Hae
Palasia Arjestani

Jos voisit, jättäisitkö jotain asioita elämässäsi tekemättä?

jättäisitkö jotain asioita elämässäsi tekemättä?

Kipa heitti hyvän kysymyksen pari päivää sitten instagramissa: Jos voisit, jättäisitkö jotain asioita elämässäsi tekemättä? Oletko katunut jotain tehtyä tai tekemätöntä asiaa? Aloin miettimään asiaa toden teolla ja kelaamaan kaikkia toilauksia, joita elämän aikana on tullut tehtyä. Minullahan oli nuorena varsin vapaa kasvatus, joten hölmöilin aika ajoin ihan urakalla näin jälkeenpäin mietittynä. En siis mitään sen kauheampaa, vaan sellaista perus teinihölmöilyä.

Olen sitä mieltä, että jokaisen täytyy tehdä ne omat virheensä ja niin olen minäkin tehnyt. Muistan kyllä miten nuorempana tuli hölmöiltyä ihan urakalla. Piti vähän kokeilla rajoja ja sitä rataa. Teiniaikana minun perääni ei juuri kukaan katsellut. Toki sisko oli siellä taustalla auttamassa aina kuin mokailin pahemmin, mutta onneksi ne kerrat jäi melko vähiin. Monta kertaa olen miettinyt, että olisi tässä elämässä voinut käydä paljon pahemminkin. Muistan eräänkin kerran, kun olin ehkä 14-vuotias. Lähdettiin kaveriporukalla Suonenjoen Mansikkamajalle isot lonkerokassit ja minttusuklaapullot mukana. Ehkä tästä jo moni arvaakin miten ilta meni. Löysin itseni jo puolen yön maissa selvitysymispisteeltä heräilemässä silloisen käsityöopettajani valvovan silmän alta. Kyllä muuten hävetti seuraavan maanantaina koulussa! Eipä siinä, ehdin kuitenkin vielä selvitä Klamydian keikalle ja siitä tulikin yksi niistä keikoista, jotka muistan varmasti ikuisesti. Eikä vähiten sen takia, että sisko muistuttaa asiasta minua tasaisin väliajoin 😀

Sanotaan, että jokaisen on tehtävä omat virheensä ja opittava niistä. Totta, mutta en silti haluaisi, että oma lapseni tekisi samat virheet kuin mitä minä olen tehnyt. Nyt vasta ymmärrän mitä tarkoittaa, kun vanhemmat sanovat, että ”usko minua, älä tee niin kuin minä tein joskus”. Enpä silloin nuorena uskonut, vaan tein kuitenkin. Pienet hölmöilyt vain opettavat, mutta huonolla tuurilla ja väärässä seurassa niistä voi kasvaa jotain vakavempaa. Nuori ajautuu helposti vääriin piireihin ja vääränlaisten asioiden pariin. Tämän vuoksi on todella tärkeää seurata missä se oma lapsi menee. Minullakin olisi ollut monta mahdollisuutta astua harhaan, mutta jostain kumman syystä lähdin aina juuri päinvastaiseen eli oikeaan suuntaan. En kerro niistä asioista sen enempää, mutta voin kertoa, että joka ikinen päivä olen onnellinen, että olen tässä ja nyt enkä niiden tiettyjen entisen elämäni ihmisten parissa.

jättäisitkö jotain asioita elämässäsi tekemättä?

Minulla on elämässäni kolme asiaa, jotka olisin jättänyt tekemättä, jos olisin paremmin tiennyt seuraukset. Olisin jättänyt yhden seurustelusuhteen välistä, koska siitä ei seurannut mitään hyvää. Tämä ihminen melkein sai elämäni täysin sekaisin ja väärille raiteille. Onneksi olkapäälläni istui joku enkeliä muistuttava olento, joka veti minut pois siitä suhteesta. Toinen asia, jonka olisin jättänyt tekemättä, on itseni puolustaminen. Jätin eräässä tilanteessa puolustamatta itseäni, koska pelkäsin menettäväni elämästäni ihmisen, josta niin kovin silloin aikanaan välitin. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt puolustaa itseään ja omaa kunniaan silläkin uhalla, että se ei olisi hänelle käynyt tai olisi tuhonnut hänen kaverisuhteensa. Se kaduttaa vielä näin 15 vuoden jälkeenkin. Kolmas asia on ehkä se kaikista tärkein. Jos olisin tiennyt menettäväni isäni näin nuorena, olisi jättänyt monet omat menot tekemättä ja mennyt sen sijaan viettämään enemmän aikaa hänen kanssaan. Nämä asiat ymmärtää vasta sitten, kun läheinen on poissa. Valitettavasti.

Elämä on todellakin liian lyhyt jossitteluun. Ymmärrän tänä päivänä hemmetin hyvin sen, että on turha jossitella. Kaikki mokat (ja muutkin asiat) ovat johtaneet siihen, että olen nyt niiden asioiden vuoksi tällainen kuin olen. Olen oppinut pysymään poissa tietynlaisten ihmisten seurasta ja sen ettei viinaa kannata vetää liikaa. Olen oppinut, että ihmisten ei pidä antaa jyrätä minun ylitseni tai kiristää minua tunteillani tai hyvän tahtoisuudellani. Olen ymmärtänyt myös sen, että läheisille pitää antaa aikaa ja huomiota, koska he eivät välttämättä ole enää huomenna täällä. Elämä opettaa ja ilman näitä asioita en ehkä olisi oppinut tätä kaikkea. Mielenkiintoista nähdä mitä opittavaa minulla vielä on ja minkälaisia toilauksia saan olla todistamassa tyttäreni puolelta. Toivottavasti ne pysyvät vähän iisimmissä rajoissa kuin omani…

Tässäpä taas pala minusta mitä ette ehkä ennestään tienneet. Sanotaanko näin, että minunkin kohdalla ulkonäkö ja somen antama kuva saattaa pettää, sillä pinnan alla on aika paljon asioita, joista kenelläkään ei ole mitään hajua.

Miten on: Jos voisit, jättäisitkö jotain asioita elämässäsi tekemättä?

Edellinen postaus: Ruokaideoita viikolle 13

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *