Hae
Palasia Arjestani

Ruokapläjäys

Mulla on nyt vähennetään sokeria-kausi menossa. Kroppa alkoi tuntumaan jotenkin raskaalta ja tukkoiselta ja mitä olen kroppaani oppinut tuntemaan niin nuo fiilikset johtuvat nimenomaan sokerista. Mihinkään sokerittomaan syyskuuhun en ole lähdössä, mutta pientä vähentämistä voisin kyllä harrastaa. Ensi viikonlopuksi aionkin leipoa raakakakkua pitkästä aikaa ja sopiva reseptikin on ehkä jo löytynyt. Lupasin tosin leipoa kylpyläreissulla myös jonkin tavanomaisen ”kahvileivän”… Ehkäpä saan pidettyä omat näppini siitä erossa! Kokosin teille taas yhteen viime aikojen syömisiä. Kaikki aterioita ne tosiaankaan ole kuvaillut, mut kyllä enemmän kuitenkin kuin luulin 😀 Näköjään oon ainakin ruoka-aikaan ollut kotosalla!

Tällaisia oon syönyt lounailla ja illallisella treenin jälkeen.

Munakasta kinkulla ja juustolla // Kesäkurpitsalasagnea // uunibataattia, mausteista jauhelihaa ja vihanneksia // pekoniin käärittyä broiskua, riisiä, ruohosipulia, tomaattia ja pakastevihanneksia.

Munakasta kinkulla ja juustolla // Kesäkurpitsalasagnea // uunibataattia, mausteista jauhelihaa ja vihanneksia // pekoniin käärittyä broiskua, riisiä, ruohosipulia, tomaattia ja pakastevihanneksia.

Puuroa raejuustolla, lesitiinillä, marjoilla ja mehukeitolla // tonnikala-makaronilaatikkoa, fetajuustoa ja vihanneksia // mökillä maksalaatikkoa ja lihapullia (valmis) // perunaa, kohta, kukkakaalia ja creme bonjouria

Puuroa raejuustolla, lesitiinillä, marjoilla ja mehukeitolla // tonnikala-makaronilaatikkoa, fetajuustoa ja vihanneksia // mökillä maksalaatikkoa ja lihapullia (valmis) // perunaa, kohta, kukkakaalia ja creme bonjouria

Täytettyjä kesäkurpitsoja // jauheliha-ratatouillea

Täytettyjä kesäkurpitsoja // jauheliha-ratatouillea

Broileria (koivesta), paahdettuja porkkanoita, riisiä ja ruohosipulia // Broiskua (koipea) ja kasa erilaisia vihanneksia töissä // mökillä grillattuja pekoni-herkkusieniä, kassleria ja keitettyjä vihanneksia // töissä itsetehtyjä jauhelihapihvejä ja vihannessekoitusta (pakaste)

Broileria (koivesta), paahdettuja porkkanoita, riisiä ja ruohosipulia // Broiskua (koipea) ja kasa erilaisia vihanneksia töissä // mökillä grillattuja pekoni-herkkusieniä, kassleria ja keitettyjä vihanneksia // töissä itsetehtyjä jauhelihapihvejä ja vihannessekoitusta (pakaste)

Mausteisia bataattilohkoja uunissa!

Mausteisia bataattilohkoja uunissa!

Treenin jälkeen itsetehtyjä jauhelihapihvejä, täysjyvä spagettia sekä tuoreita vihanneksia // lounaalla Kulman kana-fetasalaatti // riisiä ja mausteista jauhelihaa kera vihannesten // miehen tekemään intialaista kanakastiketta kera riisin

Treenin jälkeen itsetehtyjä jauhelihapihvejä, täysjyvä spagettia sekä tuoreita vihanneksia // lounaalla Kulman kana-fetasalaatti // riisiä ja mausteista jauhelihaa kera vihannesten // miehen tekemään intialaista kanakastiketta kera riisin

Tuorepuuroa // lauantaina patonki lohitäytteellä cittarin tuoretiskistä

Tuorepuuroa // lauantaina patonki lohitäytteellä cittarin tuoretiskistä

Välipalana mulla on nykyään hyvin usein riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla, mutta treenittöminä päivinä välipala töistä tullessa voi olla melkeinpä mitä vaan. Välillä ei ole mitään välipalaa vaan enemmän kunnon ruokaa! Yritän kuitenkin kotona vaihdella välipalojakin paljon, että tyttökin oppii syömään mahdollisimman monipuolisesti. Me kun syödään hänen kanssaan päiväkodin jälkeen kolme ateriaa yhdessä 🙂 Muutaman viikon ajan söin taas aika paljon leipää ja nyt alkaa tulla korvista ulos! Huomaan, että olo kevenee kummasti kun jättää viljatuotteet vähemmälle. Nyt taitaa olla taas viljaton tai vähintään gluteeniton aikakausi menossa. Tehdään niin kuin kroppa pyytää!

Tässä joitakin aamu- ja välipalavaihtoehtoja!

Rahkaa, pähkinöitä, marjoja, mehukeittoa ja vichyä // smoothie marjoista, omenoista ja protskujauheesta aamupalaksi // riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla // banskulettuja maapähkinävoilla <3

Rahkaa, pähkinöitä, marjoja, mehukeittoa ja vichyä // smoothie marjoista, omenoista ja protskujauheesta aamupalaksi // riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla // banskulettuja maapähkinävoilla <3

Mökillä luomumysliä ja jogurttia // Smoothie, omena ja kaneliomenamuffinssi // hedelmäsmoothie ja puuroa maidolla // vihanneslautanen

Mökillä luomumysliä ja jogurttia // Smoothie, omena ja kaneliomenamuffinssi // hedelmäsmoothie ja puuroa maidolla // vihanneslautanen

Smoothie, jossa spirulinaa // töissä kahvi ja proskupatukka // smoothie, jossa maustamatonta luomujuggaa // rahkaa, marjoja, pähkinöitä ja maustamatonta jogurttia

Smoothie, jossa spirulinaa // töissä kahvi ja proskupatukka // smoothie, jossa maustamatonta luomujuggaa // rahkaa, marjoja, pähkinöitä ja maustamatonta jogurttia

Ja kuten tiedätte niin kyllä täällä välillä herkkujakin syödään! Välillä ostetaan jotain valmiina, muuta aika usein tykkään leipoa itse. Nyt onkin taas tallessa monta monituista hyvää reseptiä, se raakakakun ohje päällimäisenä! Netin maailma on ihmeellinen, sieltä löytyy aina mielenkiintoisia reseptejä 🙂 Suosittelen tutustumaan varsinkin Pinterestiin.

Donitseja Arnoldsista // Pirkan pannacotta-jätski. Ei ollu hyvää... // Mökillä kauppareissulla jätskit. Magnumin sandwich oli tosi hyvä! // kaneliomenamuffinsseja (terveellisiä)

Donitseja Arnoldsista // Pirkan pannacotta-jätski. Ei ollu hyvää… // Mökillä kauppareissulla jätskit. Magnumin sandwich oli tosi hyvä! // kaneliomenamuffinsseja (terveellisiä)

Itse tehtyjä korvapuusteja // tortilloja (ihan parhaita!) // mökillä grillattuja persikoita ja nektariineja kera vaniljakerman // Saaremaa kermarahkoja löysin Prismasta

Itse tehtyjä korvapuusteja // tortilloja (ihan parhaita!) // mökillä grillattuja persikoita ja nektariineja kera vaniljakerman // Saaremaa kermarahkoja löysin Prismasta

Magnumin uusi valkosuklaa-pistaasipähkinäjäätelö, nam! // Suklaahippukeksejä // päärynäkinuskikakkua aurajuustolla

Magnumin uusi valkosuklaa-pistaasipähkinäjäätelö, nam! // Suklaahippukeksejä // päärynäkinuskikakkua aurajuustolla

IMG_20140822_192051Osallistuin instagramissa Arnoldsin kisaan, josta voitin ilmaisen kahvin ja donitsin 🙂 Kivoja yllätykisä tällaiset! Ei vaan yhtään sovi nyt tähän mun sokerin vähentämiseen 😀

Tällaisia täällä on pistelty poskeen viime aikoina! Eilen pidin melko vähähiilarisen maanantain ja treeninkin jälkeen söin vain munakasta ja kasan vihanneksia. Tänään taas treeninkin jälkeen isompi tankkaus hiilaria 🙂

14 kommenttia

 1. Leena kirjoitti:

  Riisikakut maapähkinävoilla ja banaanilla on nam… <3 Muhun on iskostunut se tavallinen ajattelumalli, että välipalat on erilaisia kuin isommat lämpimät ateriat, mutta eihän sen tosiaan niin tarvii olla. Sun postauksissa on ihanaa se, että näistä huokuu sellainen aitous – esimerkiksi tässä se, ettet sensuroi mökillä syötyä maksalaatikko-lihapulla-annosta tai herkutteluhetkiä pois ruokakuvapostauksesta. 🙂 Tällaisista saa inspiraatiota omiin kokkailuihin, vaikkei olisi edes reseptejä vaan pelkkiä kuvia. Taidankin laittaa bataatin lisäksi porkkanaa uuniin.

  • Jonna kirjoitti:

   Samanlainen ajattelumalli on mullakin, mutta välillä olen kyllä syönyt ihan normiruokaakin ”välipala-aikaan”. Mun mielestä on turha piilotella tai jättää kertomatta jos nyt joskus syö just maksalaatikkoa tai vastaavia. Elämäähän tämä on ja näillä kuvilla tahdon viestittää ettei ainakaan mun elämä ole mitään pelkkää fitnesstä ja kalorien laskemista. En mä jaksais sellaista!

   Uuniruokia tehdessä kaivelen aina jääkaapin tyhjäksi ja tungen mukaan kaiken mahdollisen. Uunissa paahdetut porkkanat ja tomaatit on todella hyviä!

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Just eilen puhuin miehelleni joka oli menossa hakemaan herkkua kaupasta, että oon nähnyt blogeissa riisikakkua maapähkinävoilla ja banaanilla, että semmostakin voi syödä. No niitä aineksia ei tullut kaupasta, mutta tarviipa ehkä tänään käydä ostamassa riisikakkuja. Nam.

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa maistaa! Ite tykkään niistä aivan suunnattoman paljon, slurps 😉

 3. Piila kirjoitti:

  Eikös ”tavanomaisen kahvileivänkin” voi tehdä ilman valkoista sokeria, korvaamalla hunajalla/agavesiirapilla/kookossokerilla tms? (:

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä voi, mutta mä yleensä mietin leipomukset ihmisten mukaan joille niitä on tarkoitus tarjota. Kaikki kun eivät suostu syömään ”terveysleivonnaisia” ja mun mielestä on ihan kohteliastakin ajatella myös muita kuin itseään. Nyt ajattelinkin tehdä yhden perinteisen leipomuksen ja yhden vähän terveellisemmän. Ehkä saan tällä tavalla aivopestyä jengiä 😀

   • Piila kirjoitti:

    joo siis ymmärsin kyllä! Tietenkin tulee ajatella juuri heitä, joille leipomus menee (: Tarkoitin vain, että makeutuksen vaihtoa ei välttämättä kukaan mausta edes huomaisi! Kunhan sitä vain laittaa tarpeeksi (;

    • Jonna kirjoitti:

     Ei muuten varmasti huomaisikaan. Mun on aina pakko kokeilla reseptiä sen alkuperäisillä raaka-aineilla että tiedän miltä sen suurin piirtein tulisi maistua. Sen jälkeen voi aina testata mitä saa aikaiseksi vähän paremmilla raaka-aineilla 😉

 4. katja79 kirjoitti:

  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja tykkään! Itekin haaveilen crossfitiin menosta, mut aikatauluongelmat ovat olleet esteenä. Kaksi lasta kun on ja nekin harrastaa ja vähän kai noita miehenkin aikatauluja pitää ottaa huomioon… Mihin aikaan lapsesi tulee hoidosta, jos ehditte kolme kertaa vielä syödä yhdessä? Meillä kun tuntuu et jää lyhyt väli päivällisen ja iltapalan jälkeen, kun neljän jälkeen haetaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Minä teen vielä lyhennettyä työaikaa eli pääsen jo 13.30 töistä. Syödään välipala melkein heti kun mennään kotiin, sit vielä illallinen ja iltapala JOS iltaruoka ei ole venynyt kauhean myöhäiseksi 🙂 Kauhulla odotan aikaa kun täytyy alkaa tekemään täyttä päivää ja sillon pääsen minäkin vasta neljän aikaan töistä…Miten järjestän treenit, ruokailut, lapsen kanssa olon??

 5. Eeva kirjoitti:

  Tiesitkö , että tällä hetkellä suomalaiset syövät keskimäärin yli kaksinkertaisesti enemmän lihaa kuin viralliset ravitsemussuositukset suosittavat.
  On myös hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään myös faktaa, mitä aika harva varmasti miettii!
  -Mistä lautaselle tuleva lihani on peräisin? Onko kropalleni terveellistä syödä tehotuotetun tressaantunen eläimen lihaa?
  Blogit pursuavat tervellisien elämänohjeiden kirjoa, enkä koskaan ole huomannut että joku ”fittityttö” kyseenalaistaisi tällaista asiaa. Hassua! Eikö ketään kiinnosta mistä ruoka lautasellesi tulee ” kaikki rakastavat hampurilaisia- mutta eihän kukaan halua nähdä sitä lehmää” Niimpä!
  Suosittelen pysähtymään hetkeksi ja miettimään näitä asioita. Ovat oikeasti todella tärkeitä juttuja.
  Lihansyönnin vähentäminen on myös tehokas tapa leikata omaa jalanjälkeään! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tarkoitatko lihalla tässä nimenomaan punaista lihaa? Mä olen itse asiassa vähentänyt punaisen lihan syömistä ihan huomaamattani melko paljon. Ainakin minä maalta lähtöisin olevana tiedän mistä lihaa tulee ja minkälaista se voi olla. Luomuliha vaan on nykyään aika tyyristä eikä minulla suoraan sanottuna ole aina vara maksaa luomusta. Sitä kyllä ostan AINA kun mahdollista. Itse pyrin pitämään viikossa useamman päivän jolloin en syö punaista lihaa tai edes kanaa tai kalaakaan 🙂

 6. Eeva kirjoitti:

  Kiva kun vastailit 🙂

  Eli puhutaan lihasta ja siipikarjasta.
  On tosiaan harmi juttu, että luomu maksaa enemmän kuin ”tavallinen” safka.
  Mieluiten kuitenkin tässäkohtaa jättäisin sen tehotuotetun ”halvan”paketin sinne kauppaan.
  Lihaa voi oivallisesti korvata pavuilla ja muilla palkokasveilla, tofulla(=Yök, itse en voi sietää 😀 ), soijarouheella, kestävästi pyydetyllä kalalla ja vaikkapa pähkinöillä. Lisäksi nyt alkaa sienien primetime.Metsissä muhii joka kesä ja syksy koppakaupalla proteiinia. Sienistä saa vähän, mutta laadukasta proteiinia.

  Hyviä ajatuksia ja tärkeitä juttuja..todella harmi kun ei näihin asioihin kauhean moni (viitsi) tarttua, saatika sitten kirjottaa!

  Iloa ja valoa alkavaan syksyyn 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Valitettavasti näin paljon treenaavana sitä helpommin tarttuu tehotuotettuun broiskupakettiin kuin alkaa väsäämään jotain pavuista. Ei muuten mahdoton idea ollenkaan täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse! Mä luulen, että monikin söisi mieluummin luomulihaa jos se olisi aavistuksen verran halvempaa, koska nythän se on oikeasti kallista! Ehkä ihan väärä harhaluulo, mutta mulle tulee heti mieleen että kärsisin nälästä jos en lihaa söisi… 😀

   Ehdottomasti miettimisen arvoisia asioita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *