Hae
Palasia Arjestani

Yllätystreeni.

Kuinkas teillä on viikonloppu sujunut? Tuliko treenattua vai herkuteltua? Vai molempia? Täällä sekä että 🙂

Eilen meillä oli ihan peruslauantai. Isommille kaupoille ei oikeastaan ollut asiaa niin isäntä lähti heti aamusta salille ja pienelle kauppareissulle ja minä lähdin tytön kanssa ulkoilemaan.

Oltiin juuri lounaalla kotosalla, kun sain erittäin mukavan puhelun Annalta ja ehdotuksen mammojen lauantaitreenistä. Mähän en normaalisti jumppaa lauantaisin, mut nyt en kyllä voinut jättää lähtemättä! Äkkiä kamat kasaan ja East Bodylle.

Mammat jumpalla 🙂

Yhteiskuvat, tsek!

Mulla oli ohjelmassa kätöset, nuo nirunarut, jotka eivät juuri kasvamisesta välitä. Plussille kun pääsen niin alkaa armoton käsien kasvatus! Haluun iiiiiisot habat ja paksut muskulaiset ojentajat 😉

1. Kapea penkki 3x
2. Hk tangolla 3x
3a. Pushdown köydellä 3x
3b. Ranskalainen kp vinopenkillä 3x
4a. Hk scott mutkatangolla 3x
4b. Hk kp vinopenkillä 3x
5. Pushdown tangolla 1x kahdella pudotuksella
Loppuun valikoima vatsoja

Lähtiessä tuli isännältä ohjeet ottaa alkuun molemmille ryhmille massaliikkeet eli vähän isommilla painoilla lyhyempiä 4-6 toiston sarjoja. Kapeaa penkkiä otin raskaimman sarjan 57,5kg ja hauiksia suoralla tangolla kaikki sarjat 27,5kg. Ihan hyvin nousee sarjapainot hiljalleen ja sehän tietää sitä ettei lihasta pitäis palaa vaikka rasva tiriseekin. Mun mielestä varsin optimaalinen yhtälö 😀 Loput käsiliikkeet teinkin saman lihasryhmän supersarjoina. Vähän pidempiä sarjoja ja lyhyemmät palautukset. Kohtuullisen hyvä pumppi tuli! Ihan mukava on tehdä välillä isommillakin painoilla noita lyhyempiä sarjoja ja käyttää pikkasen ronskimpaa tekniikkaa. Uskon vakaasti ettei pelkällä nätillä puristelulla pystytä saamaan itsestä kaikkea irti. Välillä on hyvä hullutella 😉

Epäilevä katse silmissään…
…hän nostaa tangon telineestä…

ja vääntää scottia kuin viimeistä päivää, viimeiseen toistoon saakka!

 Treenin jälkeen otettiin pienet hassutteluposet 😀 Näitä on kiva välillä harjoitella! Ei sen tartte olla aina niin vakavaa vaikka kisat onkin tavoitteena. Annan kanssa tähdätään samaan kisa-ajankohtaan, mutta eri sarjaan.

Vatsa sisään 😀 Meitsi tsekkaa vieressä kuinka toimenpide täytyy suorittaa.

Ryhdikkäästi etuposet 🙂

Pakko se ojentajakin oli johonkin kuvaan saada…

 Posettelujen jälkeen siirryttiin vatsapalikoiden jumppaukseen. Mä tein ehkä viisi tai kuusi sarjaa sekalaisia, omalla painolla tehtäviä, liikkeitä. Oon kovin ihastunut salitreeneissäkin käyttämään kotijumpista tuttuja vatsaliikkeitä. Erityisesti sellaisia, joissa käytetään koko vatsan aluetta, kuten linkkuveiset, ja erilaisista lankuista tykkään myös.

Anna vatsajumpan jälkeen. Nyt sekin on tehty!

Sit olikin aikaa chillata ja höpöttää…
….ja kaivella kamera taas laukusta 😀

 Perusposet vielä heitettiin. Annalla poseeraukset menee tosi luontevasti, mutta tää jäykkä rautakanki saisi harjoitella niitä ehkä enemmän…

Miks mun olkapäät häviää aina kameran edessä!? Todistettavasti ne on siellä!

Oikea sivu. Kovin on jäykkää, ei taivu..
Hmph.

Vasen puoli on ihan yhtä jäykkä kuin oikeakin.

Rintaposekin piti harjoitella.
Ja tuplia takaakin yritin.

Niin se vaan aina menee, että peilistä näyttää jo omaan silmään suht hyvältä ja kyllä ne olkapäätkin sieltä näkyi. Kameran vaan kun ottaa käteen niin itku tulee kuvia katsoessa. Kyllähän tässä jonkun muhkuran saa hankkia ympäri kroppaan ennen kuin olen tyytyväinen. Mä olen perusrakenteeltani tosi pieni (pituutta 163 cm) ja siro, mutta uskon että jos saan muskulaa oikeisiin kohtiin niin tästä saadaan hiottua ihan hyvä fysiikka kisoja ajatellen. Isoin en varmasti tule koskaan olemaan, mutta ei kisoissa pärjääminen aina suurinta lihasmassaa vaadikaan. Kun on hyvä rakenne ja muskulaa oikeissa kohdissa niin sillä mennään pitkälle. Ensin vaan vaaditaan ne muskulat oikeisiin paikkoihin 😀

Jotta ei mene ihan fitnekseksi koko postaus niin tällaista tein perjantaina. Tänään pääsin sitä maistamaan ja oli HYVÄÄ! <3

Appelsiinsuklaa-juustokakkua. Nam. Ohje ruokablogin puolella!

Huomenna jutut jatkuu tän päivän tapahtumilla. Oon ajanut itseni nyt treeneissä aika piippuun ja nyt on aika kevennellä. Tänään on vähän tankkailtu ja huomenna jatkuu. Näillä eväillä eteen päin 🙂

Ps. Osa kuvista on Annan kameralla otettuja, mutta en muista mitkä kun vaihdeltiin niitä sähköpostilla.

Pss. Reilu 10kg fläsää pudoteltu!

14 kommenttia

 1. Heta kirjoitti:

  Salikortti uusittu ja jumpalla käyty myös. (: Semmonen kysymys, että miten lihakset saa kipeiksi ja mitä se kipeytyminen sitte oikeastaan tarkottaa? Käyn lähinnä pumpissa, combatissa ja nyt on tullu käytyä spinningissäki. Tuntuu vaan, että paikat ei kipeydy eikä jumppa silloin varmaan mene ihan perille…?Sinussa on tapahtunu hurjasti muutosta! Uskomattoman inspiroivaa tuollanen kehitys. (:

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Lihasten kipeytyminen eli DOMS johtuu rasituksen aiheuttamista lihasvaurioista. Ei ole välttämättä merkki tehokkaasta treenistä eli älä huolestu 🙂 Usein lihakset menee kipeiksi kun niille annetasn uutta ärsykettä: tehdään eri liikkeitä, isommilla painoilla, suuremmilla tehoilla, kokeillaan uusia lajeja tms. Kokeile seuraavalla kerralla pumpissa lisätä vaikka painoja 🙂 kyllä jumppa voi mennä perille vaikkei lihakset seuraavana päivänä kipeinäoliskaan! Tärkeintä on että jumppa tuntuu tehokkaalta juuri sillä teko hetkellä.Aika suuri alkaa olla muutos jo omaankin silmään. Vaatekaapinkin saa hiljalleen laittaa uusiksi! Tästä on hyvä jatkaa :)Tehokkaita jumppia sulle! 🙂

 2. Anna kirjoitti:

  Go Jonna! Onnittelut vielä tätäkin kautta kympin pudotuksesta, mahtavaa! 🙂 Vitsi mä nauran aina sun kirjoituksille ja kuvateksteille 😀 Kyllä mäkin näin ne sun olkapäät ja muut muskulat 😉 Nyt vaan hiotaan poseeraukset niin et ne oikein korostuu! Tuut pärjäämään oikein hyvin 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hei jee, tänks 🙂 Poseerauksia pitää kyllä harjotella paljon.. miten mä oonkin unohtanut kaikki ohjeet niihin!? Pakko saada lisää liikkuvuuttakin kroppaan kun oon näin jäykkä.. mut hei! Mä venyttelin tänään!

 3. Kerttu Koitila kirjoitti:

  UPEAA Jona, oot kyllä niin huikiasti timmistyny! <3

 4. Elina kirjoitti:

  Onnea pudotuksesta! Mä kävin lauantaina salilla ja eilen kipittelin tuolla pirtsakassa pakkasessa mukavan pikkulenkin yksikseni :)Ja mä jo instagramissa kuolasin tuon kakun perään 😀 Appelsiinisuklaajuustokakku on älyttömän hyvää! Mä oon ipanoitten synttäreille kerran tehny yhenlaisen version 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos :)Hahaa, toi on kyllä hyvää! Perjantaiksi pitää taas jotain kakkuloita leipoa. Jotain uutta taas 😉

 5. Joan kirjoitti:

  Tuli herkuteltua ja rentouduttua 🙂 Eilen kyl innostuin kauniin kelin vuoksi käymään Saparon kanssa piiitkällä lenkillä 🙂 Kyllä sulla komeesti näkyy hauis ja ojentajatkin 🙂 Mäkin tykkään kun näkyy käsivarsissa noita kuoppia! Tää viikko vaikuttaa oikein mukavalta! Ehtii käymään salilla just niin monta kertaa kun nappaa ja muutenkin oikeestaan tekeen ihan mitä vaan haluaa 😀 ihan jees! Mukavaa vaihtelua 🙂 Salikuviot ei oo kyl yhtään selvät vielä kun ei oo ehtinyt miettiin… Joka toinen päivä vois kuitenkin jotain tehdä 🙂 Tänään aattelin alottaa viikon yläkropan treenillä ja sen jälkeen tehdä juoksuintervallitreenin. Asfalttia odotellessa 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hyvä hyvä, välillä pitää rentoutua niin jaksaa taas painaa! Täällä on kans ulkoiltu ja vähän herkuteltu :)Tällä viikolla jumppaankin vähän kevyemmin kun en ole mitään kevennystä pitänyt aikoihin.

 6. Rosalie kirjoitti:

  Sää oot kyllä Jonna niin riski, ihan huimat nuo kapean penkin painotkin! Itse taistelen samanlaisten kanssa normipenkissä ja pari toistoa menee 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Riski :DEn mäkään normi penaa ton isommilla tee. Jostain syystä mulla on aina ollut ojentajat kovemmat kuin rinta ja samalla linjalla jatkuu 🙂

 7. NiiNii kirjoitti:

  Uppeeta Jonski! …ja tiiät varmaa mitä mieltä oon tupsta kakkukuvasta! Murrr 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *