Hae
Palasia Arjestani

Minä, korkeanpaikan kammoinen.

Ollaan appivanhempien ja miehen siskon perheen kanssa jo pitkään suunniteltu yhteistä lomamatkaa. Kaikilla on kuitenkin aina pidemmät lomat niin eri aikaan ettei yhteistä matkustusajankohtaa tunnu löytyvän millään. Lyötiin viisaat päämme yhteen ja päätettiin tehdä päivän reissu jonnekin suht lähelle, jossa kuitenkin riittäisi nähtävää ja löytyisi joku hyvä ruokapaikkakin. Hämeenlinnaan siis! 🙂 Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna klo 8 ja ensimmäinen etappi oli Linnatuuli, jossa osa söi aamiaisen ja osa hörppäsi munkkikahvit. Luonnollisesti kuuluin jälkimmäiseen ryhmään 😀 Kylläpä maistui kunnon munkkirinkilä hyvältä pitkästä aikaa!

IMG_20140329_095238

 Seuraava etappi miellä oli Hämeenlinnan hautausmaa, jonne vietiin miehen sukulaisten haudoille kynttilöitä. Jostain syystä hautaismaalla on aina yhtä rauhoittavaa käydä. Useimmat hautausmaat on uskomattoman kauniita vaikkakin samalla vähän pelottavia.. En kyllä tahtoisi olla hautausmaalla yksin keskiyöllä täyden kuun aikaan. Liian vilkas mielikuvitus! Kynttilöiden viennin jälkeen suunnattiin Aulangon näköalatornille. Oli muuten magee paikka!

kuvia 009 kuvia 010 kuvia 012

 Pienenä tykkäsin kiipeillä korkeissa paikoissa, mutta nykyään jo ritiläportaiden kiipeäminen tekee heikkoa. Mitä korkeampi paikka sitä huonompi olo mulle tulee! Mulle on näin vanhemmalla iällä alkanut piikkikammon lisäksi tulla korkeanpaikan kammokin. Ei mee hyvin 😀

kuvia 014 kuvia 016 kuvia 018

 Tuosta näköalatasanteelta oli todella hienot näkymät, mut jouduin hiipimään siihen reunoja pitkin koko ajan lujasti kaiteesta pitäen. Onneks en ollut ainoa ketä tuossa heikotti, ei nimittäin mieskään kauhen pitkään tasanteen reunalla viihtynyt 😀 Ja kerta oltiin tuonne asti matkustettu niin heitettiin lisää vettä korkanpaikan kammoisen myllyyn ja kiivettiin näköalatorniin!

kuvia 023 kuvia 015

 Näköalojen ihastelun jälkeen matkattiin Hämeenlinnan vanhaan linnaan, siis Hämeenlinnaan 🙂 Odotin linnan näkemistä innolla, koska olen käynyt siellä parisenkymmentä vuotta sitten oman mummoni kanssa. Linna oli kuitenkin aikamoinen pettymys eikä kuvaaminenkaan siellä kiinnostanut ollenkaan. Linnaa on remontoitu ja uudistettu aivan liikaa. Huoneet oli tyhjiä ja tuntui, että olimme ennemminkin vastarakennetussa kirkossa kuin vanhassa linnassa. Harmillista 🙁

Ulkoseinät ja sisäpiha olivat vielä vanhaa ihanaa punatiiltä, mutta sisätilat oli melkein kaikkialta maalattu valkeiksi.

Ulkoseinät ja sisäpiha olivat vielä vanhaa ihanaa punatiiltä, mutta sisätilat oli melkein kaikkialta maalattu valkeiksi.

kuvia 026

Hämeenlinnan vieressä on vanha läänin vankila, jonka tiloissa on nykyään vankilamuseo. Tykätään miehen kanssa paljon vankilaan sijoittuvista elokuvista ja sarjoista ja vankilamuseossa käyntiä odotin tämän reissun aikana kaikista eniten. Enkä kyllä pettynyt! Suosittelen vierailemaan vankilamuseossa, jos vaan Hämeenlinnaan päin satutte matkustamaan. Todella mielenkiintoinen paikka! Aika karmivaa ajatella miten pienissä selleissä vangit asuvat vuosikausia. Jos omat arkirutiinit tuntuvat välillä puuduttavilta niin vankien arki se vasta puuduttavaa onkin! Vuodesta ja päivästä toiseen. Hyi.

kuvia 031 kuvia 032

 Kävin istumassa vähän aikaa eristyssellissä ja saman tien alkoi ahdistaa kun ajattelinkin, että joku paiskaisi oven kiinni ja jäisin sinne. Miten siellä kukaan pysyisi järjissään? Pieni koppi, jossa kapea sänky ja vessanpytty. Siinä kaikki. Viihtyisittekö?

kuvia 033 kuvia 034

 Osa selleistä oli vähän suurempia, mutta niihin olikin sitten ahdettuna kuusi vankia! Siellä on ollut pojilla tiivis tunnelma. Kaikki seinät oli kirjoituksia ja viestejä täynnä. White power on tainnut jyllätä noihin aikoihin aika vahvasti..

kuvia 037 kuvia 035 kuvia 036

 Vankilamuseosta nälkäiset seikkailijat suuntasivat kohti Hämeenlinnan keskustaa. Mies oli suurena kulinaristina katsellut netistä meille sopivia ruokapaikkoja ja burgereiden ja jenkkiruuan ystävänä suuntasimme Fresnoon, sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 20. Fresno on amerikkalaistyylinen ruoka- ja seurusteluravintola, joka lupaa viedä asiakkaan makumatkalle Kaliforniaan! Ruokalista vaikutti todella runsaalta ja valinnan varaa oli vaikka kuinka paljon aina grilliruuista hampurilaisiin ja salaatteihin. Myös jälkiruokalista oli todella houkuttelevan näköinen. Suurin osa meidän seurueesta tilasi jonkin hampurilaisaterian ja yksi lapsista tahtoi hot dog-aterian, joka osoittautui niin suureksi että syömistä riittä muillekin. Myös mun garlic burger oli niin suuri annos etten jaksanut syödä sitä kokonaan, ennenkuulumatonta!

20140329_140618 20140329_140640 20140329_142038 IMG_20140329_174517

 Ruoka oli todella hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi! Meidän seurueemme kiittää ja kumartaa, tulemme varmasti toistekin! 🙂 Kotimatkalle olikin sitten hyvä lähteä vatsa täynnä ja ottaa kunnon nokoset siihen päälle.

Kotimaan matkailu todellakin avartaa ja virkistää, suosittelen! Harrastatteko te kotimaan matkailua ja mitkä on suosikkipaikkojanne? Minne kannattaisi lähteä seuraavaksi?

8 kommenttia

 1. Marilii kirjoitti:

  Ah, Aulangon portaat 😀 <3 Osallistuin kakarana johonkin juoksukisaan siellä ja yhtenä kilpailun osana oli rappujen juokseminen alhaalta ylös. Karmeeta! 😀 Mä oon aina kannattanut kotimaanmatkailua enemmän kuin ulkomailla ravaamista. Kertoo varmaan paljon, että kävin ekalla ulkomaan lomamatkalla vasta viime vuonna, 25-vuotiaana. Kyllä Suomesta löytyy niin huippuja paikkoja, ettei tarvii muualle lähteä 😉 Mä tykkään luonnosta ja maisemista, joten Koli ja esim. Pisan luonnonpuisto ja Patvinsuo on mun omia suosikkeja ja löytyy vielä järkevän ajomatkan päästä kotoa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä ei mies ole mikään kovin innokas kävelemään ja samoilemaan metsissä, mut olis kyllä kiva käydä jossain luonnonpuistossa! Täytyy laittaa ehdotuslistalle seuraavaa kertaa varten 🙂

 2. voimariini kirjoitti:

  Ihana reissu! Meillä on aina suunnitelmissa tehdä joku road trip mutta ei me koskaan sitte tehdä kuitenkaan, tästä innostuneena vois kuiteski jossain käydä maakuntamatkailemassa. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No mut sähän tuut kohta maakuntamatkailemaan tälle suunnalle 😀

 3. OUTI kirjoitti:

  MOI

  Mä pääsin ”nauttimaan” reilun vuodentakaisella matkalla SanFransiscoon Alcatrazin vankilasta. Oli todella vaikuttavaa vierailla siellä ja nähdä elokuvistakin tutut asiat ja miettiä vankien oloa siellä. Ja mitkä maisemat sieltä olikaan kaupunkiin. No…kotimaan matkailu pitäisi olla paljon suositumpaa. On paljon paikkoja, mitkä olisivat käymisen arvoisia. Mua kiinnostaisivat luonnon/kansallispuistot: Seitseminen, Koli ym..

  • Jonna kirjoitti:

   No nyt oon kyllä tosi kateellinen sulle! Miten hienoa olis päästä Alcatraziin käymään.. oi että! Kyllä Suomi on niin kaunis maa että ihmisten täytyisi enemmän käyttää aikaa mysö oman kotimaan tutkimiseen 🙂

 4. Adelheid kirjoitti:

  Tutut on maisemat mulle. Meidän hääkuvat on otettu tossa tasanteella. Kotimaassakin on niin paljon nähtävää. Ollaan nyt muutamana kesänä tehty kotimaan reissuja. Edellis kesänä käytiin telttaretkellä Länsi-Suomessa ja ajettiin saariston rengastie. Viime kesänä suuntasimme pohjoiseen ja pyörimme lapissa sekä Norjankin puolella. Mukavia retkiä ovat olleet ja kivoja muistoja jäi. Mutta kun joskus tuutte vielä Hämeenlinnaan niin suosittelen ruokapaikaksi paikallista legendaa eli Popinoa ja siellä kuuluu syödä pitsaa. =)

  • Jonna kirjoitti:

   MEillä on kans haaveena joskus lähteä autolla jäämeren rannalle 🙂 Tai just jonnekin Norjan puolelle tai ihan Pohjois-Suomeen. Mahtavia paikkoja ja maisemia siellä. Jokaisen pitäisi nähdä ne edes kerran elämässään!

   Popinoon oli itse asiassa tarkoitus mennä, mutta jätettiin autot ihan Fresnon nurkalle ja päädyttiin sinne. Seuraavan kerran sit Popinoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *