Hae
Palasia Arjestani

Viljattomat kookosvohvelit

Processed with VSCO with kk2 preset

Kaivelin eilen ennen töihin lähtöä vohveliraudan pitkästä aikaa laatikon pohjilta. Tuli vain sellainen fiilis, että nyt on pakko saada vohveleita! Yritän saada taas vähän terveellisemmät ruuat osaksi arkea ja ylipäänsä saada ruokailurytmit ennalleen ja nämä vohvelit toimivat aika kivasti välipalana. Maistuisi varmasti aamupalanakin! Käytän leivonnassa paljon mantelijauhoja, mutta mieli teki jotain kookoksen makuista ja nämä hintsusti kookokselle maistuvat vohvelit kera mansikoiden olikin todella herkullisia. Jos et omista vohvelirautaa niin ei hätää, samalla ohjeella voi tehdä myös pannareita paistinpannulla!

Viljattomat kookosvohvelit (2 vohvelia)

 • 0,5 dl kookosjauhoja
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 • 3 kananmunaa
 • hyppysellinen suolaa
 • 0,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
 • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
 • 1-2 rkl hunajaa
 • veitsen kärjellinen aitovaniljajauhetta
 • paistamiseen kookosöljyä tai voita

Vatkaa munat, kookosöljy ja hunaja sekaisin. Lisää kauramaito ja vaniljajauhe. Sekoita. Lisää joukkoon kookosjauho, ruokasooda ja suolaa. Sekoita tasaiseksi.

Paista vohvelit kypsiksi voissa tai kookosöljyssä. Tarjoile lämpöisinä mansikoiden, hunajan tai vaikkapa kahvisiirapin kera!

Processed with VSCO with kk2 preset

Processed with VSCO with kk2 preset

Ps. Käykäähän äänestämässä parasta (siis mun :D) Friggs-reseptiä! Bannerista tuosta oikealta pääsee äänestämään 😉 Siellä on hyvät palkinnot arvottavana kaikkien äänestäneiden kesken!

*kahvisiirappi saatu T-barbequelta.

6 kommenttia

 1. Maija kirjoitti:

  Hei 🙂 Kirjoituksiasi lukiessa olen huomannut, että sinunkin aamuun kuuluu sämpyläiset eri täytteillä. Itse pyrin välttelemään oman olotilani vuoksi viljatuotteita ja siksipä tämä ”sämpyläasia” on vähän semmoinen mikä on ns. lähellä sydäntä. Oikeastaan ainut asia, mitä olen jäänyt kaipaamaan viljatuotteista. Kaupan sämpylöistä en jostain syystä jaksa kovin innostua ja siksipä olen tällaisena uteliaana kotikokkaajana ollut vähän hakupäällä, josko olisi jokin omatekoinen sämpyläohje millä saisi oikeasti aikaiseksi muutakin kuin kuivia korppuja 😉 Nyt se löytyi! mikrossa tehtävät aamiaissämpylät, kuinka helppoa ja nopeaa ”tuoretta” leipää ja ilman viljaa. Makua saa lisäämällä mitä tahansa maustetta mielensä mukaan. Oletko jo kokeillut tätä ohjetta? 🙂

  Löysin ohjeen täältä: http://antipastaa.blogspot.fi/2016/02/helppo-ja-nopea-viljaton-mikrosampyla.html

  Saman blogin sivuilla on ohje myös ”ruisleivälle”. Kokeiltu on molemmat ja ihan äärettömän hyviä tuli! 🙂 Itse korvasin tehdessäni tuon maantelijauheen tattari- ja riisijauhosekoituksella ja toimi vallan hyvin.

  Lopuksi kiitoksia vielä inspiroivista ruokaohjeista ja muutoinkin kivasta blogista! 🙂 Terv. välillä hyvinkin ”syvissä vesissä” olokapiävaivojensa kanssa taistellut crossfittari 🙂

 2. Anne kirjoitti:

  Namnam, näyttääpä hyvältä 🙂 en olis kyllä uskonut että vain puoli desiä kookosjauhoja riittää, vaikka toisaalta ovatkin tosi kuitupitoisia. Hauskan kuuloinen tuo kahvisiirappi, saisikohan sitä kehiteltyä jonkun ihan omatekoisenkin…
  Ihanaa loppuviikkoa 🙂

  http://annekatariina.com

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, maistui muuten mullekin! Oon tehnyt näitä joskus aiemminkin pikkasen eri ohjeella ja niihinkään ei muistaakseni jauhoja kauheasti tullut. Tuo vohvelirauta on loistava vekotin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.