Hae
Palasia Arjestani

On oltava enemmän läsnä

on oltava enemmän läsnä

Viime viikolla vietin kotona neljä päivää flunssaa potien. Niistä päivistä kolmena tyttö oli myös kotona. Oli outoa olla arkena kotona koko päivän, koska en ole sairastanut viimeiseen yhdeksään kuukauteen ollenkaan. Päivät meni aika lailla makoillessa ja itseään parannellessa. Oli aikaa olla ja ajatella. Havahduin taas siihen miten nopeasti aika vierii ohi. Lapsen kasvusta ja taitojen kehittymisestä sen huomaa. Toki siitäkin, että aina on joko maanantai tai perjantai ja kuukin tuntuu vaihtuvan joka viikko. Nyt ollaan jo syyskuussa ja meidän ulkomaanreissuun on aikaa pikkusen reilu kaksi viikkoa. Matkaan, jota on odotettu jo monta kuukautta.

Arjessa sitä uppoutuu helposti omiin askareisiin ja kulkee automaatiolla aamusta iltaan. Moni tapahtunut asia unohtuu, koska ei ole läsnä siinä hetkessä. Aina on olevinaan liian kiire jo seuraavaan asiaan. Ei muista pysähtyä ja nauttia niistä pienistä ohikiitävistä hetkistä. Hetkistä, jotka oikeasti ovat elämässä tärkeintä. Sohvalla pötköttäessä tajusin, että on oikeasta oltava enemmän läsnä. Kun on oma perhe, kaikki muu on toisarvoista. Tästä syystä jätin esimerkiksi blogin lepäämään viikonlopuksi. Halusin tehdä asioita perheeni kanssa enemmin kuin istua koneen ääressä naputtamassa. Remppasin tytön huonetta ja sain kaksi vuotaa tapettia jo seinälle. Tänään jatkan urakkaa töiden jälkeen. Käytiin anoppilassa syömässä ja jätin tietokoneen kotiin. Otin pienet nokoset ja kävin illalla salilla. Tyttö oppi viime viikolla ajamaan polkupyörällä ja ollaan vietetty sen jälkeen ulkona aikaa tuntitolkulla. Outoa kun tytön voi ottaa vaikka lenkille mukaan eikä tarvitse enää perässä raahata. Tänään mentiin ekaa kertaa myös päiväkotiin pyörillä. Tyttö ajoi edessä ja minä takana. Ihan hullua, mutta samalla helpottavaa!

on oltava enemmän läsnä

on oltava enemmän läsnä

on oltava enemmän läsnä

Paita täältä / housut täältä / kengät ikivanhat (Aleksi13).

Kotona keskityn nykyään kaikkeen muuhun paitsi someen ja siihen mitä netissä tapahtuu. Saatan toki katsella ruokaa laittaessani tubesta videoita, mutta siihenpä se aika lailla jää. Haluan käyttää sen vähäisen aikani iltaisin ennemmin itseeni ja perheeseeni kuin asioihin, joilla ei ole niin paljon merkitystä. Asioihin, jotka voivat odottaa huomiseen. Läsnäoloa ja keskittymistä olen oppinut selkeästi joogasta ja pidän tästä piirteestä todella paljon. Ehkä jo tänään aion hihhaloitua vähän lisää ja tehdä mindfulness-tunnin kotona. Mä olen ollut viime aikoina todella väsynyt. En ymmärrä miksi tai mihin se liittyy, mutta väsymys on hyvin kokonaisvaltaista. Ihan jo senkin vuoksi yritän tosissani keskittyä pieniin hetkiin kotona: yhteisiin ruokailuhetkiin, lautapelien pelaamiseen ja ulkoiluun. Ehkä tämä on vain jotain syysväsymystä, en tiedä, mutta en jaksa ainakaan alkaa siitä stressaamaan. Mieluummin nautin niistä asioista, jotka ovat hyvin juuri nyt.

Rentouttavaa maanantaita!

Kuvat: Katri Gruner.

Ps. Ellokselta saatte nyt -30% tilauksen kalleimmasta tuotteesta koodilla 365413.

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 10.9.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi
yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, UGG, Odd Molly Home, Spanx,
Morris ja Marimekko.

Tänään myös viimeinen päivä saada -30% alennusta treenivaatteista!

2 kommenttia

  1. suski kirjoitti:

    vaikutat niin ihanalta ihmiseltä ja etenkin hyvältä äidiltä!

    • Jonna kirjoitti:

      Oi kiitos <3 Molempia yritän kyllä kovasti olla! Toivottavasti onnistun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *