Hae
Palasia Arjestani

Toukokuun 2020 tulot & menot – järkytyin!

*Sisältää mainoslinkkejä

Toukokuun 2020 tulot & menot

Perinteisellä menetelmällä

Toukokuun 2020 tulot & menot paperille kirjattuna oli suorastaan järkytys. Olen jo kauan tarkkaillut mihin mun rahat menee, mutta en ole koskaan kirjoittanut niitä konkreettisesti ylös. Jotenkin omista kulutuksen kohteistaan saa paljon paremman kuvan paperilla kuin verkkopankissa, vaikka Dansken verkkopankissakin on tehty todella hyvät koonnit. Käytin joskus jotain sovellustakin kulujen seurantaan, mutta ei sekään ollut näin pysäyttävä kokemus! Suosittelen lämpimästi testaamaan.

Kaivelin eilen mun vanhan bullet journalin esille ja aloin piirtelemään sarakkeita sen mukaan mitä kohteita verkkopankista löysin. Käytän suurimmaksi osaksi vain ja ainoastaan pankkikorttia, joten kuluja on todella helppo seurata verkkopankista. Joitan kertoja kuukaudessa käytän pelkästään käteistä ruokaostoksilla ja uskoisin niihin menevän max 50 euroa. Lisäksi annan miehelle kuukausittain 100e, jotta hän voi ostaa itselleen jotain nättiä 😀 Ei vaan, hän käy enemmän isosti kaupassa, joten on vain oikeus ja kohtuus helpottaa hänen tilannettaan. Meillähän on vähän outo tämä ruokajärjestely, Mies syö hyvin pitkälti omia ruokiaan, koska fit 4 life, ja minä teen ruoat minulle ja tytölle. Kokkailen mahdollisimman edullista, mutta hyvää ruokaa. Saatan välillä ostaa isojakin määriä esim. kanaa ja kalaa pakkaseen ja seuraavassa kuussa sitten syödäänkin pelkästään niitä. Ruokaan kuluva summa siis vaihtelee aika paljon kuukausittain. Toukokuussa ruokakuluja ei ollut juuri yhtään.

Toukokuun 2020 tulot & menot

toukokuun 2020 tulot & menot

Niihin sarakkeisiin. Jaoin asiat seitsemään eri sarakkeeseen (määrä saattaa muuttua vielä tulevaisuudessa): Tulot, Pakolliset menot, Ruoka, Lemmikit, Veikkaus, Muut ja Säästäminen. Tuolta pomppaa heti silmiin sana Veikkaus, mutta kyllä, myös minä kuulun lottokansaan ja laitan kuukausittain sekä lottoa että eurojackpottia. En joka viikko välttämättä, mutta silloin tällöin ainakin. Okei, alla summat, joita näihin kategorioihin upposi.

 • Tulot: 873,05e
 • Pakolliset menot: 383,13e
 • Ruoka: 86,05e
 • Lemmikit: 1101,03e
 • Veikkaus: 39,00e
 • Muut: 371,19e
 • Säästäminen: 708,98e

summat avattuna

Tuloja minulle oli tosiaan viime kuussa vain 873,05e. Tämä käsittää yhden viikon palkan töistä, lapsilisän sekä vajaa 30 euroa Mobifysta (entinen Clark), koska olen maksanut sitä kautta laskuja ja niistä saan taas bonuksia, jotka voi vaihtaa rahaksi. Nyt sille rahalla todella on käyttöä! Pakollisiin menoihin kuuluvat mm. yhtiövastike ja muut asumiskulut, puhelinlasku, opintolainan lyhennys sekä pieni summa rahaa kissatilille sekä opiskelutilille. Ruokaan meni toukokuussa vain 86,05 euroa sillä tyhjensin pakastinta ja ostin useamman ResqClubin kassin. Oltiin myös pitkä pätkä mökillä ja siellä ei rahaa ruokaan juuri mene. Lemmikkeihin upposi muhkeat 1101,03 euroa ja tämä summa käsittää koiran hankinnan, koiran tavarat, eläinlääkärikäynnin, kissojen lääkkeet sekä kaksi bullerboxia koiralle. Veikkaukselle meni 39 euroa ja tähän summaan mahtuu loton ja eurojackpotin kestotilaukset sekä casino+ässäarpa. Arpoja ostelen itse asiassa aika harvoin, mutta toukokuussa näköjään kahteen kertaan. Muihin kuluihin upposi 371,19 euroa ja tähän kategoriaan kuuluu mm. Spotify, netflix, tytölle vaatteita, Vauras nainen -verkkokurssi, pari lehtilaskua, pari Fiksuruoan laskua ja tytön Simsiin pari lisäosaa. Säästöön sain 708,98 euroa. 150 euroa rahastoon, 500 euroa osakkeisiin ja 58,98e mikrosäästämiseen (tämä sijoitetaan myöhemmin johonkin).

mitä jatkossa?

Kun vertaa mun toukokuun tuloja ja menoja, niin summathan eivät kohtaa mitenkään. Tämä johtuu siitä, että sain huhtikuun viimeinen päivä tilin, joka kattoi tietysti suurimman osan näistä kuluista. Nyt kun kirjasin ja näin mihin mun rahat kuluvat, osaan taas hahmottaa asioita paremmin. Lemmikkeihin ja muut -kategoriaan tulee kulumaan kesäkuussa paljon vähemmän rahaa. Olen tehnyt melkoisia leikkauksia kuluihin jo tässä vaiheessa kuussa, sillä minulla ei ole mitään tietoa koska saan seuraavan kerran rahaa mistään. Jos pääsen liiton tuelle, tiedän paljonko sieltä suurinpiirtein tulee ja olen jo sitä summaa varten laatinut tarkan budjetin. Minun täytyy jatkossa suunnitella rahan käyttöni todella hyvin, jotta saan raha riittämään kaikkeen. Toisin sanoen, kaikki turha veks ja kulutetaan vain tarpeellisiin asioihin.

Tässä mun toukokuun tulot ja menot mitään pois jättämättä tai mitäänk kaunistelematta.Eihän tästä voi muuta kuin ottaa opiksi! Onko sulla tietoa mihin sun rahat menevät?

Edellinen postaus: Tekisi mieli muuttaa maalle

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

2 kommenttia

 1. Eeva kirjoitti:

  Hei,
  Sulla on kyllä todella edulliset asumiskustannukset. Pakollisia menojakin kertyy meidän taloudessa huomattavasti enemmän, mutta toki ne eivät tule maksettavaksi joka kuukausi, kuten ei varmaan sinullekaan.
  Auton, tai siis kahden auton, ylläpitokustannukset ja polttoaineisiin menevä summa lohkaisee myös siivun kuukausittain. Maalla, kun ei pääse julkisilla kulkemaan, ikävä kyllä.
  Kunnioitettavan määrän saat kuukaudessa säästöön. ??

  ~Eeva

  • Jonna kirjoitti:

   No onhan meillä toki asuntolaina mut se lähtee aina miehen tililtä eli vajaa 1200e on yhteensä asumiskustannukset + sähkö. Se on kyllä totta, että jos asuu syrjemmässä niin tarvitsee auton tai kaksi ja ne nielee omaisuuden! Meillä vain yksi auto, jota minä en aja, kun ei ole korttiakaan 😀 Säästöjen puolesta toukokuu olikin hyvä kuukausi! Kesäkuussa en enää saakaan kovin paljoa säästöön kun ei ole tulojakaan:(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *