Hae
Palasia Arjestani

Ehkä maailman parhaat lihapullat (paleo)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt täytyy sanoa, että olen ylittänyt itseni aivan täysin. Tein eilen illalliseksi niin hyviä lihapullia tomaattisoosilla, että meinasi taju lähteä sitä syödessä! Mies on meillä monta kertaa kokkaillut lihapullia tomaattikastikkeessa Nigellan ohjeella ja kyllä nämä mun viljattomat pullaset oli vähintään yhtä hyviä elleivät jopa parempia! Kyllä se niin vaan on, että pitkään hauduttamalla saa parhaan kastikkeen, kun kaikki maut ehtivät muhimaan oikein kunnolla. Tein pullat croc-potilla, jossa ne saivat pienen uunituksen jälkeen kypsyä vajaat viisi tuntia. Sanoinko jo, että nämä olivat parhaita lihapullia ikinä!?

Viljattomat lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 800g luomujauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 4 + 4 rkl murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • reilusti suolaa, mustapippuria, kuivattua oreganoa
  • 2 prk Mutti-tomaattimurskaa (tai 8 dl pieneksi pilkottuja kypsiä tomaatteja)
  • 1,5 dl tomaattipyreetä (täyspaleolainen tekee itse)
  • 1 dl tuoretta pieneksi pilkottua basilikaa

Kuori ja pilko sipulit pieniksi. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja murskaa valkosipulit.

Yhdistä kulhossa jauheliha, sipulit, porkkanaraaste, 4 rkl murskattua valkosipulia, kananmunat ja mantelijauhot. Mausta reilulla kädellä. Sekoita taikina hyvin ja pyörittele taikinasta lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista lihapullia 200 asteessa 20 minuuttia.

Valmista seuraavaksi kastike. Yhdistä kulhossa tomaattimurska, tomaattipyree, 4 rkl murskattua valkosipulia sekä basilikat. Mausta reilulla kädellä ja sekoita hyvin.

Nosta lihapullat crock-potiin ja kaada kastike lihapullien päälle. Voit laittaa lihapullat osittain päällekkäin, jos ne eivät sovi vierekkäin. Säädä crock-pot low´lle ja anna hautua rauhassa noin 5 tuntia. Tarkista lihapullien kypsyys ja kastikkeen maku. Jatka hauduttamista, jos pullat ovat vielä osittain raakoja. Lisää tarvittaessa mausteita kastikkeeseen.

Tarjoile esimerkiksi spagetin tai makaronin kera basilikanlehdellä koristeluna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos croc-pot kiinnostaa niin omani on hankittu KitchenTimeltä! Tsekkaa myös Crock-pot Suomen sivut 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *