Hae
Palasia Arjestani

Rouskuva banaani-mustikkaleipä (viljaton, maidoton)

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että nämä erilaiset banskuleivät on hyviä! Olen tehnyt näitä vaikka millä ohjeella ja soveltanut niitä mieleisekseni. Tällä kertaa luvassa on vähän rouskuvampi versio, kiitos pähkinöiden, joilla korvasin osan jauhoista. Mustikat antavat banaanin lailla kosteutta ja ihanaa marjaisaa makua. Tämä oli varsin onnistunut ja herkullinen kokeilu! Banskuleivät rules 😉 Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton. Pitäisi tosin kokeilla sitä ihan perinteistäkin banaanileipää, mutta ihan vielä ei ollut sen aika.

Rouskuva banaani-mustikkaleipä

  • 4 kypsää banaania
  • 3 kananmunaa
  • 150g pähkinöitä (mulla puolet cashewpähkinöitä ja toinen puolikas manteleita)
  • 100g mantelijauhoja
  • 1/4 dl sulaa kookosöljyä
  • 3 rkl hunajaa/vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljauutetta tai ripaus aitovaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • 2 dl mustikoita

Muussaa banaanit haarukalla. Laita muussatut banaanit, munat, kookosöljy, vanilja sekä hunaja kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä murskatut pähkinät, mantelijauho, kaneli sekä leivinjauhe toisessa kipossa, sekoita ja lisää nestemäisten aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää mustikat. Pyöräytä hellästi sekaisin.

Voitele leipävuoka kookosöljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada leipätaikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa uunin alatasolla, kunnes pinta alkaa ruskistua. Oman leipäni paistuminen vei noin 70 minuuttia. Voit tarkistaa leivän kypsyyden upottamalla siihen hammastikun tai veitsen. Jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on kypsä! Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Herkullista viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.