kokoonnutaan joka päivä yhteen ja sen jälkeen taas porukka leviää. Sinulla on ainakin osa päivällisistä korvattu leivällä. Toki perheitä on erilaisia, meidän kaavoihin kangistunut systeemi voi olla jonkun mielestä ihan kaamea. Tämä on vain tullut ennenkin mieleen, kun olen lukenut näitä ruokapäiväkirjoja ja nyt ajattelin viimein kysyä. Älä pahoita mieltäsi, tämä ei ollut sitä varten laitettu. Kunhan uteliaisuuttani kysyn.? Hyvä, että olet saanut rennomman otteen ruokailuun ja olosi on kohentunut. Niinhän sen kuuluu mennäkin.
  Ihanaa joulun odotusta!❤

  • Jonna kirjoitti:

   Moi! Erittäin hyvä kommentti ja kysymys. Meillä menee rytmi Niin, että tyttö syö miehen kanssa päivällisen usein kun oon treeneissä. Noina päivinä kun en mee treenaamaan, syödään kyllä yhdessä, mutta tytölle on monesti anoppi tehnyt ruuat. Syödään siis yhdessä, mutta välillä eri ruokaa, jos en jaksa alkaa vain itselleni sille päivälle kokata. Tyttö syö usein toisen lämpimän annoksen kotona vielä illemmalla, kun itse syön treenien jälkeisen aterian. Hän siis syö usein kolme lämmintä ateriaa per päivä!

   En tiedä selkeyttikö tämä yhtään, mutta meidän rytmi on vähän tämmönen, kun molemmat harrastaa. Miehen kanssa syödään yhtä aikaa oikeastaan vain viikonloppuisin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.