Hae
Palasia Arjestani

Testissä Fazerin Juuresleipä

Processed with VSCO with a6 preset

Fazer on tuonut markkinoille aivan uudenlaisen leivän, jossa osa jauhoista on korvattu juureksilla. Saatavana on kahta makua: punajuuri-porkkana (kasvispitoisuus 34%) sekä porkkana-palsternakka (kasvispitoisuus 38%). Yhdessä pussissa on neljä sämpylää ja hintaa pussilla oli lähi-Alepassa inasen verran alle kaksi euroa. Lähikaupassa oli saatavana vain porkkana-palsternakkaa, joten ostin pussillisen sitä testattavaksi. Tätä kun on niin kovasti mainostettu ja kehuttukin.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Juuresleivät on leivottu aitoon taikinajuureen ja haasteeksi leivän valmistuksessa kerrotaan oikeiden viljalajikkeiden sekä juuresten löytymisen. Idea Juuresleipään on lähtöisin Ruotsista, jossa runsaasti juureksia sisältävä leipä tuli markkinoille noin vuosi sitten ja saavutti suuren suosion. Juuresleivät ovat runsaskuituisia, lisä- ja säilöntäaineettomia, eikä niihin ole lisätty sokeria, maitoa tai kananmunaa. Lisää Juuresleivästä voit lukea täältä.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

No mutta mites maku ja koostumus? Koostumus on mielestäni ihanan pehmeä ja houkuttekeva. Maku sen sijaan aika plattu. Ei poikkea mun mielestä kovinkaan paljon esim. Alku-sämpylöistä. Olisin toivonut tähän pikkusen enemmän makua, koska kyseessä on kuitenkin tuote, jota ei ennen Suomen markkinoilla ole ollut. Eli tässäpä olisi Fazerin ihmisille yksi kehityksen kohde! Sisällöltään (lisäaineettomuus, säilöntäaineettomuus, juurekset) tämä mun maistama porkkana-palsternakka pesee useimmat leipäkaverinsa 100-0, mutta maultaa on aika lailla samalla viivalla muiden kanssa. Hyvillä päällisillä tästäkin leivästä tosin saa todella hyvän ja jos pitäisi valita viljallisista leivistä Juuresleipä tai joku muu samankaltainen (vaalea leipä) niin valitsisin Juuresleivän. Pääasiassa syön gluteenitonta leipää eikä ole vielä löytynyt voittajaa Provenan kaura-porkkanalle 😉 Täytyy vielä maistaa tuo punajuuri-porkkana, koska sitä on kehuttu paremman makuiseksi. Saa nähdä!

Joko te olette maistaneet Fazerin Juuresleipää? Mitä mieltä siitä?

15 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Minä maistoin punajuuri-porkkanaa ja maku ei ollut kaksinen. Olisin odottanut maulta paljon enemmän. 🙁

 2. Elinaaa kirjoitti:

  Olen testannut molempia makuja. En osaa sanoa kumpi olisi parempi, mielestäni molemmat olivat ihan ok mutta kuten sinäkin sanoit, aika ”plattuja”. Toivoin voimakkaampaa juureksen makua. Kyllä minä näitä ehkä joskus toistekin ostan, vaikkei ollutkaan ihan niin hyvä kuin toivoin. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kyllä nämä on monessakin suhteessa parempi valinta kuin moni muu kaverinsa! Ihan jo kun miettii sisältöäkin 🙂

 3. Laura kirjoitti:

  Samaa mieltä sun kanssa. Makua ei oikein ollut tai ainakaan se ei eronnut muista jauhosämpylöistä. Saattoi tietty olla vähän liian kovat odotuksetkin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Odotukset oli kyllä kovat! Pitää varmaan yrittää itse vääntää vähän maistuvampi versio 😉

 4. Taru kirjoitti:

  Mä testasin eilen myös tuota porkkana-palsternakka-leipää. Ja samat fiilikset. Ihan ok, mutta odotin jotenkin voimakkaampaa juuresten makua.

  • Jonna kirjoitti:

   Juureksen makua olisin minäkin kaivannut! Kyllähän leivässä näkyy porkkanaa, mut ei se siinä maistu ollenkaan 🙁

 5. Ainon kirjoitti:

  Samaa mieltä täälläkin, eihän ne maistunu miltään ja kaappiin homehtui! En kyllä kovien leipien ystävänä höttöisestä rakenteestakaan välittänyt. Harmi sinänsä, hyvä idea.

  • Jonna kirjoitti:

   No mä söin urheasti paremman puutteessa. Meillä jää myös helposti leivät homehtumaan ja siks ostankin vain yhden leivän kerralla ja siitäkin laitan osan pakkaseen. Mutta joo, ei ehkä tarvitse ostaa tätä uudelleen. Mieluummin teen itse!

   • snowden kirjoitti:

    Eihän noiden pitäis kovin helposti homehtua, koska homeen esto aine.

 6. Maria kirjoitti:

  Eihän tuo mauttomuus juuri yllätä, kun lukee tuoteselosteen. Mainostettu ”yli kolmannes” leivän sisällöstä ei suinkaan ole juureksia, vaan enimmiltä osin papumassaa, joka ei kyllä juuresten makua lisää, vaikka miten yrittäisi. Ei pavussa sinänsä mitään vikaa, mutta ihmetyttää taas kerran tuo harhaanjohtava mainonta.

 7. esko ollikainen ollikaisentie23 90410 oulu kirjoitti:

  ostin oulun kaakkurin citymarketista juuresleivän sen sisällä oli oranssinen narua muistuttava pätkä ?

 8. Keijo kalastaja kirjoitti:

  Juuresleipä haisee ihan sairaan pahalle mutta maku ok.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *