Hae
Palasia Arjestani

Mehukkaan broilerin salaisuus

Processed with VSCO with c1 preset

Sis.mainoslinkin. Tilasin vähän aikaa sitten Mäkelältä luomubroilerin. Kun sain ison köntin käsiini, mietin mitä ihmettä siitä valmistaisin. Hetken tirppaa käsissäni pyöriteltyäni päädyin erittäin helppoon ratkaisuun eli crock-potiin. Olen aivan rakastunut tuohon vehkeeseen ja sillä todellakin saa aikaiseksi hyvin mehukasta ruokaa! Broilerin saa todella helposti pilattua liian pitkällä kypsyttämisellä enkä henkilökohtaisesti pidä yhtään kuivasta kanasta. Tuskin kukaan muukaan? Crock-potissa liha kypsyy pitkään ja hitaasti ja siitä tulee mehukasta ja mureaa. Tämän broilerin onneksi kypsennys onnistui täydellisesti ja väitän, että broilerista tuli yksi parhaista ja mehukkaimmista mitä olen koskaan maistanut! Oma kehu paras kehu, hehheh… mutta en valehtele!

Mehukas broileri crock-potissa

  • 1,5 kg kokoinen luomubroileri (puhdas ja sisälmykset poistettu)
  • suolaa ja muita mausteita maun mukaan
  • 1 iso sipuli ja 6-7 valkosipulin kynttä

Aloita sipuleista. Kuori sipuli ja pilko se neljään osaan. Kuori myös valkosipulit. Laita sipulit crock-potin pohjalle. Voit lisätä sinne myös muita vihannespaloja makusi mukaan (perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa…). Tee mausteseos: sekoita suola ja muut valitsemasi mausteet pienessä kipossa. Hiero mausteseos tasaisesti broilerin pintaan ja nosta tipu crock-potiin vihannesten ja sipuleiden päälle. Hauduta broileri high´lla noin 4,5 tuntia tai low´lla 7-8 tuntia.

Processed with VSCO with c1 preset

Jos oma crock-pot kiinnostaa niin sellaisen voi hankkia esim. täältä tai täältä.

Processed with VSCO with c1 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *