Hae
Palasia Arjestani

Omia itsenäisyyspäivän perinteitä luomassa

itsenäisyyspäivän perinteitä

Onko teillä jokin perinne itsenäisyyspäivän viettoon? Meille ei sellaista ole vielä syntynyt. Pari viime vuotta taidettiin olla ihan kotosalla. Päivällä käytiin anoppilassa syömässä ja illalla katseltiin linnan juhlia telkkarista, kuten varmasti aika moni muukin suomalainen. Parina vuotena peräkkäin oltiin myös siskon luona ja mietin jo, että siinäpä vasta olisi ihana perinne matkustaa aina Kuopion seudulle itsenäisyyspäiväksi! Se perinne taisi lopulta kaatua jonkun sairasteluun, jos en ihan väärin muista.

Minusta on ihanaa viettää itsenäisyyspäivää, olla vapaalla ja perheen kanssa. Tykkäisin järjestää juhlat kotona, mutta meillä ei ole juurikaan tilaa järjestellä isompia pirskeitä. Pääasia tässäkin juhlapäivässä on hyvä ruoka ja perheen kanssa yhdessäolo. Ne on ehkä ne tärkeimmät ja loppujen lopuksi se on ihan se ja sama missä itsenäisyyspäivän viettää, jos nämä kaksi asiaa kuitenkin pysyvät ennallaan. Tänä vuonna päätettiin lähteä itsenäisyyspäivän viettoon laivalle. Uskokaa tai älkää, mutta meidän tyttä ei ole kertaakaan käynyt laivalla, vaikka hän täyttää maaliskuussa jo seitsemän! Eipä sillä, ei me olla miehenkään kanssa laivalla käyty työn syntymän jälkeen ellei yhtä päiväseltään tehtyä Tallinnan reissua lasketa. Oli siis jo aikakin ottaa risteilyhommat haltuun! Satuin saamaan suhteellisen hyvän tarjouksen Viking lineltä sähköpostiin, joten otettiin nokka kohti Tukholmaa!

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

Laiva lähti torstaina 6.12 klo 17.30 kohti Tukholmaa. Matkustettiin Mariellalla ja meillä oli tosi hyvä A-luokan hytti. Katseltiin risteilyitä aika pitkään ja yritettiin saada mahdollisimman halvalla, mutta ne halvimmathan olisi olleet jossain autokannen alla eikä sinne haluttu. Tässä meidän hytissä oli ikkuna, sängyt neljälle ja muutenkin se oli tosi siisti ja mukava matkustaa. Ekalle illalle meillä oli varattuna jouluinen buffet, joka osoittautui todella monipuoliseksi ja hyväksi! Siinähän se ilta sitten menikin syödessä ihan rauhassa ja tyttökin jaksoi kerrankin olla ihan rauhassa ja keskittyä ruokailuun. Illalla käytiin vielä kahvilassa cappucinolla ja pallomeressä. Tyttö oli aivan tohkeissaan kaikesta uudesta ja ihmeellisestä! Sehän näissä laivareissuissa ja ylipäänsä matkustelussa onkin parasta: uudet kokemukset.

Perjantaina saavuttiin Tukholmaan klo 10. Sitä ennen oltiin käyty jo meriaamiaisella, joka sekin oli todella hyvä ja monipuolinen! Ei jäänyt nälkä kenellekään. Kierreltiin Tukholmassa useampi tunti, lähinnä vanhassa kaupungissa ja perinteisissä ostospaikoissa, kuten suuressa BR-lelukaupassa 😀 Kauheasti ei kyllä rahaa mennyt mihinkään. Pari joululahjaa ostettiin ja tyttö osti omalla rahallaan jonku lelun ja vaatteen. Tukholmassa oli juuri sopiva ilma kävelylle. Viileää, mutta selkeää, joten sateestakaan ei tarvinnut kärsiä. Kenelläkään meistä ei ollut yhtään nälkä, joten paluumatkalla satamaan pysähdyttiin vain Ben&Jerry´sin jätskipaikassa jäätelöllä. Ensi kerralla voisi käydä katselemassa jotain nähtävyyksiä, kuten Junibackenia.

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

Tukholmassa tuli pari askelta!

 

Illalla käytiin laivalla Ocean Grillissä syömässä bursat ja jälkkäriksi haettiin icelattet ja porkkanakakkua kahvilasta. Täytyy muuten mainita, että Mariellan Eat&Joy -kahvilalla on oma kondiittori, joka tekee sinne päivittäin kakkuja, pullaa ja muita herkkuja. Sieltä saa myös päivänkeiton ja aamupuuron edullisesti, jos ei halua mennä buffaan tai muualla syömään. Tarjolla on myös vegaanisia herkkuja! Porkkanakakku oli ainakin jumalaisen hyvää…Taxfreestä ostettiin jotain jouluahjoja, namia, pullo viiniä ja pari erikoisolutta. Hirveästi olisi tehnyt mieli tuhlata kaikenlaisiin merkkivaatteisiin, mutta jätin ne kuitenkin ostamatta. Ehkä ensi kerralla sitten!

itsenäisyyspäivän perinteitä

itsenäisyyspäivän perinteitä

Täytyy sanoa, että meidän reissu oli kaikinpuolin onnistunut. Oltiin paljon yhdessä ja oli ihanaa käydä välillä ihan uusissa maisemissa. Laivalla on aina tosi hauskaa, joten kun eilen sähköpostiin tippui uusi tarjous, varasin meille reissun joulun jälkeen Tallinnaan! Tämä reissu on ihan vain päivän reissu ja lähden sinne tytön ja hänen serkkunsa kanssa. Todellinen tyttöjen reissu! Laivalla meille on varattuna brunssi ja Tallinnassa voidaan käydä ihan missä vain halutaan. Illaksi on kiva palata kotiin 🙂

Ehkäpä risteilystä tulee meille uusi itsenäisyyspäivän perinne, kuka tietää! Käyttekö te usein laivalla?

Edellinen postaus: Viikon 48 ruokapäiväkirja – Buffaa ja pizzaperjantai!

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

2 kommenttia

  1. Hanna H. kirjoitti:

    Hitsi, en olekaan vuosiin käynyt Tukholman risteilyllä, tuli ihan reissukuume lähteä sinne kun luki tämän postauksen 🙂 Ehkä pitäisi keväällä vaikka käväistä!

    • Jonna kirjoitti:

      Minä innostuin kans! Onhan tuollainen lyhytkin reissu kiva irtiotto normiarjesta 🙂 Joulun jälkeen sitten Tallinnaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *