Hae
Palasia Arjestani

Päivä mun matkassa

Tapahtui keskiviikkona 15.10.2014

7.15 Mies herättää mut. Väsyttää aivan hemmetisti. Tyttö herätti mut varmaan neljä kertaa yöllä. Mies on näköjään nostanut tytön yöllä meidän keskelle. Siinä se lojottaa tyytyväisenä poikittain. Onkohan tulossa kipeeksi kun nukkuu niin huonosti ja heräilee itkien? En jaksais nousta, mut on pakko. Vessan kautta aamupalan laittoon ja sohvalle syömään ja lukemaan parit blogit. Sovin pari tapaamista Facebookin kautta ja laitan yhdet verhot myyntiin facebook-kirpparille. Ne on myyty viidessä minuutissa. Sovin haun niistäkin.

C360_2014-10-16-10-48-52-246

7.45 Tyttö herää itkien ja väsyneenä. Vaatii muumeja ja pähkinöitä. Neuvotellaan aamupalaksi puuroa ja pähkinöitä. Pelataan vähän palapelejä ja sylitellään. Lappaan tytölle puuroa nassuun ja mietitään samalla mitä tänään laitetaan päiväkotiin päälle. Tyttö vaikuttaa lämpöiseltä ja yritän mitata kuumeen. Huutokonserttihan siitä tulee. Taas neuvotellaan ja loppujen lopuksi mitataan kuume.  Ei lämpöä eli vaatteet niskaan ja menoks.

C360_2014-10-16-10-50-42-852

C360_2014-10-16-10-51-10-579

9.30 Tyttö on päiväkodissa ja käyn samalla reissulla postissa viemässä Krippersit arvonnan voittajalle. Kävelen kotiin ja tajuan että unohdin käydä kaupassa. Pistän miehelle viestiä et käy kaupassa. Unohtaisin kuulemma päänikin matkasta ellei se olis kiinni hartioiden välissä 😀 Tää jumalaton väsymys ei ainakaan helpota tilannetta! En jaksais lähtee salille, mut lupasin kuskata fb-kirppiksellä myymäni tytöltä jääneet vaippapaketit Malmille. Ajattelen, että käyn tekemässä jonkun kevyen treenin. Ehkä tempausta? Lastaan pyörän kyytiin vaippapaketit, treenikassin ja itseni. Mietin, että kyllä näin lyhyt matka menee helposti tälläkin lastilla. Puolessa välissä matkaa reiteen jyskyttävä kamera alkaa ottaa pannuun oikein kunnolla…

C360_2014-10-16-10-57-08-485

9.45 Kampean itseni hikisenä Eastbodyn ovista sisään. Vaihdan vaatteet ja heitän parit selfiet. Ei muuta kuin salin puolelle. Painonnostopuolella ei ole muita kuin minä eli saan kuvailla ja ryskää ihan rauhassa. Päätän lämmitellä kunnolla ja tehdä tempausta tekniikkakärjellä. Teen lämmittelyksi vähän muscle snatcheja, niskantakaa punnerruksia ja OHS:a. Lantion avarit ja muut systeemit päälle. Outoa lämmitellä 20kg tangolla, mutta vähän ajan päästä huomaan ettei se hierrä samanlaisia rakkuloita käsiin kuin 15kg tanko, success! Teen 10 minuutin emomin, jossa jokaisella minuutilla yksi snatch pull ja yksi snatch. Kädet pysyy hyvin suorana ja oon siihen varsin tyytyväinen. Allemenot sais olla räjähtävämpiä, muytta sitä työstän koko ajan. Huomaan, että paino on edelleen liikaa varpailla eli nilkkojen mobbausta lisää. Loppuun teen vielä vähän liikkuvuusjuttuja. Kaiken kaikkiaan hyvä treeni!

C360_2014-10-16-11-05-59-419C360_2014-10-16-10-57-41-715

11.15 Odottelen vaippojen hakijaa ja ne luovutettuani käyn vielä nopeasti kirpparilla ilman saalista. Polkaisen pyörällä takaisin kotiin, jossa myhäilen täydet kahvipaketit käsissäni. Kiva saada itselle tarpeeton tavara kiertoon!

C360_2014-10-16-11-00-33-203

11.45 Surautan itselleni palauttavan smoothien ja ruokin huutavat kissat. Mietin pitäiskö kerrankin panostaa itseensä sen verran, että ostaisin sähköisen kahvimyllyn ja kunnon kahvipapuja? Toisko joulupukki mulle sellaisen?

C360_2014-10-16-10-50-10-001

12.00 Avaan läppärin ja lataan kuvia päivän treenistä koneelle. Taas kestää aivan hemmetin kauan saada netti auki ja kuvat blogiin. Läppäri alkaa vedellä viimeisiään, on vedellyt jo pitkään. Mietin ostaisinko itselleni joululahjaksi uuden läppärin vai eteiseen kunnon kaapiston? Huomaan, että viikonloppuna parvekkeelta sisälle nostetut kukan lojottaa edelleen olkkarin nurkassa. Minnekähän ne laittaisin? Joka syksyinen ongelma!

C360_2014-10-16-10-49-38-794

12.20 Käyn suihkussa ja nappaan parit kuvat muun uusista facebook-kirppiksen ostoksista. Mulla on käynyt hyvä tuuri, koska olen aina saanut ostokseni perille ja nämäkin vaatteet on aivan ihanat! Vaihdan takas mun duuniinmenocollegeihin ja laitan eväät valmiiksi: täytettyjä kesäkurpitsoita, vihanneksia ja maanantaina leivottuja sämpylöitä. Töissä odottaa vielä banaani-suklaabrowniet ja omena.

IMG_20141015_193115

12.40 Ajelen pyörällä töihin ja mietin mitä oon unohtanut. Puhelin, kukkaro ja eväät matkassa. Mikä päivä tänään on? 15.10. Joo, tyttö on nyt 2v 7kk tasan, mut ei se ollut se.. Ei helevata! Eilen oli mun ja miehen 9-vuotis päivä! Unohdettiin kummatkin se aika lahjakkaasti. Vissiin ollaan oltu liian pitkään yhdessä 😀 Pistän työpaikan pihassa miehelle viesti’ ”Hyvää 9-vuotis päivää muru <3”. Onneks se sentään kävi eilen juhlistamassa tietämättään meidän vuosipäivää faijansa kanssa fudismatsissa..

13.40 Duunissa ja täys hässäkkä päällä, mutta vaan hetken. Mun asiakaslista näyttää todella köyhältä. It´s going to be looooong night. Järjestelen paikkoja ja hoidan pois alta muutaman puhelun ja paperihomman.

C360_2014-10-16-10-59-21-149

15.00 Kauha nälkä, pakko lähteä syömään. Kyllä täytetyt kesäkurpitsat on hyviä! Joku edustaja on tuonut hyvää leipää, levitettä ja kalkkunaleikettä ja vetelen niitä huolella nassuuni. Kuka nyt omia eväitä söis kun on talon puolestakin evästä tarjolla 😀

C360_2014-10-16-12-15-26-659

16.00 Mietitään työkaverin kanssa et ollaan kyllä hieno tiimi: toinen umpitukossa ja flunssassa ja toinen kuin nukkuneen rukous. Katellaan youtubesta pari videoo. Näpyttelen blogia, heitän toisen duunikaverin kans läppää facebookissa ja selailen samalla vielä nettikirppiksiä.

16.30 Mulla käy pari asiakasta, vihdoin ja viimein jotain tekemistä! Talossa on vain yksi lääkäri eli hiljainen ilta tulossa. Näpyttelen vähän lisää blogia ja mietin josko kävisin taas syömässä jotain. Tekis mieli tilata tytölle ja itselleni uusia vaatteita hennesiltä mutta yritän vastustaa kiusausta.

17.30 Boooring! Töissä ei tapahdu mitään. Eksyn nettikauppoihin… Tsekkaan tilin saldon, 16e. Jaahas, ei ole blogipalkka vielä tullut. Viikonloppuna tarttisin vähän rahaa. Toisaalta yritän nykyään säästää enemmän ja olen viime aikoina torjunut aika hyvin monet houkutukset. Erään lampun ostoa olen miettinyt jo viikon. Tarviinko oikeasti jotain designlamppua? En, mut olishan se hieno! Pitäisköhän lotota?

18.00 Teetä & kakkua. Joku on tuonut herkullisia suklaakeksejä ja jään ihmettelemään niitä jääkaapin ovelle. Onneks on oma kakku matkassa! Mitähän sitä leipois viikonloppuna? Lauantaina on ILove Me-messut. Mitähän laittasin sinne päälle? Pitäiskö käydä jossakin syömässä siellä? Kukahan ne Wellness&Sport awardsit voittaa? Olispa hienoa olla joskus ehdolla itsekin…

C360_2014-10-16-10-59-54-015

18.30 Selailen blogeja ja ihastelen hienoja kuvia, Olis kiva osata kuvata paremmin. Uuden kamerankin tahtoisin. Vanha on yli neljä vuotta ollut jo käytössä. Toimii hyvin, mut.. Missähän olis valokuvauskursseja? Tekis mieli vielä syödä jääkaapissa odottavat leivät, mutta tunnen itseni sen verran hyvin ettei mulla ole oikeasti edes nälkä. Väsyneenä tekee vain mieli syödä ja syödä!

19.00 Sanon heipat duunikavereille ja lähden polkemaan kotia kohti. Eräs vanha setä päättää jättää jyrkässä alamäessa autonsa keskelle suojatietä ja mojautan melkein auton kylkeen. Soittimesta loppuu akku kesken matkan. Ärsyttää, koska tykkään kuunnella musiikkia pyöreäillessä. Mietin, että voisin ostaa heijastinliivin. Ja pyörään kunnon valon.

C360_2014-10-16-11-01-28-71419.30 Vihdoin kotona. Melkein saman tien tulee yhden kirjan ostaja, jonka jälkeen mennään tytön kanssa kuumaan suihkuun lilluttelemaan. Tyttö kerää ammeeseen taas järkyttävän määrän leluja. Kuuma suihku on paras rentoutumiskeino duuni-illan päälle. Läträän kaikki mahdolliset aineet itseeni hiusöljyistä ja vaniljan tuoksuisista suihkusaippuista lähtien.

IMG_20141011_07345820.15 Syödään iltapalaa. Tyttöllä viiliä ja mulla texmex kanakeittoa. Lueskelen samalla uutta Kotivinkkiä ja mietin miten kiva olis vaihtaa kotona tapetit. Ja saada eteinen vihdoin ja viimein kuntoon. Kissa oksentaa taas lattialle, ääh…

C360_2014-10-16-11-02-54-54220.45 Tyttö haluaa retkelle, joten levitän pyyhkeen olkkarin lattialle. Kasataan leluja sen päälle ja tehdään kalakeittoa. Suklaakakkuakin jälkiruuaksi. Tuosta tytöstä tulee saletisti huippukokki! Katselen ohi mennen televisiota ja mietin miten kiva on kun syksy tulee ja pimeä. Rakastan kynttilöitä ja niiden tuomaa tunnelmaa yli kaiken. Hmm.. Mies puhui jotain Ikean reissusta. Sieltä voisi ostaa lisää tuoksukynttilöitä! Ja uusia tyynynpäällisiä. Ehkä jotain joulujuttujakin.

20141011_18105921.15 Pestään hampaat, vaihdetaan nukkuvaatteet päälle ja kömmitään peiton alle. En millään jaksaisi lukea iltasatua, mutta tyttö vaatimalla vaatii sekä iltasadun että iltalaulun. Päiväkodissa ovat opettaneet paijauksenkin ja sitäkin vaaditaan ja paljon. Tyttö simahtaa ja itsekin pääsen uneen. Toivottavasti tänä yönä saisin nukkua tauotta..

14 kommenttia

 1. Maare kirjoitti:

  Tosi kiva lukea välillä tällaisia arkipostauksia. 🙂

 2. Aada kirjoitti:

  Olipa kiva lukea tällaista juttua!

 3. armi kirjoitti:

  olipa kiva postaus ! näitä ehdottomasti lisää ja paljon !! 🙂 varmasti itsestäkin hauska lukea vähän ajan päästä et millastas se mun arki todellisuudessa on 😀
  btw, se sun kanasoppa oli ihan jäätävän hyvää! tehtiin eilen ja siis voi jeesus – kellään ei todellakaan jäänyt maha tyhjäksi – kattila sensijaan joo … 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hauska tuota oli kirjoittaakin, koska oli pakko näpytellä ajatuksia ylös pitkin päivää 🙂 Se keitto todellakin on hyvää! Pari hyvää reseptiä taas bongasin niin täytyy laittaa tännekin jakoon jahka saan testattua!

 4. Mirgga kirjoitti:

  Olipa kiva lukea tällainen postaus! 🙂

 5. Mv kirjoitti:

  Olipa kiva lukea tällainen kirjoitus. Osta se heijastinliivi ! Et usko, kuinka autoilija arvostaa hyvin näkyviä liikkujia.
  Sinulla on tosi kiva blogi, vaikka en kyllä noita crossfit termejä tunne. Mutta se ei haittaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Anoppilassa on kuulemma yksi ylimääräinen heijastinliivi niin säästyy nekin rahat 🙂 Näillä pimeysasteilla sellainen olis kyllä hyvä! Yritän taas suomenella noita termejä vaikkei niistä ehkä siltikään saa selvää jos ei yhtään tunne niitä. ..

 6. Nella kirjoitti:

  Uteliaisuus iski, mitä teet työksesi? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon bioanalyytikko elikkäs labranhoitaja yksityisellä lääkäriasemalla 🙂

 7. Sanna kirjoitti:

  Mahtva postaus! Näitä ehdottomasti lisää kehiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *