Hae
Palasia Arjestani

Yksin kotona – arkipäivien ruokapäiväkirja

Tän viikon vietin yksin kotona. Mies toi mut maanantaina kotiin ja jatkoi vielä appiukon kanssa matkaa anoppilaan autotallia tyhjentämään ja siitä takaisin mökille. Sain siis viettää koko viikon omassa parhaassa seurassani ja syödä ja tehdä just mitä huvittaa. Luulin puunaavani kodin priimakuntoon mut enhän mä mitään saanut aikasiks. Kävin töissä ja treenaamassa ja kotona söin ja röhnötin sohvalla. Parasta luksusta siis! Viikolla yritin syödä vähän kevyemmin loman herkutteluiden jälkeen ja onnistuinkin siinä joten kuten. Treeneissä meillä oli deload-viikko, joten niidenkään takia ei tarvinnut vetää ihan kauheita ruokamääriä.

Maanantai

Aamulla reilu pari tuntia autossa istumista ja iltavuoroon töihin. Illalla lihashuoltoa kotona.

PicsArt_1430854500254Aamupalana paistettuja munia, porkkanaa, kahvia ja vettä // Ennen töihin lähtöä smoothie, jossa banaania, pähkinöitä, herajauhetta ja marjoja // töissä iso salaatti kaupan tuoretiskistä // välipalana rahkaa ja pähkinöitä // iltaruokana lohkoperunoita ja kasviksia uunissa, broilerin filepihviä ja tuoreita vihanneksia.

Tiistai

Aamuvuorossa töissä. Illalla kyykkytreeni ja lihashuoltoa.

PicsArt_1430854594471

Aamupalana paistettuja munia, vihanneksia, pähkinöitä, vettä ja kahvia // välipalana kahvi, rahka ja pähkinöitä // lounaalla broilerin filepihviä ja uunikasviksia  (ei kuvaa) // ennen treeniä pari gluteenitonta kaura-porkkanasämpylät höysteillä ja raakasuklaata // Treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // iltaruokana broiskun filepihviä, lohkoperunoita ja kasviksia.

Keskiviikko 

IIltavuoroon töihin. Olin niin väsynyt iltakukkumisen jälkeen etten meinannut millään herätä tähän päivään. Aamulle ajateltu juoksulenkki vaihtui kahvin lipittämiseen ja sohvalla löhöilyyn.

PicsArt_1431154507151Aamupalana gluteeniton kaura-porkkanasämpylä höysteillä, porkkanoita, vettä ja liian paljon kahvia //töissä lohisalaatti // välipalana kahvi ja pulsnutritionin uusi protskupatukka // illalla töissä rahka ja pähkinöitä // kotona Iltapalana riisikakkuja maapähkinävoilla, omenaa ja pari palaa Goodion raakasuklaata.

Torstai

Aamuvuorossa töissä. Illalla leuanvetotreeniä lisäpainolla. Kävellen treeneihin ja takas kotiin, yhteensä 5 km.

PicsArt_1431154677012Aamupalana paahtosämpylät kinkulla ja avocadolla, kahvia ja vettä (ei kuvaa) // välipalana rahka ja pähkinöitä // lounaalla lohisalaatti // iltapäivällä töissä puuro raejuustolla ja marjoilla // kotona kuppi kahvia ja pari palaa raakasuklaata // iltaruokana riisiä, lohta, avocadoa ja vihanneksia // iltapalaksi paahtosämpylä kinkulla ja avocadolla.

Perjantai 

Aamuvuorossa töissä. Iltapäivällä junalla mökille. Ei treeniä.

PicsArt_1431154806415

Aamupalana paahtosämpylä paistetulla kananmunalla ja tomaatteja, kahvia sekä vettä // ei välipalaa aamupäivällä,  kauhea kiire töissä // lounaalla kana-fetasalaatti (ei kuvaa) // junassa Picnicin paahtopaistipatonki ja jogurttipäällysteisiä pähkinöitä // mökillä lautasellinen makkarakeittoa // saunan jälkeen saunamakkara, Ahon puolukkajogurttia ja niitä jogurttia ja suklaapäällysteisiä pähkinöitä…

Yksinään kun viettää viikon niin ei tartte kummempia kokkailla. Salaatteja pitäis tehdä jatkossakin enemmän ja pitää niissäkin mielenkiintoa yllä vaihtelemalla täytteitä. Avocadoihin ja kananmuniin oon ihan koukussa! Voisin syödä niitä joka aterialla. Meillä syödään luomumunia ja ne on miljoona kertaa paremman makuisia kuin normimunatskut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätin jo alkuviikosta etten ostaa leipää ollenkaan, mutta sit kun bongasin uusia grahampaahtosämpylöitä niin en voinut vastustaa kiusausta… Leipä on ehdottomasti mun heikkous ja sitäkin voisin syödä jokaisella aterialla. Pitkästä aikaa muistin broiskun kaveriksi tehdä uunikasviksia ja lohkopottuja siinä samalla. Noitakin olis todella helppoa tehdä vaikka joka päivä mut jostain syystä ne aina unohtuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ens viikolla voisin yrittää väsätä kasviskeittoa ja testata jotain niistä miljoonasta reseptistä joita olen itselleni kirjannut to do-listalle. Onko teillä jotain uusia reseptejä odottamassa toteutusta?

Nyt ollaan taas täällä mökillä ja mä aion kyllä herkutella tänään jotain. Pitkästä aikaa teki hirveesti mieli sipsejä ja niitä on nyt pussi tuolla odottamassa dippeineen; )

 

 

 

6 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Rupes tekemään kovasti mieli kananmunia kuviesi takia! 😀
  No onhan mulla jääkaapissa keitettyjä kananmunia odottomassa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kananmunat onkin melkoista superruokaa! Aamulla vois taas munia paistella..

 2. ride kirjoitti:

  Minä teen välillä kasvissosekeittoa. Siinä pystyy soveltamaan aika hyvin jääkaapin tilanteen mukaan, mutta pääosin ohje koostuu bataatista, porkkanasta, kukkakaalista, vähän sipulia tai valkosipulia, myös perunaa mukaan jos niitä kaapista löytyy. Keittelen kasvisliemikuution kanssa ja sekaan vähän vaikkapa mustapippuria. Kun kasvikset on riittävän kypsiä niin sekaan about puolisen pakettia Koskenlaskija Voimakas juustoa ja sauvasekoittimella sileäksi. Vettä kasvisten keittämiseen siten, että ne peittyvät.

  Koskenlaskija on ihan huippuhyvää, voihan niitä muitakin makuja kokeilla. Mut tuon kanssa ei tarvii mitään kermoja tms lisäillä 🙂 Halpaa ja hyvää, helppo pakastaa ja sulatella. Niin ja sekaan ehdottomasti keiton kanssa raejuustoa!

  JOskus pitäisi tehdä myös kirkasliemistä kasviskeittoa, mutta siinä pitää tarkemmin katsoa, ettei keittele ylikypsäksi aineksia.

  • Jonna kirjoitti:

   Koskenlaskija sopii tosi hyvin kasviskeittoihin! Täytyy muistaa seuraavan kerran käyttää sitäkin 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Hei Jonna, jossain vaiheessa noudatit (?) ja laittelit paljon gluteenittomia ohjeita? Ehkä seassa oli jotain täysin viljattomiakin, oletko palaamassa tähän? Maidottomuus myös koskee perhettämme joten sellaisesta mielellään lukee. Sinulle nykyään passaa kaikki, viljat, gluteeni yms? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Moi!

   Tarkoitus on niitä jatkossakin laittaa vaikken itse enää viljatonta noudatakaan. Jonkin verran ostan gluteenittomia tuotteita mutta en virallisesti syö millään tietyllä ruokavaliolla. Ehdottomasti testailemaan jatkossakin viljattomia, gluteenittomia ja maidottomiakin reseptejä ja laitan tänne blogiinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.