Hae
Palasia Arjestani

Toisten ruokaostokset kiinnostaa

toisten ruokaostokset kiinnostaa

Toisten ruokaostokset kiinnostaa

Olen ehkä vähän erikoinen henkilö, mutta minua toisten ruokaostokset kiinnostaa suunnattomasti. Ei sillä tavalla arvostelevasti, että ”miten tuo nyt noin syö”, vaan minusta on ylipäänsä mielenkiintoista mitä ihmiset kaupasta ostavat ja miten he syövät. Voisin nähdä itseni helposti työskentelemässä tällaisessa tutkimusryhmässä, jossa tutkitaan ihmisten ostoskäyttäytymistä ruokakaupoissa sekä heidän ruokapäiväkirjojaan. Varmaan tällaisia tutkimuksia on tehty jo vaikka kuinka, mutta ymmärtänette pointin: asia kiinnostaa minua suunnattomasti. Itse asiassa viihtyisin varmasti myös kaupan kassalla paremmin kuin hyvin! Kiinnostaako teitä mitä muut ihmiset ostavat kaupasta vai olenko ainoa lajiani?

Häpesin omia ruokaostoksiani

Oletteko muuten koskaan hävenneet omia ruokaostoksianne? Mulle käy harvoin näin, mutta ennen mökille lähtöä huomasin kaupassa piilottelevani omia ostoksiani ja yritin päästä kassalle sellaiseen saumaan ettei siellä ole muita. No, enpä onnistunut ja häpeillen lastasin ostoksiani hihnalle. Tiedän ettei ketään todennäköisesti kiinnosta mun ostokset pätkääkään (paitsi jos on yhtä kiinnostunut kuin minä :D), mutta siitä huolimatta mulla oli jotenkin huono omatunto. Olen miettinyt, että miksi näin? Sen kertainen ostoskorini sisälsi maksalaatikkoa, vihiksen, leipää, punajuurisalaattia, proteiinivanukkaan, viiliä, mega forcea ja hedelmiä. Eihän tuo nyt ihan mun normaali ostoskorini ole, niin ehkä se syyllisyys ja häpeily johtui siitä? En tainnut haluta, että joku luulee, että syön noin, vaikka sillä ei olekaan minkään valtakunnan merkitystä mitä muut ajattelevat. Tulipahan tämäkin asia koettua!

Onko sulle koskaan käynyt näin? 

Alla mun uusin video, jossa käyn myös tätä samaa asia läpi. Lisäksi videolla yleistä puuhastelua sekä ruokajuttuja! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Se tärkein jäi matkasta

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

 

10 kommenttia

 1. Riikkajohanna kirjoitti:

  Täällä kans yks muitten ostoksista kiinnostunut! Parasta kytätä kassajonossa mitä muut on ostanu, samoin mietin aina millasia ruokia ne niistä kehittää ;D

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, se on hauskinta miettiä mitähän niistä aineksista laitetaan! Parhautta 🙂

 2. Ansku kirjoitti:

  Heippa! Kiva postaus, osui ja upposi. Mä katselen kans mitä ihmiset ostaa ja joskus saan idean, mä otan totakin vielä. Sitten spekuloin, ahaa, tuolla syödään tortilloja..tuolla perheessä tehdään varmaan pizzaa jne.. halvat huvit mulla =)
  Itse huomaan käänteleväni ostoksia, käännän ale -laputetut tuotteet niin, että ei ale -tarra näy. Vaikka mitä sen olisi väliä, pienennän hävikkiä, mutta jostain syystä useimmiten yllätän itseni tekeväni näin.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, samanlaiset huvit mullakin :d Joskus tosiaan muistaa toisten ostoksia katsoessa, että tuotakin piti ostaa! Mä en muuten yhtään häpeä ale-lappuja, päinvastoin! Olen aina hyvinkin polleana ne korissani 😀

 3. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Heh sama itsellä jos ostan pelkästä jotain hirveetä mättöä kaupasta enkä mitään terveellistä :’D,. Viime viikonloppuna ostin alkoholijuomia ja krapulamättöä seuraavalle päivälle ja lapsi oli vielä mukana, niin huvitti melkein sanoa, että en ole mikään bile-mamma vaan olin viimeksi syyskuussa humpalla 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle on käynyt sama! Tyttö sattui olemaan juuri viimeksi kaupassa mukana, kun olin lähdössä kaverin luokse synttäreitä juhlimaan. Korissa siideriä, lonkeroa ja jotain mättöä. Oli siellä tosin jäätelö tytöllekin. Hirvesti teki mieli selitellä, että tää on yksittäistapaus 😀

 4. Ansku kirjoitti:

  Tuttu tunne 🙂 joskus ostan kissoille raakaa lihaa kaupasta ja hävettää aina, että jos joku ajattelee mun syövän lihaa. Vaikka eihän ketään kiinnosta syökö kuka ja mitä 🙂 se ei vaan ole itselle ”joka päiväistä” mennä lihaosastolle ja saati ostaa sitä 🙂 mustissa ja mirrissä voi onneksi lihaostokset tehdä ilman häpeän tunnetta 🙂
  Olut on toinen, jos haluan yllättää miehen jollain erikoisoluella, en ole yhtään mukavuus alueella olut ostoksilla ja häpeillen teen ostoksen, oli se sitten alkossa tai marketissa ! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mua on muuten jännästi kans alkanut hävettämään lihan ostaminen. Meillä kun sitä syödään. No, ehkä kohta jää lihat kauppaan, kun syyllisuus kasvaa liian suureksi!

 5. maikki kirjoitti:

  Mä käyn säännöllisesti kaupassa mummolleni, ja ostokset on aika erilaisia kuin omani. Silloin aina tekee mieli kuuluttaa kassalla, että nämä ovat mummolleni, ei minulle 😀 vaikka ei toki mitään älyttömän huonoja juttuja ole, valmisruokia, jogurttipurkkeja, piimää, kermaa, limppua jne. Mutta kun ovat vaan niin erilaiset kuin omani 😀
  Ja joo, kyttään myös muiden ostoksia 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Heh, kuulostaa tutulta! Jännä miten sitä häpeilee omia ostoksiaan, mutta muiden kiinnostaa kuitenkin ihan eri tavalla…outo on ihmisen mieli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.