Hae
Palasia Arjestani

Nigiri-sushi

Tehtiin eilen itse sushia. Olihan se ihan syötävää, mut ei mikään maata järisyttävä makuelämys. Olis voinut luulla, et se ois parempaa, mut ei.. Jotain siitä puuttu, mut ei keksitty mitä se joku on. Kait se on hyvää, jos siitä tykkää. Pitäis ihan ravintolassa käydä kokeilemassa. Laitan sen ohjeen kuitenkin tänne jos joku haluaa kokeilla ja soveltaa vaikka sitä ohjetta! Terveellistähän se on kuin mikä, et eikun värkkäämään.

Valmistusaika 50 minuttia. Ohjeesta tulee 20 kpl palleroita.

2 dl sushi- tai puuroriisiä
3 dl vettä
1 1/2 rkl viinietikkaa
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

päälle:
100g lohta
hienoksi hakattua purjoa
wasabitahnaa

Pese riisi kattilassa kylmässä vedessä käsin pyöritellen. Vaihda vettä kolme kertaa. Kaada huuhteluvesi pois ja mittaa kattilaan riisin päälle kylmä keitinvesi (me jouduttiin lisäämään vettä keittovaiheessa, koska se haihtuu tosi nopeasti pois! eli kannattaa laittaa pikkusen ylimääräistä.) Anna riisin turvota vedessä 10 minuuttia.

Nosta riisikattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Pane kansi päälle ja laita lämpö pienelle, Keitä 10-15 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna riisin hautua 10 minuuttia.

Yhdistä viinietikka, sokeri ja suola ja kaada seos riisille. Sekoita maustekastike riisiin leikkaavin liikkein, älä painele. Kun riisi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, muotoile märin käsin soikeita pallosia.

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Sipaise viipaleille wasabia ja asettele ne palleroiden päälle. Lisää pinnalla hienonnettua purjoa. Syö riisipalloset soijakastikkeeseen kastaen puikoilla tai sormin.

Ohje: Me Naiset 11/09

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Sushia.. nam. Vielä kun tekis niitä makirullia merilevämaton kanssa :PItse en oo ”raaskinut” tehdä sushia, kun tuntuu että sitä varten pitäis sit hommata erikseen bambumatot, merilevää, riisiviinietikkaa jne. Mut noi nigrit olis kyl aika kätsyt, kiitos vinkistä 😛

 2. Satu kirjoitti:

  Täytyneepä joskus itsekkin moisia kokeilla! 😛 Uuden kokeilu ei koskaan tee pahaa, varsinkin kun kyse on ruoasta :PSun blogia on muutenkin todella mielenkiintoista lukea! Omiin treeneihin saa paljon uutta inspiraatiota. :)Suuri kiitos ja kumarrus, kun jaksat aktiivisesti blogia päivittää. :)Kevät terkuin: Satu

 3. Anna kirjoitti:

  Nigiri-sushit on tosi herkullisia! Me tehdään piheinä ihan perus makirullia, joita tulee kerralla niin paljon yleensä, että niistä riittää kahdelle aterialle. Täytteinä käytetään varioiden seuraavista erilaisia sekoituksia:-soija-sake-sokeri-vesi-liemessä keitettyjä porkkanoita, -kurkkua, -avokadoa, -makeaa munakasta, -tonnikalaa, -surimeja, -graavisiikaa tai -lohta-katkarapujaNäistä sitten valitaan kolme-neljä ainesta jokaiseen rullaan ja lisäksi sisälle sivellään hiukan majoneesia. Valmiita makeja dipataan soija-wasabi-liemeen. Japanilaiset pikkelsit ja misokeitto kruunaavat aterian!Tulipas nälkä, kun tätä kirjoitti! ;)T: Anna-san

 4. katjuska kirjoitti:

  Mä en hirveesti innostunut myöskään tuosta, kun kerran sitä ravintolassa kokeilin… jäi biitit lautaselle :)ja wasabia vois tietty laittaa vähempikin, kun me otettiin sitä ihan reilusti… ei muu enään maistunutkaan. Ens kerralla vähempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *