Hae
Palasia Arjestani

Vähähiilarinen kinkkupiirakka

vähähiilarinen kinkkupiirakka

Reseptiä pukkaa näin sunnuntain kunniaksi ja tänään vuorossa vähähiilarinen kinkkupiirakka, jota tein meille iltapalaksi perjantaina. Mä olen ehdottomasti piirakkaihminen! Rakasta erilaisia piirakoita. Niin makeat kuin suolaisetkin piirakat maistuu ja helppoutensa vuoksi voisin helposti tehdä niitä useamminkin. Piirakoissa on myös se hyvä puoli, että salaattiannoksen kanssa ne käyvät varsin hyvin kokonaisesta ateriasta ja ihan aterioiden tilalla tätäkin kinkkupiirakkaa viikonloppuna söin.

Vähähiilrisen kinkkupiirakan ohjeen löysin Paulan keto -blogista. Paulalla on paljon hyviä reseptejä, joten tiesin ettei tämäkään piirakka olisi pettymys. Jokainen voi tähän piirakkaan lisätä muita raaka-aineita ja mietin itsekin, että seuraavalla kerralla voisin laittaa tähän ainakin tomaattia lisämakua tuomaan. Piirakka on tällaisenaankin todella hyvää. Lämmin suositus tälle, jos noudatat vähähiilarista ruokavaliota tai haluat muuten vain tehdä hyvää piirakkaa uudella reseptillä.

Vähähiilarinen kinkkupiirakka

Pohja

  • 2 dl mantelijauhetta
  • 100g voita
  • 1,5 rkl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta ripaus suolaa

Täyte

  • 200g kinkkusuikaleita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 90g juustoraastetta
  • mausteita (laitoin itse vähän suolaa, paprikajauhetta ja sipulijauhetta)

Sulata voi mikrossa. Laita kaikki pohjan ainakset piirakkavuokaan ja sekoita siinä tasaiseksi. Levitä pohjataikina piirakkavuoan pohjalle tasaisesti. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kauniin vaaleanruskean värin. Vari polttamasta pohjaa!

Ripottele kinkkusuikaleet esipaistetun pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset kulhossa sekaisin ja kaada kinkkusuikaleiden päälle ja tasoita pinta. Paista kinkkupiirakkaa noin 20 astetta tai kunnes pinta alkaa ruskistua.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen paloiksi leikkaamista. Tarjoile vaikkapa salaatin kanssa!

Edellinen postaus: Meillä alkaa uudenlainen arki

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *