Hae
Palasia Arjestani

Onni ei tule etsien

onni

Onni löytyy omasta arjesta

Onni ei tule etsien. Se on itse tehtävä ihan omin pienin kätösin. Näissä mietteissä tepastelin eilen koiran kanssa ulkona. Monet kerrat olen miettinyt mitä tekisin jos voittaisin lotosta. Töistä jäisin pois ihan ensimmäisenä tai ainakin vähentäisin työtunteja rajusti. Ostaisin isomman asunnon. Palkkaisin siivoajan. Nauttisin elämästä. Olisin ehkä onnellisempi? Suuremmalla summalla rahaa saisi varmasti kaikenlaista, mutta lottovoitosta on aika turha haaveilla, sillä todennäköisyys sen saamiseen on häviävän pieni. Varsinkaan kun en ole viimeiseen vuoteen lottoa laittanut 😀 Se jos mikä pienentää todennäköisyyttä äkkirikastumiselle melko lailla.

”Olisin onnellisempi, jos minulla olisi enemmän rahaa.” Tämän lauseen olen kuullut monen monta kertaa. Se, paljonko rahaa pitäisi olla enemmän, riippuu täysin lauseen sanojan lähtötilanteesta. Jos elämä on yhtä taistelua eikä rahaa tahdo riittävän edes ruokaan, niin jo pienikin summa ylimääräistä lisäisi onnellisuutta merkittävästi. Tässä kohtaa jokaisen tulee miettiä mitä onni ja onnellisuus oikeastaan itselle tarkoittaa. Mitkä asiat lisäävät elämässä onnellisuutta juuri sinulle? Minulle enemmän onnellisuutta elämään toisi oman ajan lisääminen aka työn teon vähentäminen. Jotta tämä asia olisi saavutettavissa, vaadittaisiin a) lisää rahaa tai b)vähemmän menoja. Koska kohta a on tällä hetkellä kiven alla, niin täytyy lähteä liikkeelle kohdasta b. Vähennän siis menoja, mutta miten se onnisuisi? Ei ainakaan kerta heitolla. Tällä hetkellä maksettavana on suuri summa eläinlääkärikuluja ja lisää tulossa. Jostakin on siis taiottava lisää rahaa hetkellisesti, jotta voin palata kohtaan b ja alkaa rakentamaan sitä.

onni

Onni olisi saada enemmän omaa aikaa

Olen töissä jo maininnut, että jossakin vaiheessa aion vähentää työtuntien määrää, mutta en tiedä koska ja kuinka paljon. Sen aion kuitenkin tehdä. Eilen aamulla olin koiran kanssa kävelyllä ennen töihin menoa ja ajatus kirkastui mielessäni entisestään. Harmitti suunnattoman paljon lähteä töihin, kun kotona olisi niin paljon kivaa tekemistän ja koirankin kanssa olisin voinut kävellä vaikka kuinka pitkän lenkin! Rakastan olla kotona ja minulle olisi ihan unelmaa, jos voisin työskennellä kotona. Ammattini on kuitenkin sen kaltainen ettei se ole mahdollista. Aina välillä mietin voisinko kouluttautua johonkin muuhun ammattiin, jossa etätyöskentely olisi mahdollista, mutta ei ole vielä varteen otettavaa vaihtoehtoa tullut eteen. Ehkäpä tämäkin asia kirkastuu minulle jossain vaiheessa elämää.

Onnellisin lauantaiajatuksin,

Jonna

PS. Youtubessa on uusi video! Pääset katsomaan sen tästä.

Edellinen postaus: Kun vihannespunkit valtaavat sun rakkaat kasvit

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *