Hae
Palasia Arjestani

Cut the crap-kisat Crossfit Vantaalla!

Viime lauantaina kisattiin toista kertaa meidän boksilla Ctc-kisat. Noin kuukausi sitten boksilla pidettiin karsinnat meidän salin jengille ja kisaamaan pääsi kolme naista ja neljä miestä. Muut kisaajat oli toisilta bokseilta ympäri Suomea. Ilma oli taas kuin morsian ja eka laji pystyttiin pitämään ulkona ihan niin kuin viimekin vuonna! Olin itse mestoilla jo kahdeksan aikaan lauantaiaamuna, mutta jouduin vähin äänin poistumaan 3.lajin kohdalla kun tytöllä alkoi hommat mennä vähän yli. Mies toi tytön mulle kisoja katsomaan kun itse lähti kolmen maissa salille. Ajattelin, että olisin saanut katsoa kisat rauhassa loppuun asti lahjomalla tytön leulukaupan kautta,  mutta turha toivo. Alkujännityksenä jälkeen mimmi veti niin kauheaa showta ja rallia ihmisten keskellä, että näin parhaaksi poistua paikalta. Multa jäi siis miesten 3.laji ja finaalit kokonaan näkemättä ja kuvaamatta 🙁

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. lajissa vedettiin viivajuoksuja. Ensin haettiin kolmelta eri viivalta painolevyjä (naisilla yhteensä 90kg, miehillä 120kg), jotka lastattiin kottikärryyn. Sen jälkeen lähdettiin vetämään viivajuoksua kolmelle eri viivalle kera kärryjen. Kun nämä oli suoritettu, vedettiin viivajuoksuja vielä kahvakuulien kanssa. Kahvakuulien paino nousi joka viivalle. Naisilla kuulat 16, 20 ja 24kg ja miehillä 20, 24 ja 32kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA2. laji tehtiin sisällä ja lajina oli 8 minuutin amrap (as many rounds/reps as possible), jossa tehtiin  L-sit 30 sekuntia, box over burpee x 9 ja hspu ladder x 10. Hupsuissa siis jokaisen kierroksen jälkeen ladottin käsien alle lisää painolevyjä jolloin liike kävi raskaammaksi ja raskaammaksi. Tää olis niin ollut mun laji!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA3. laji oli varsinainen mielikuvituksen taidonnäyte meidän headcoachilta! En ymmärrä mistä se aina keksii näitä lajeja, mut täytyy sanoa että mielettömän hienosti visioitu laji 😉 Lajina oli 10 minuutin amrap, jossa tehtiin ensin toistoilla 8-7-6 maastavetoja (naisilla 85, miesten painosta ei tietoa) sekä kahvakuulat eturäkissä sama lukumäärä kierroksia kävellen oman tangon ympärille. Kahvakuulien paino kasvoi joka kierroksen jälkeen (siis kierroksilla 8-7-6). Kun nämä oli suoritettu tehtiin samat toistomäärät ground to overhead (naisilla 45 kg tangossa) sekä kahvakuulakävelyt. Tämän jälkeen vielä snatchit ja kahvakuulakävelyt (naisilla 40kg). Järjettömän pitkä laji ja olis kyllä mulla tyssännyt tempauksiin. Viimestään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATässä olikin sit kaikki mun kuvat päivältä. Treenikamu oli ottanut hienoja kuvia, mutta en saa niitä jostain syystä tänne ollekaan ladattua. Täältä voit käydä katsomassa ammattilaistasoisia kuvia ekasta lajista. Mielettömän hienoja!

Tässä vielä muutama video kisoista. Kuvaajana Juha Korhonen.

Finaalissan oli lajina heavy fran eli lisäpainoleukoja (naisilla 7,5kg, miehillä 20kg) sekä thrustereita (naisilla 42,5kg ja miehillä 60kg) toistoilla 15-12-9. Hevii settii! Tässä vielä pari videoo finaalista. Kuvaajana Juha Korhonen.

Voiton vei tänä vuonna naisissa Crossfit Lauttasaaren Annika Vahomäki ja miesten sarjassa Vantaan oma poika Ville Parviainen. Huikeita mimmejä ja kundeja kisat täynnä!

received_10153325098351385Ehkä ens vuonna minäkin saan katsoa kisat rauhassa ilman tällaista pientä sähikäistä 😀 Harmittaa kovasti kun en voinut loppuun asti kisoja katsoa, koska noista saa aina niin järkyttävän suuret motivaatiobuustit itsellekin. Eilen oli jo pakko kokeilla L-sittiä itsekin ja laitan seuraavaan treenipostaukseen vähän videoo siitä 😉 Joitain videoita löytyy myös mun instatililtä. Minuthan löydät sieltä tunnuksella jonnam1983. Niin ja en mäkään kisoista ihan tyhjin käsin lähtenyt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVähän uutta treenivermettä lähti taas matkaan ja lisää taidan tilata vielä Sportamorelta. Hirvee hinku tuli saada uusia sporttivaatteita! Sportamorella on muuten menossa 5-vuotiskemut ja joka päivä tulee uusia tarjouksia. Tänään siellä on halvennuksessa mm. ulkoiluvermeitä! Naisten ulkoiluvaatteisiin pääset tästä ja kenkiin tästä.

*postaus sisältää mainoslinkkejä.

 

8 kommenttia

 1. paula kirjoitti:

  Hei!
  Sultapa voisinkin kysyä tiiätkö onko facessa esim jotain yhteisöö tms nettikirppistä noille painonnosto crosfit yms kamppeille? mulla olis kova hinku saada painonnostokengät ja mietin saisko jostain vähän käytetyt… toki ihan uusiakin kävin jo liikkeessä sovittamassa vaan näin työttömänä tällä hetkellä pitää vielä harkita… kitos jos etukäteen jos osaat jotain vinkata. Tai vaikket osaiskaan niin kiitos kivasta blogista 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Facessa on useampi urheiluvaate ja -väline kirppis! Ihan hakusanoilla löytää. Aika vähän niissä on crossfit-tamineita ja nostokenkiä ollut myynnissä. Tsekkaa myös huuto.net ja tori.fi!

 2. Amanda kirjoitti:

  Olipa hauska vihdoin nähdä ihan kasvotusten. 🙂 Ihan erilaisia lajeja mutta kokopäivän kisoja seuranneena ois voinut eriä vähän tiivistää. Veny välillä niin hitsin pitkäksi. On muuten jännä miten ekaa kertaa elämässä ei tee edes mieli ostaa uusia treeni vaatteita, thanks to the kasvava vatsakumpu. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No niin oli! Kiva olis joku yhteistreeni vaikka heittää jossain vaiheessa 🙂 Sit kun poksahdat? Mä lähdin jo 3.lajin aikaan mut finaalit oli vissiin venyneet aika myöhään, pitkä päivä kaikille.

   Haha, mä toivoin tossa vaiheessa et mahtuisin ees johonkin vaatteisiin! Treenasin loppuaikana jossain miehen lisäravinnefirman t-paidassa 😀

   • Amanda kirjoitti:

    Hei ois huippua joku kimppa reeni. Joku ihana filthy fifty Kunhan toi aurinko tuolta tulee mä vannon että treenaan loppu paksuuden treeni rintsikoissa ja shortseissa. Mun miehen vaatteet on jääny pieneks jo aikoja sitten Nauti mökkeilystä! Ihan kateellisena ihastelen kuvia

 3. Katleena kirjoitti:

  Tiedätkö mikä standardi noissa L-istunnoissa oli? Kuvista vaikee päätellä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *