Hae
Palasia Arjestani

Kesäkurpitsa-kaakaokakku

Löysin tämän mainion kakun ohjeen uusimmasta Maku-lehdestä (5/2014). Olen aiemminkin käyttänyt kesäkurpitsaa kakussa ja todennut, että kesäkurpitsa ei kakuissa maistu ollenkaan mutta tuo sitäkin enemmän kosteutta! Vaikka kesäkurpitsa kakussa kuulostaakin vähintäänkin epäilyttävältä niin lupaan, että ihastut jos vain uskaltaudut kokeilemaan 😉

kuvia 008

 

kuvia 006

Kesäkurpitsa-kaakaokakku

 • 1 n. 350g kokoinen kesäkurpitsa
 • 75g voita
 • 6 dl vehnäjauhoja
 • 4 dl sokeria
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 2 rkl perunajauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 2 1/2 dl piimää

Vuoan voiteluun voita ja kaakaojauhetta

Kuorrutus

 • 50g voita
 • 3 rkl vahvaa kahvia
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 4-5 dl tomusokeria

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Tarvitset n. 5 dl raastetta kakkuun. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, voisula ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus 2 litraa). Itse käytin n. 26 cm irtopohjavuokaa. Tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Sulata voi. Lisää vahva kahvi tai espresso. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Omasta kuorrutuksestani tuli kohtuullisen löysää ja se valui pitkin kakun reunoja. Kannattaa siis joko jähmettää kuorrutusta hetki vaikkapa jääkaapissa tai siirtää kakku takaisin vuokaansa (jos käytät irtopohjavuokaa) ja levittää kuorrute kakun päälle siinä ja antaa jähmettyä jääkaapissa. Näin kuorrutteesta tulee kauniimpi.

kuvia 007

Ehkäpä seuraavaksi punajuuri-suklaakakkua?

2 kommenttia

 1. -didi- kirjoitti:

  Kuulosta jännittävältä 🙂 Näyttää hyvältä.

  Suosittelen muuten kokeilemaan Kinuskikissan sivuilta punajuurikakkua, se kuulosti oudolta, mutta kakku oli erittäin mehevä, makua piisasi ja se oli ihanan kostea. Mietin itse joskos pystyisi tekemään siitä kevyemmän version, kun viimeaikoina olen innostunut tuollaisista ”fitnesleivonnaisisista”.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo! Punajuuri kakussa on todella hyvää 😉 Itseasiassa uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli ohje punajuuri-suklaakakkuun ja voi olla että joutuu kokeilemaan sitä 🙂 Mä oon joskus tehnyt punajuuri-suklaa kuppikakkuja ja ne oli järkyttävän hyviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *