Hae
Palasia Arjestani

Ja taas mennään!

Eipä mennyt selkäkivut ihan vaan pikku intervallilla ohi, vaikka niin luulin. Tiistaina ja keskiviikon välisen yön pyörin tuskissani kun alaselkää särki koko ajan. Mikään särkylääke ei auttanut ja untakin sain hetkellisesti vain vahvoilla lihasrelaksanteille. Samalla linjalla meni seuraavat pari päivää. Ei töitä, ei treeniä. Pelkkää makaamista ja paranemisen odottelua. Pahinta tuossa koko jutussa oli se ettei kipu hellittänyt missään vaiheessa eikä missään asennossa. Onneksi sain naprapaatille ajan perjantaiksi ja siellä väänneltiin rankaa kohilleen. Vaihtoehtona oli joko jokin tulehdus selässä tai sitten pullistuma. Ensimmäinen menisi ohi muutamien päivien aikana, mutta jälkimmäinen vaatisikin sitten ihan omat toimenpiteensä. Onneksi kipu alkoi hellittää käsittelyn jälkeen ja illalla olin jo vääntämässä kevyttä olkapääjumppaa 🙂 Nyt ristiselän kipu on jo kokonaan poissa, mutta oikean puolen pitkät selkälihakset on edelleen juntturassa ja aika jäykät. Että tämmöstä täällä. Sain viime viikolla kuitenkin tehtyä jonkilaisia jumppayritelmiä pe-su. Eihän ne mitään täysipainoista treenaamista ollut, kun selkää sai varoa koko ajan ja vyön hirttää niin kireälle että hyvä kun henki kulki. Jalkareenit jätin kokonaan pois ja sanomattakin on varmaan selvää, että mavet jätettiin myös pois ohjelmasta. En nyt ala sen tarkemmin noita treenejä tänne kirjaamaan, kun olivat pelkkää pumppailua ja tuntuman hakua.

Oon selkävaivaisena kuluttanut aikaa lähinnä vihreiden kanssa puuhaamiseen. Taas on kukat saaneet uudet mullat paria lukuun ottamatta ja olen laittanut uusia kasveja alulle vaikka kuinka paljon ja lisää on tulossa. Nyt minikasvihuoneessa on jo kasvamassa tomaatteja, chilejä, gojia, chiaa, kurpitsaa, paprikaa, orvokkeja ja jotain köynnöskasveja sekä muutamat palmut. Gojit, tomaatit, chiat ja kurpitsa itää jo hyvin. Kiva nähdä mitä niistä kasvaa 🙂 Vielä pitäis laittaa ananaskirsikkaa, mansikoita sekä basilikaa tulille. Ehkä huomenna sit.

Kuvia on kertynyt jokunen eli saatte ihmetellä niitä kun tarinaa ei ole tämän enempää 😀

Massilta tilattiin pientä pakettia, jälleen kerran!

Oon taas tosi innostunut kaikista kauneudenhoito jutskista 🙂 Reissussa tommoset puhdistusliinat on aika kätsyjä. Ei tartte raahata koko pörtelöarsenaalia matkassa.

Kaapista löysin Oriflamen hiusnaamion (sika hyvä!) ja tukkaseerumia (en oo vielä kokeillu).

Mikä olis parempaa kuin oma pieni hemmotteluhetki kasvonaamion muodossa?

Lola anopin ”puutarhan” keskellä.

Ja siitähän se ajatus sitten lähti. Anopilla on gojit ja ananaskirsikat jo hyvässä kasvussa.

Lola köllii. Toinen osaa nauttia auringosta!

Eva.

Lola&Eva.

Eva pötköttää.

Uus Ben&Jerry´s on aivan liian hyvää! En suosittele maistamaan..

Todistetusti olen jumpannut käsiä. Kannattaa jatkaa jumppaamista niin sais pulkannaruista kasvatettua ehkä pienet köyden pätkät.
Perussettiä: valkuaismunakas + 1 keltuainen ja tuoreita johanneksia.

Kalkkunapiffejä, grillattuja uunivihanneksia ja lohkobataattia.

Broiskun filepiffejä, itse duunattuja lohkoperunoita ja isännän tekemä salaatti 🙂

Huomenna uudella innolla kiinno normitreeneihin. Supersarjoja jos tahkois tällä viikolla.

Adios! Yritän ottaa enemmän treenikuvia ja viteoita. Tämä on pyhä lupaus.

9 kommenttia

 1. Riinu kirjoitti:

  Hitto noit sun käsiä… murmur!

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  No hoh hoh, ovat kuule semmoset rimpulat, että madotkin nauraa.. Oikeesti, keräävät rasvaa ihan sika paljon eli ei tuolla kaiken pehmeen alla ole juuri mitään. Itku meinas päästä kun kattelin kisakuvia. I havo no hands.. tai on kädet, mut ei niissä kyllä lihaa ole. Vaikeat saada kasvamaan. Mut jos kerta oon saanut olkapäätkin pikku hiljaa kehittymään niin saan kyllä kädetkin. Pitää vaan löytää oikeanlainen systeemi..

 3. datc kirjoitti:

  Onko sulla joskus ollut ylikunto tai onko sun miehellä kokemusta sellaisesta? 🙁 Mulla meinaa ylikuntoa pukata: ortostaattinen syke koholla, ei enää huvita treenata (toisaalta jalat hapottaa heti..), jalat umpijumissa/voimattomat, maha sekaisin jatkuvasti, limakalvot kuivat jne. Entäpä onko sulla ollut rasitusvammoja muuten kuin selkäongelmien muodossa?

 4. sdg kirjoitti:

  datc:lle, voin sanoa että ylikuntoa ei ihan kovin helpolla saa, suurin osa pistää heti ylikunnon piikkiin jos väsyttää paikkoja kolottaa ja treeni ei suju, kyllä kandee käydä vaikka testeissä tsekkaamassa tulehdusarvot ja muutenkin että kaikki kohdallaan, voipi olla joku tulehdus kropassa, ainakin oireet sopii siihen, toinen homma että ei lepoa, oikeanlaista ruokaa tarpeeksi, kroppa jumissa ja lihashuolto vähäistä? Eli ei kannata heti alkaa miettimään jotain ylikuntoa, se tuntuu olevan trendi ilmiö nykyään tosiaan pistää kaikki sen piikkiin. Hyviä treenejä Jonnalle ja hyvältä näyttää ja sori offtopic.t_Jay

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  En usko, että mulla on koskaan ollut varsinaista ylikuntoa. Mulla kroppa pistää hanttiin, jos treenaan liian pitkään ja liian kovaa –> tulen yleensä kipeeks. Ehkä parempi se kuin oikea ylikunto, josta on aika hankala päästä eroon…?Rasitusvammoja on kyllä ollut. Viime dieetillä lonkankoukistajat olivat tulehtuneet viimeiset pari kolme kuukautta. Ekalla dieetillä taas penikat oli tosi kipeenä puolet dieetistä. Jossakin vaiheessa vasemman takareiden jänne oireili n. puoli vuotta enkä pystynyt kunnolla treenaamaan jalkojakaan. Onhan noita ollut, mut kaikista olen selvinnyt. Tommoset kannattaa hoitaa kyllä heti pois, kun vaan alkaa siltä tuntua! Jos antaa pitkittyä niin paraneminen niin ylikunnosta kuin rasitusvammoistakin saattaa kestää aika hemmetin pitkään.

 6. datc kirjoitti:

  Mitä pahaa sdg on ”ylikunto”-ilmaisussa, kun nuo luettelemasi oireet ovat ns. ylikunnon oireita? En ymmärrä. Missä sen termin raja nyt pitää olla? Kyselin vain Jonnan näkökulmaa asiaan ja hänen kokemuksiin – en niinkään arvostellut omaa ylikuntoani. Luettelin vain oireita, joita mulla sattuu olemaan. 😉 Verikokeet on otettu tänään.Miten tulehtuminen lonkankoukistajissa havaittiin? Tuliko turvotusta tms.? Mulla on suht’ korkea kipukynnys, en oo tottunut kipua kuuntelemaan ja on oikeastaan tosi vaikea arvella, onko tulehdusta jaloissa vai ei. Kolmipäinen reisilihas oireilee lääkärin mukaan ts. kipuja on joka puolella jalassa – ei selkeää yhtä kipukohtaa – sen takia selitetään tuon lihaksen kipeytymisellä. Lihaksissa painaessa kosketusarkuutta ja kävellessä kipuilua. Burana pitää nyt lepokipua poissa, mutta sitäkin ollut lähinnä hermoperäisenä. (?) Huomenna kuulen koetulokset, joten ehkä niistä selviää jotain. Olisi voinut lepopäiviä pitää, seinä tuli nyt aikalailla vastaan. Samalla iski vatsatauti eli oksennetaan ja ripuloidaan nyt myös.

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  Kyllä mun mielestä lievän ylikunnon (tai jonkun muun vastaavan) merkkejä on ruokahaluttomuus, apatia, treenien junnaaminen aloillaan sekä haluttomuus edes lähteä salille. Kun näitä tuntemuksia alkaa tulla itselleni, on aika hellittää vähäksi aikaa. Mulla on melkeinpä ehdoton maksimi 6 viikkoa kovaa treeniä ja sitten lepoviikko, mieluummin jo aiemmin. Usein sitä vaan ei malta hellittää jos jumpat kulkee kuin unelma :)Mulla meni lonkankoukistajat niin kipeiks etten pystynyt kunnolla kävelemään, koska lonkankoukistajaa vihloi ja viilsi koko ajan niin paljon. Myös istuminen oli sattui ja pahinta oli yrittää päästä liikkeelle istumisen jälkeen. Koukistaja oli pahimmillaan myös kosketusarka ja jouduin päivittäin pitämään siinä jäätä parin tunnin välein. Tulehduskipulääkkeitä jouduin napsimaan jonkun aikaa. Ei toi koukistaja ole vieläkään täysin ennallaan. Ilmoittelee varsinkin jalkatreeneissä välillä itsestään, mut yleensä kipuilu menee venyttelyllä ja kylmähoidolla ohi 🙂

 8. Saara kirjoitti:

  Voi kissat <3 Nuo on niin ihanan näköisiä. Mulla on pieni kissakuume, kun tajusin että nyt se oli vois olla mahdollistakin kun linnuilla on viimein oma huone. Oon kuullut että monet kissat on tullut hyvin juttuun kanien kanssa mutta mun tuurilla se kissa minkä valitsisin ei koulutuksellakaan tulis niiden kanssa toimeen ja en missään nimessä haluais ottaa mitään lemmikkiä sillälailla että katsotaan mitä tulee, ja myydään kissa pois jos ei toimi :/ Täällä oli just rotukissa näyttelyt, harmittaa kun en päässyt sinne katsomaan mikä olis mun rotu… :/

 9. Jonna1983 kirjoitti:

  Jos otat kisun ihan pentuna niin varmasti tottuu kaneihin! Aikuisen kanssa saattaa ollakin sit eri asia. Lintuja kissat kyllä metsästää varmasti aina, vaikka kuin yrittäis kouluttaa eli ihan hyvä että linnuilla on oma huone. Mä en vois kuvitellakaan ottavani muita kuin siiamilaisia tai itämaisia kissoja. Noi on niin seurallisia, fiksuja, äänekkäitä ja omistushaluisia katteja etten vaihtais muuhun 🙂 Ihanaa kun on aina joku sylissä kehräämässä ja juttuseuraakin löytyy aina kun isäntä on töissä. Kannattaa otta eri roduista selvää ja tehdä valinta sen perusteella. Ulkonäköhän se taitaa olla ensimmäinen asia mihin ihmiset kiinnittää huomiota. Eihän kukaan halua kissaa, joka ei miellytä silmää 🙂 Simskut on ainakin kauniita ja elegantteja, vinkvink 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *