Hae
Palasia Arjestani

Juustokakkukääretorttu (gluteeniton) – Oi mikä herkku!

juustokakkukääretorttu

Bongasin joku aika sitten MeNaiset -lehdestä liudan hieman erikoisempia kääretorttuohjeita. Totuushan on se, että kääretorttu on mun akilleen kantapää. Melkeinpä ainoa asia, jossa epäonnistun lähes aina. Tätä kertaa ennen aina. Mies jaksaa aika ajoin pudottaa minut maan tasalle ja muistuttaa niistä kauheista tortuista, joita olen joskus vääntänyt (hehheh). Ehkä keuheimmat luomukset ovat olleet suklaa-sitruunatorttu, jota ei syönyt kukaan. Hyvänä kakkosena tulee peruskääretorttu, johon ostin vahingossa mansikanmakuista tomusokeria, ei todellakaan hyvää. Kolmosena mun unelmatorttu, jonka täyte muistutti ja maistui ihan voilta. Sitäkään ei syönyt kukaan. Että kyllä täälläkin on opittu kantapään kautta ja ehkä sen takia kääretortut ovat olleet mulla aina iso mörkö. Nyt päätin selättää möröt.

Juustokakkukääretorttu kuulostaa sopivasti epäilyttävältä. Juuri sellaiselta ettei voi tietää onko se oikeasti hyvää. Tällaiset hieman erikoisemmalta kuulostavat ohjeet herättävät aina mun mielenkiinnon. En jaksa aina peruspullaa vääntää, vaan haluan kokeilla vähän hullumpiakin juttuja välillä! Jostainhan se jännitys on elämään haettava 😀 Juustokakkukääretorttu ylitti kaikki (ja kaikkien) odotukset! Miestä pelotti maistaa sitä ensimmäistä kertaa varmasti yhtä paljon kuin minuakin. Yllätys oli varsin positiivinen ja tämä tekele sai pelkästään kehuja. Tekisinkö uudestaan? Satavarmasti tekisin!

juustokakkukääretorttu

Jos kaipaat jotain uutta ja jännittävää vaikkapa lakkiaispöytään niin tässä sulle erittäin hyvä vaihtoehto. Juustokakkukääretorttu vain paranee pari päivää jääkaapissa köllöteltyään eli tämän voit tehdä kaappiin odottamaan jo etukäteen. Juustokakkukääretorttu on gluteeniton.

Juustokakkukääretorttu

16 palaa / 30 min + jähmettyminen 2h

 • 4 kananmunaa
 • 1,5 dl sokeria
 • 2 dl mantelijauhetta (kuorellista)
 • 1 dl perunajauhoja
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl kanelia

Käärimiseen 1 dl mantelijauhetta (kuorellista)

Täyte

 • 300g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä!)
 • 100g voita
 • 2 dl tomusokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 2 tl sitruunankuoriraastetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoitin itse ihan puukauhalla.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota täyteainekset huoneenlämpöön.

Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperin päälle ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Edellinen postaus: Testissä Fazerin karkkiuutuudet!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  juiu ei mitään kevyttä kunnon kermaa ym huoneenlämpöiset munat toimii ja ei vainb perunajauhoja.suolainen munakasrulla on myös hyvää.kiva gluteeniton resepti kaneli uusi juttu täytyy testata samaa mieltä maustetut tomusokerit kamalii

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, munakasrulla muuten on hyvää! Pitääkin taas joku päivä tehdä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *