Hae
Palasia Arjestani

*itun puhelinmyyjä

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Heräsin tänään aivan liian myöhään ja olin juuri aamupalaa laittelemassa, kun puhelin pärähti soimaan. Vieras numero, mutta päätin kuitenkin vastata. Melkein arvasin, että kyseessä on puhelinmyyjä ja sellainenhan siellä aivan liian pirteänä soittelikin. Tiesin mitä tuleman pitää, koska samasta firmasta soitettiin myös viime viikolla. Tämä epeli se vaan oli pikkasen sinnikäämpi kuin muut…

”Päivää, osallistuitte netissä tutkimukseen ja minulla olisi pari lisäkysymstä. Olisiko aikaa minuutin verran?” tiedusteli herra puhelimen toisessa päässä.

”Joo, just se minuutti on, mutta mitään en kyllä tilaa.” Hän siinä kyseli pari kysymystään mun mielenkiinnon kohteista ja haluaisinko lähteä risteilylle, jos siihen olisi mahdollisuus. ”Juu, kukapa nyt ei risteilylle lähtisi. Oliko tää nyt tässä?” kysyin herralta.

”Nyt minulla olisi sinulle todella hyvä tarjous Apu-lehdestä…” En tilaa mitään. ”No, vaihdetaan tarjous Kotivinkkiin.” En tilaa, peruin sen just. ”Niin no sitten en pysty sitä sinulle laittamaankaan. Laitetaan Eeva-lehti sinulle tulemaan.” En lue Eevaa. En tilaa mitään lehtiä. Entisetkin on lukematta. Kiitos ei. ” No Apua varmasti lukisit.” Anopille tulee, en tilaa mitään nyt kiitos. ”No mutta anoppi täyttää ristikot eikä sinulle jää mitään luettavaa. Laitetaan sinulle nyt oma Apu tulemaan.” En tilaa mitään lehtiä. En Apua enkä Eevaa. ”Avotakka sitten. Laitan tästä saman tarjouksen kuin muistakin.” Ei kiitos, mulle tulee se jo. En tila mitään lehtiä nyt, ymmärrätkö? ”Eevasta tykkäisit varmasti. Laitan sinulle tästä tilauksen tulemaan.” Ihan oikeasti, etkö ymmärrä? En tilaa nyt mitään lehteä. En tilaa. ”No mutta tässä olisi tämä risteily, jonka saat jos nyt tilaat. Joten eiköhän laiteta sinulle nyt tästä Apu tai Eeva tulemaan.” Tuut tuut tuut..

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Ei jumankekka! Tätä rallia käytiin oikeasti 12 minuutin ajan. Mä en ole koskaan ollut niin törkeä ihminen, että olisin vieraalle luntannut luurin korvaan, mutta nyt oli vaan pakko. Kun ei ymmärtänyt niin ei ymmärtänyt. Mä odotan aina, että toinen osapuoli toteaa ”joku toinen kerta sitten, hyvää päivänjatkoa” tai jotain vastaava, mutta tämä jannu vaan jankutti ja jankutti. Luulis noillakin menevän jossain se raja, minkä jälkeen ei oikeasti enää kannata yrittää.

Eikä tämä mun juttu vielä mitään. Erään ystäväni isälle tapahtui jotain todella törkeää. Hän oli juuri menettänyt vaimonsa ja hautajaiset olivat seuraavana päivänä. Puhelinmyyjä soitti hänelle ja tarjosi jotain lehteä. Hän vastasi ettei jaksa nyt sellaisia asioita miettiä, vaimo haudataan huomenna. ”Mitä, etkö muka tykkää lukea lehtiä yksin?” oli myyjän vastaus… En ymmärrä miten joku ihminen voi olla noin ajattelematon ja törkeä! Joku roti tuossakin hommassa täytyy olla. En voi kuin kuvitella ystäväni isän ajatuksia tuossa tilanteessa..

Mun kohdalle sattuneet puhelinmyyjät ovat 99% olleet todella ystävällisiä ja mukavia. Sellaisilta aika usein olen lehden tilannutkin. Mutta sattuu näitä outojakin tapauksia näköjään silloin tällöin…

Minkälaisia kokemuksia teillä on puhelinmyyjistä?

 

18 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Mulla on puhelinmyyntikielto (robinson) niin eipä tarvii noista soitoista kärsiä. Suosittelen! 🙂

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Täällä sama juttu, on ollut jo vuosi kaudet puhelinmyyntiesto ja toimii! 🙂 Sama siis kuin yllä.
  Mä en laita mihinkään arvontoihin puh. numeroa. Jos niihin laittaa,niin sulle soitetaan aivan takuulla. Joissakin arvonnoissa on pakko laittaa puh. numero, muuten ei voi osallistua. Mä jätän sellaset arvonnat ihan kokonaan väliin,kun en halua,että mulle kaupataan lehtiä.
  Mä muistan monenlaisiakin puhelinmyyjiä vuosien takaa ennenkuin otin ton eston. Yks tarjos lehteä,että saat ilmaset numerot. Sanoinkin,että voin ottaa ne. No sitten lehti jatkuis kestotilauksena automaattisesti. No ei tullu kauppoja,kun pelkkiä ilmasia lehtiä ei voinu tilata.
  Ja sitten oli Trendi-lehden myyjä. Se soitti viikon ajan joka ilta. En vastannu. Mutta sitten oli pakko vastata,kun jaksoi viikon sinnikkäästi soittaa. Sanoin tietenkin,että en lehteä tilaa.

  Mutta nyt on siis ihana rauha,kun ei myyjät soittele! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, pitää munkin harkita estoa. Toisaalta on ihan kiva, kun saa hyviä tarjouksia jos on jonkin lehden tilaamista harkinnut. Eilen itse asiassa laitoin yhdelle jo puhelimeen eston, kun googletin numeron. Oli soittanut varmaan viisi kertaa illan aikana…

 3. Mimmukka86 kirjoitti:

  Juu ja unohtu sanoa,että loistavat kuvat susta! Aiheeseen sopivat! 🙂

 4. gunagolu kirjoitti:

  Mulla on kans myyntikielto ja toimii. Ei ole kertaakaan soitettu sen jälkeen kun laitoin sen kiellon päälle.
  Olin joskus vuosia sitten kesätöissä puhelinmyyjänä ja se oli ihan hirveää hommaa. Mulla ei vaan ollut luonnetta väsyttää ihmisiä puhelimessa (sitähän se suurimmaksi osaksi on) enkä saanut tilauksia tehtyä niin paljon kuin monet muut. Palkka oli tosi kehno, kun palkka perustui myytyjen lehtien määrästä ja tilausjaksojen pituuksista. Joskus meillä oli jotain tsemppauskilpailuja, jossa eniten lehtiä myynyt sai esim. leffalipun.
  Ainakin silloin kaikki puhelut soitettiin tietokoneella. Tietokone arpoi puhelinnumerot jostain tietokannasta täysin satunnaisesti. Jos joku ei vastannut puhelimeen, tietokone soitti siihen numeroon myöhemmin uudelleen. Jos taas puhelimeen vastattiin, numero siirtyi ns. varastoon eikä siihen soitettu takaisin enää lähiaikoina riippumatta siitä tilasiko henkilö jotain tai ei.
  Eli jos välttelee puhelimeen vastaamista se todennäköisesti soi joka ikinen päivä ihan vaan sen takia, että tietokone arpoo sen numeron aina uudelleen ja uudelleen kunnes siihen vastataan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen myös ollut nuorempana puhelinmyyjänä kesätöissä, mut meillä oli ihan perinteiset puhelinluettelot 😀

 5. Memmu kirjoitti:

  Ei muuta ku punasta luuria vaan. Se on paras keino 😀 Etenkin lehtimyyjien kanssa. Turhaan jää kuuntelee, jos ei mienaa tilata. Eriasia on puhelinliittymien myyjien, sähkösopimusmyyjien kanssa ym. Niiden asian hetken kuuntelen. Yleensä puhelu loppuu siihen, kun kerron mieheni hoitavan nämä nettiliittymät sun muut =) Tulee oikeesti sanomista, jos meen vaihtelee jotain.. heh…

  • Jonna kirjoitti:

   Kai mä vaan olen liian hyväsydäminen, kun en henno heti punaista luuria painaa 😀

 6. Tiinat kirjoitti:

  Robinson lista ei toimi, on kokeiltu. MUTTA Maistraatin kautta saa kuulemma oman puhelinnumeron jollain tavalla puhelinmyyjien kieltolistalle. mutta mä en muista miten se tehtiin, netissä kai sen sai tehtyä. kuulin kaverilta mutten oo vielä siihen sen enempää paneutunu ..
  Paras keino kuulkaa puhelinmyyjien puhelun katkaisemiseen on se että alat itse myymään myyjälle jotain. esim vaikka halkoja. siis ihan mitä vaan. siinä menee kuule myyjät niin sekasi että loppuu puhelut lyhyeen 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, mun pari kaveria harrastaa tuota myymistä, toimii kuulemma joka kerta!

 7. elinakv kirjoitti:

  Mun mielestä ei ole mitenkään liian tylyä sulkea puhelua. Itse sanon aina heti alkuun, että ”tällä kertaa en tilaa mitään, kiitos ja hyvää päivänjatkoa” ja tuut tuut tuut ennen kuin ehdin edes kuulemaan vastaväitteitä. Ajattelen että se on tavallaan jopa kohteliasta myyjää kohtaan, koska silloin hänkään ei joudu tuhlaamaan aikaansa minuun, joka en mitään muutenkaan ostaisi.

  • Jonna kirjoitti:

   Totta tuokin. Mä tykkään jostain syystä antaa myös sille toiselle osapuolelle mahdollisuuden sanoa ”hyvää päivänjatkoa” tmv. Mä en missään nimessä vihaa puhelinmyyjiä, koska yleisesti ottaen he ovat hyvin mukavia ja joskus olen jutustellut pidempäänkin. Mutta poikkeus vahvistaa säännön tässäkin näköjään. Kohtuullisen sitkeä oli tämä kaveri.

 8. Outi Karita kirjoitti:

  Joskus oon kuullut että jos myyjä ei saa kerrottua koko asiaansa jää numero soirtolistalle ja pian tulee uusi soitto. Jotain tapoja ja inhimillisyyttä voisi siltibolla. Mummuni jättibusein luurin pöydälle kun hänelle myyjät soitteli 😀 Mulle joskus myyjä tiuskaisi ”kuunte nyt edes” ja tosiaan tiuskaisi…

  • Jonna kirjoitti:

   Mä aika usein googlaan numeron jos soitto on tullut esim. työpäivän aikana. Nykyään numeron googlatessa saa myös luettavakseen arvostelut myyjistä. Just laitoin puhelimeen eston yhteen numeroon, josta soittavan myyjän sanotaan olevan todella töykeä. En mä sellaisilta mitään ostais muutenkaan..

 9. Satu kirjoitti:

  Mulla on myös esto päällä, mutta sehän ei toimi niiden lehtien kohdalla, mitä sattuu tilaamaan. Usein tilaan tarjouslehdet ja kun tarjous muuttuu kestoksi, päätän sen. Menee hetki ja tulee soitto puhelinmyyjältä. Nämä numerot laitankin samantien puhelimen estolistalle (onneksi näin on mahdollista tehdä!). Jos ne yrittää samasta numerosta soittaa, ei tule läpi.

  Sanoma Magazines oli yhdessä vaiheessa hyvinkin sinnikäs, mulla oli varmaan 30 heidän numeroaan estolistalla. Aina kun puhelin soi ja oli sama alku, painoin punaista ja laitoin heti numeron estolistalle. Kai niillä jossain vaiheessa ne puhelinnumerotkin loppuu =D.

  Nyt on ollut pitkän aikaa hiljaista, Anna-lehti lähettää säännöllisin väliajoin etanapostia kyllä. Mutta puhelin on *kop kop* ollut hiljaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on sama systeemi kuin sullakin eli ostan tarjouksen perusteella ja kun lehti muuttuu kestoksi niin perun sen. Jos on kyseessä lehti, josta oikeasti pidän niin saatan soittaa asiakaspalveluun ja kysyä onko tästä olemassa parempaa tarjousta. Jos ei ole niin lopetan sen saman tien. Joskus on käynyt niin, että soitin ja pyysin parempaa tarjousta ja sitä ei ollut. Lopetin lehden ja meni ehkä kolme päivää niin myyjä soitti ja kysyi olenko vielä kiinnostunut, koska lehdestä on tullut uusi tarjous. Täytyy sanoa, että tällaisesta puhelusta olin todella iloinen, koska kyseessä oli Avotakka, jota luen muutenkin säännöllisesti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *