Hae
Palasia Arjestani

Sumo maastaveto – Tie teräksisiin pakaroihin!

Sumo mave eli sumo deadlift. Ei todellakaan mikään mun suosikkiliike. Normi mavessa oon suht hyvä ja voimakas, se on lähes täydellinen liike mun välityksille. Mutta sumo mave. Ei kiitos. Ei toimi. En halua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANäinhän siinä kävi, että valmentaja päätti ottaa tuon mun inhokkiliikkeen taas ohjelmistoon. Puoli vuotta tässä jo menikin ilman sitä. Tuskailin tuon kanssa jo viime keväänä eikä se tuntunut yhtään helpommalta tälläkään viikolla. Sumo mave tehdään jalat leveällä, varpaat hieman ulos päin. Veto lähtee täysin jaloilla ja vasta ihan lopussa selkä ojentuu. Jostain syystä liike on mulle todella hankala ja olen järkyttävän heikko siinä! Kuulemma pitäis pystyä vetämään samoja kilomääriä kuin normi maastavedossakin, mut ei vaan pysty. Itkupotkuraivarit ei olleet kovin kaukana. Lähinnä toi raastaa sisäreisiä. Ja hermoja. En tiedä kumpiako enemmän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta kas kummaa. Vaikka treeni ei tuntunut menevän yhtään mihinkään niin jo seuraavana päivänä koko takalisto oli jäätävän kipeä! Nähtävästi erinomainen liike perspuolikkaille. Aloin ehkä ihan pikkasen tykkäämään tästä enemmän 😀 Tehtiin me sumo maastavedon lisäksi pari muutakin mun suosikkiliikettä. Bar over burpeeseja ja boksihyppyjä nimittäin. Vuosisadan sadistin leima pitäisi antaa tämän treenin keksimisestä. Kyseessä oli 13 minuutin setti, jossa tehtiin niin monta kierrosta kuin ehti: 5 x sumo mave (mulla 60kg) + 10 x bar over burpees + 15 x boksihyppy. En ees pystynyt tekemään rx kiloilla (70kg) ja oksua nousi ihan vaan vähän kurkkuun. Saattoi kyllä olla sydänkin. En tiedä. Yksi sana kuvaamaan tätä treeniä: HYI.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPumpulle vähän turhan kova treeni muutaman viikon tauon jälkeen. Mutta olen iloinen, että tein ja ylipäätään pääsin taas treenaamaan!

Ps. Mun uusi kamera ei ole vielä yhteistyökykyinen näiden treenikuvien kanssa. Kovin tärähtäneitä kuvia hän vielä haluaa ottaa… Kun vaan löytäisin oikeat asetukset!

14 kommenttia

 1. KaDa kirjoitti:

  I feel you!!!!! Se perkeleen sumo mave tangolla on ollu munki ohjelmistossa vuoden päivät ja inhoan sitä vaan edelleenkin! Kyllähän se perseeseen käy, mutta tuntuu, että se tekniikka on ihan täysin mahdoton saada kohdalleen mun vänkyrällä kropalla. Silti vaan mukisematta väännän sitä perkelettä ja toivon, että tiemme eroavat vielä joskus. 😀

  • jonna1983 kirjoitti:

   Ehkä mäkin vaan teen sitä mukisematta seuraavat kuusi viikkoa 😀 Oonhan mä aina inhonnut burpeitakin, mutta kun tarpeeks tekee niin oppii jollain kierolla tavalla niistäkin tykkäämään 🙂

 2. Noora kirjoitti:

  Sumomave! Mahtava persusliike. Munkin valmentaja otti sen tuossa muutama viikko sitten treeniohjelmaan mukaan. Tavallista maastavetoa en oo oikein koskaan oppinu tekemään mutta tuo sumoversio, I-HA-NA!

  • jonna1983 kirjoitti:

   Hullu 😀 Toisaalta kyllä ymmärrän sua, meilläkin treeneissä aika moni tykkää tuosta ja saa vedettyä isompia kuormia kuin normi mavessa.

 3. Tuuli kirjoitti:

  Sumomave on ihan lempiliikkeeni. Meikäläisen välityksille tuo tavallinen mave on jostain syystä todella haastava, mutta sumo puolestaan erittäin luonteva. Tykkään ihan hulluna – samoin persus 😀

  • jonna1983 kirjoitti:

   Voi kun olis munkin välityksille yhtä hyvä! Täytyy vaan tahkota, ehkä mäkin opin tykkäämään sumosta 🙂

 4. Aada kirjoitti:

  Mulla on nyt treeniohjelmassa sumokyykky, tällä hetkellä kaikki kyykyt/mavet yms. on tosin olleet pari viikkoa pannassa selkävaivojen takia, mutta odotan jo innolla että pääsen taas kyykkäämään ja tekemään mavea. Mullakin sumokyykky ottaa mahtavasti sisäreisiin.

  • Jonna kirjoitti:

   Noi sumoliikkeet on kyllä sellaisia, että selän kanssa saa olla tarkkana! Käytätkö vyötä treeneissä?

 5. Ella kirjoitti:

  Muistan kun viime keväänä tuli tehtyä erittäin paljon burbeita ja se oli siihen aikaan yks inhokkiliikkeistä. Nyt lonkkanivelestä on menneet nivelkapselit enkä tiedä varmaksi milloin voin taas tehdä burbeita – ja näin kolmen kuukauden tauon jälkeen niitä on jopa ikivä! Joten ens kerralla kun kiroot ne burbeet niin muista mut niin saat jo sen voimalla monta kymmentä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä muistutus siitä, että pitäisi olla onnellinen että ylipäänsä pystyy treenaamaa, kiitos 🙂 Varmasti menee tän ajatuksen voimalla burpeetkin tästä lähtien kuin lentämällä! Pystytkö nyt tekemään mitään?

 6. kirsi kirjoitti:

  Eilen innostuin säveltämään vähän kaikenlaista salilla. Paljon kyykkyjä ja pitihän tuota sumoa testata. Se ei ole koskaan kuulunut ohjelmaan. Huikeen kamala!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *