Hae
Palasia Arjestani

Aamulla annetut lupaukset eivät pidä koskaan

Processed with VSCO

Olin ennen illan virkku ja aamun torkku. Nykyään olen aamun virkku ja illan vielä virkumpi. Energisimmilläni olen myöhään illalla tai aikaisin aamulla heti aamupalan jälkeen. Joka aamu mietin miten ihanaa olisi jäädä kotiin touhuilemaan sen sijaan, että työt kutsuvat. Herään nykyään arkiaamuisin 5.15, mutta olen miettinyt pitäisikö kello laittaa herättämän vieläkin aikaisemmin, jotta ehtisin puuhastella vähän omia juttujani. Ennen mua ei saanut viikonloppuisin sängystä ylös ennen kymmentä, mutta nykyään kello herättää myös lauantaina seitsemältä. Tähän ratkaisuun olen päätynyt joka lauantaisen migreenin myötä. Siitä kirjoittelin enemmän täällä.

Koska aamulla ei aikaa jää millekään ylimääräisille askareille niin olen kova tekemään listaa asioista, jotka täytyy hoitaa töiden jälkeen. On siivousta, kaapin järjestelyä, pyykinpesua, tavaroiden myyntiin laittamista, joogaamista, lukemista. Ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä! Pää on täynnä lauseita ”tuon teen heti kun tulen kotiin”. Iltapäivällä olo on kuitenkin jo niin nuupahtanut, että pötkähdän sohvalle ja usein jään niille sijoilleni. Ja taas kaikki ne omassa päässäni luvatut asiat jää tekemättä ja siirtyvät seuraavan päivään. Miten sitä onkaan välillä näin saamaton?

Processed with VSCO with a8 preset

Mä olen tosissani miettinyt palkkaavani meille siivoajan. Suurin osa näistä mun petetyistä lupauksista koskee kodin siistimistä, koska minusta olisi kiva jos olisi aina suht siistiä. Aika vain ei tahdo riittää siivoamiseen pientä pintarapsuttelua lukuun ottamatta. Suurin syy miksi en ole vielä siivoajaa meille palkannut, on häpeä. Meillä on oikeasti vaivaiset 65 neliötä kunnossa pidettävänä enkä saa edes sen kokoista asuntoa pysymään siistinä kolmea päivää enempää. Ei vain riitä aika eikä energia. Mutta ehkä alan pitämään kirjallista listaa kaikista näistä aamulupauksistani ja hoidan hommat alta pois ennen kuin istahdan sohvalle!

Tai ehkä alan siivoamaan lauantaisin klo 7, kun kuitenkin herään jo siihen aikaan.

8 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Oi että, mullakin on tuota päänsärkyä mut mä rakastan nukkumista, apua! 😀

  Sä kuulostat Jonna niin hyvinvoivalta ja ihanalta <3 Toivottavasti jo ensi viikolla nähdään taas.

  Kokeilehan sieltä Freskalta mistä mulla on nyt siivooja. Kokeilutarjouskin on blogissa niin ei jää paljon hintaa. Sitten tiedät olisiko se teidän juttu. Itse en kyllä enää luovu kuin äärimmäisessä rahapulassa 😀

  • ulla kirjoitti:

   Kokeile sinäkin samaan aikaan heräämistä kuin arjena 😉 … SIksi minäkin täällä jo ylhäällä. Kohta lenkille 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkin nukuin tänä aamuna aika pitkään. Silläkin uhalla, että iskis migreeni, mutta huomenna on pakko herätä ajoissa 😉

   Mua niin kiinnostais Freska.. ehkä mä uskallan!? Ens viikolla nähdään!

 2. Reimari kirjoitti:

  Mulla on ollut joskus sama meininki, että aamulla suunnittelen pitkän (muka realistisen) to-do listan mitä teen töiden jälkeen. Vaikka töissä olisi ollut normaalia kevyempää, kotona en kuitenkaan saa illalla tehtyä yhtään mitään.:D Kamalan saamaton olo ja ei osaa iloita niistä tehdyistä töistä, kun siirtää semmosta läjää hommia aina seuraavalle päivälle. Tressi tekemättömistä töistä väsyttää vaa enempi, kierre on valmis!

  Oon ratkaissut tämän sillä, etten ahnehdi enää pitkää listaa tekemistä, vaan juuri sen verran että uskoisin pystyväni rypistämään sen homman vaikka (oikeasti) väsyneenäkin. Enkä lankea siihen, että mulla olisi lista, mistä valitsen yhden homman, vaan valitsen tämän tehtävän jo aamulla.

  Mulla ainakin tätä ilta nuupahtamista edistää se, että hommaa on niin paljon ettei edes tiedä mistä aloittaisi ja tulee fiilis että ei millään voi jaksaa tehdä kaikkea. Kun on vain korkeintaan pari hommaa niin siinä säästyy siltä pähkäilyltä mistä aloittaisi, minkä/mitkä hommat tekisi ja ei ole mitään tekosyitä jättää sitä ”pikkuhommaa” tekemättä, koska ”pikku hommahan tuo vaan, ehdin tänään makoilemaankin!”.

  Viisi pientä hommaa viikossa enemmän on paljon parempi kuin ei mitään! 🙂 Saattaa tuntua, et kamala kuinka saamatonta yrittää tehdä noin vähän, mutta siittä vasta tuleekin saamaton olo jos siirtää tuhat ja yksi hommaa aina seuraavalle päivälle. Ja voi apua kuinka paljon energiaa se tressi tekemättömistä töistä vie!

  Tulee aikaansaava ja hyvä fiilis kun saa tehtyä kaiken mitä Piti tehdä. Useimmiten jopa innostun tekemään jotain ”ylimääräistä” ja ai että, kun tulee aikaansaava fiilis.:D Aikaansaava fiilis vähentää tressiä ja täten lisää energiaa arkeen.

  Sori tää romaani, oli vaan pakko päästä vinkkaamaan tästä viime aikaisesta oivalluksestani~ 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Toi olis hyvä systeemi. Päättäisi vain yhden asian tehtäväksi ja kaikki muu olis plussaa. Täytyypä ottaa käyttöön, kiitti vinkistä 🙂

 3. ulla kirjoitti:

  Jonna sun teksti kuulostaa niin tutulta. Täällä olen taas ajoissa aloittamassa ah niin ihanaa vapaapäivää. 🙂 Ulkona tuuli humisee ja toiset koisaa vielä monta tuntia. Itse suuntaa pian lenkille ja sieltä sitten aaamupuuron keittoon. Kaikessa rauhassa :D:D .

  Ihanaa viikonloppua !!!
  Ja todella mukavaa, kun sulla auttanut pääkipuun se aikaisemmin nousu.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä sain kans tänään puuhastella kotona ihan rauhassa. Otin riskin enkä laittanut kelloa soimaan, koska huomenna on pakko herätä aikaisin. Onneksi ei kostautunut päänsäryllä! Mies lähti jo aikaisin Lahteen kisoja katsomaan ja mä sain reilu 2h odotella tytön heräämistä. Mukava rauhallinen aamu 🙂

   • ulla kirjoitti:

    Mullakaan ei ole viikonloppuisin kello soimassa, mutta kyllsitä herää suht samaan aikaan kuin arkena 🙂 .
    Me kans tytön kanssa tänään kaksin,,, isukki kotiin illalla :).

    Tänään onkin Posse ilta !!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *