Hae
Palasia Arjestani

Kun kroppa ei tee mitä pää käskee.

On ollut melko mielenkiintoista huomata, että kun elämä muuten on kovin seesteistä niin treenit aiheuttaa suurta päänvaivaa. Älkää käsittäkö väärin, treenit kulkee hienosti, mutta niiden parissa on nyt käynnissä sellaisia haasteita joissa en tunnu pääsevän eteen päin. Moni muukin entinen bodausta useamman vuoden treenannut on sanonut, että kaikki crossfit-liikkeet, joissa täytyy käyttää lantiota ja hakea siitä voimaa liikkeisiin, on todella haastavia. Niin myös minullakin ja nyt olen sen huomannut ja isosti! Ehkä se suurin päänvaivan tuottaja on aina vaan ja yhä edelleen tempaus, en vaan tajuu sitä enkä voi ymmärtää miks en sitä tajuu 😀 Myös kaikki kippausta vaativat liikkeet, kuten kippileuat ja toes to bar menee mulla ihan ohi hilseen.. Olis kiva kun vois vaan kyykätä ja vetää maasta 😀

IMG_20140312_184705

Maanantaina tehtiin ensin pääliikkeenä etukyykkyä ja wodissa tempausta sekä boksihyppyjä. Kaikki muu sujui entiseen malliin, mut se tempaus… olin ihan hukassa! Edellisellä kerralla open gymissä tekniikka alkoi jo osittain napsua kohdillee, mut maanantaina kaikki se opittu oli unohtunut. Kroppa ei vaan tehnyt ollenkaan sitä mitä pää käski, ei sit yhtään!

 • Etukyykky 3 x 3 (55, 60, 62.5kg)

21-15-9-3

 • Snatch (17,5kg)
 • boxjumps

Wod aloitettiin 21 toistolla tempauksia ja sit perään 21 boxihyppyä, sit 15 tempausta ja saman verran boksihyppyjä jne. Mä kuolin suurin piirtein 15 tempauksen kohdalla ja huohotin kuin pieni sika. Tempauksessa painoa kaikki 17,5kg. Ajatuksena ennen treeniä oli saada tehtyä kaikki tempauksen kyykyn kautta ja sen myös tein, jotain positiivista siis 🙂 Tekniikka oli kyllä vähän mitä sattui, välillä tuli hyviä toistoja, välillä petti tasapaino tai muuten vaan homma meni ihan munille. Mä saan kohta harmaita hiuksia 😀

Muutama räpsy treenin jälkeen. Näätte miten hienosti tasapaino voi pettää, polvet harottaa minne sattuu ja muutenkin nää toistot oli ihan hirveitä…

Siitä se lähtee.

Siitä se lähtee.

kuvia 005

Ja paino liian paljon päkijöillä...

Ja paino liian paljon päkijöillä…

kuvia 008Otto kaksi.

kuvia 009 kuvia 011 kuvia 012 kuvia 013 kuvia 014 kuvia 015Ei näinkään…

Kerta kiellon päälle.

Kerta kiellon päälle.

kuvia 017 kuvia 018 kuvia 019 kuvia 020Vika oli ehkä paras kaikista vaikkei mikään mallisuoritus sekään. Näistä kuvista huomaa et suurin piirtein kaikki on vikana. Osumakohta on todennäköisesti edelleen väärä, en vedä riittävästi epäkkäillä, nilkat ei suoristu, tanko ei kulje riittävän lähellä kroppaa, en pudottaudu tangon alle oikeassa kohdassa ja riittävän nopeasti ja mitä näitä nyt on. En vaan osaa! Miks ihmeessä en opi!? Aaaaargh..

Jatkamme harjoituksia.

17 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Heippa! Kuvien perusteella sulta puuttuu kakkosveto kokonaan ja lähdet viemään tankoa ylös ennen kuin lantio on ojentunut. Kokeile tehdä tall snatcheja ja harjoitella kakkosvetoa, sitten polvilta kakkosveto edelleen huomioiden ja vasta sitten lopuksi lattialta. Pala palalta itekin opettelin ja joskus jo välillä onnistuukin 🙂

  Toinen pieni juttu. Koko treeni on WOD ja se jumppaosuus on MetCon. Elo päivän WOD on voima/skill + metcon yhdessä. WorkOut of the Day ja Metabolic Conditioning 🙂

 2. Jonna kirjoitti:

  Juu näin on, se lantion käyttö ja ojentaminen on mulla tosi vaikeeta mut ei se auta kuin harjotella! Pala palalta, niin kuin sanoitkin 🙂

  Hmm… mä oon jostain syystä tottunut puhumaan erikseen voimaosuudesta ja wodista, mistähän sekin on tullut? 😀

  Kiitos sulle vinkeistä! Tuosta tall snatchista olikin jo maanantaina puhetta. Täytyy sitä alkaa nyt tahkoamaan jos vaikka saisin takaraivoon tuon lantion ojennuksen…

 3. riittu kirjoitti:

  Tempaus on niin vaikee liike kyllä..kävin Laura Niemelän klinikalla ja se antoi tosi hyviä neuvoja ja niillä rauta liikkuikin. Tuli ihan uusia ahaa elämyksiä, mutta se onkin ihan toinen asia, onko ne niksit enää hallussa ! meikäläisenkin ongelmana oli just lantio ja vedon viimeistely..yllättäen 😀 wodeissa vaan ärsyttää, jos pitää tehdä tyyliin 100 tempausta niin ei siinä kestä tekniikka enää yhtään kasassa..

  Olen muuten kanssa tottunut puhumaan voimaosuudesta ja wodista erikseen, mein salin seinälläkin lukee erikseen ohjelmassa warm up, voima/taidot tms ja wod..

  • Jonna kirjoitti:

   Mikähän siinäkin on et kun joku pro katsoo vierestä niin kulkee ja onnistuu mutta sitten kun yksinään yrität niin mikään ei tunnu toimivan? 😀

   Nyt tekis mieli päästä saman tien treenaamaan taas tempausta mut muutama päivä täytyy vielä odottaa yhyy.

 4. Karoliina kirjoitti:

  Niin, kai se WOD voi teoriassa olla pelkkä voimaosuus, aktiivinen lepo, metcon-jumppa tms yksistäänkin, koska jos ohjelmoinnissa lukee, että tehdään vaan jorain tiettyä, niin se on sitten sen päivän päivän treeni. Yleensä se tietty muodostuu eri osa-alueista. Meillä oli esim. eilen pelkkä voimaosuus, eli Crossfit Total. Useimmiten kuitenkin lämppä+voima tai skillsi + metcon.

  Ne Lauran tunnit on kyl ihan mahtavia. Ite menen viikon päästä painnonnostoliiton leirille kolmeksi päiväksi harjoittelemaan nostamista ja nostamisen ohjaamista. Saa nähdä jääkö mitään kaaliin 🙂

 5. Jaanaba kirjoitti:

  Tsemppiä vaan sulle ja mulle kans, mää uskon että harjoittelu tekee mestarin. Pakkohan se on uskoo kun ittellä samoja ongelmia ja varmaan vielä viissataa kertaa pahempia kuin sulla. =D

  ”Mun” crossfitsali kans ilmoittaa päivittäin treeninsä siten, että ekana on voima ja sen jälkeen vasta WOD. Ja niin määkin sen teen.

  • Jonna kirjoitti:

   Eipä tommosissa itselleen vaikeissa liikkeissä auta muu kuin treenaaminen: toistoja toistoja! Vielä jonain päivänä varmasti voin sanoa osaavaani tempauksen edes joten kuten. Huom: jonain päivänä 😀

 6. nekku kirjoitti:

  Heippa!

  Kuvan perusteella tanko ei mene tarpeeksi läheltä kroppaa ja kyynärpäiden pitäisi nousta ylöspäin eikä taakse päin. Tempaus on vaikea liike ja vaatii paljon rohkeutta mennä tangon alle, mutta tekemällä oppii. Paljon tsemppiä harjoituksiin, kyllä se sieltä vielä napsahtaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ton tangon kulkemisen tiedän itsekin mutta vielä kyynerpäät, aaaaargh! Oikeassa nimittäin olet.. Täytyy näitä kuvia nyt napsia enemmän ja ottaa videoitakin niin nään liikeradat paremmin. Kyllä se tästä taas joskus!

 7. Karoliina kirjoitti:

  WOD = päivän koko treeni, oli se sitten mitä tahansa

  Pelkkä lopun hikihappojumppa on METCON.

  Tarkistin nyt varta vasten vielä Level 1 kurssimatskuista ja omalta päävalmentajalta.

 8. Karoliina kirjoitti:

  Tulin vielä uudelleen kattomaan näitä kuvia. Miten saat otettua näin hyviä kuvasarjoja? Otatko jollain automaattisella sarjalaukaisulle?

  Ja mitä tarkotat tuolla tekstin ”osumakohdalla”? Tankoahan ei pidä pompauttaa reisiltä. Se on oikotie onneen jossain metconeissa ehkä, mut raskaaseen snatchiin pitäs kyllä tehdä ihan kunnon suora bar pathway. Eli tanko kulkea suorassa linjassa lattiasta pään päälle samaa linjaa, kroppa väistää. Hookgripin instassa on hyviä hidastekuvia ja kuvasarjoja, kantsii tsekkaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on järkkäri aina salilla matkassa 🙂 Sillä on tosi käteva napsia sarjalla kuvia ja hyvälaatuisia videoitakin saa otettua! Suosittelen hankkimaan jos et jo järkkäriä omista 🙂

   Mulla on aina välillä ongelmana että tanko kolahtaa lonkkaluihin. Se taas todennäköisesti johtuu siitä etten saa lantiota ojennetuksi ja lähden vetämään käsillä liian aikasin. Yritän välttää tangon pompauttamista reisiltä ja aika hyvin oon siltä välttynytkin 🙂 Kiitos vinkistä, käyn katselemassa instasta vinkkejä!

   Iso kiitos sulle Karoliina kun olet jaksanut kommentoida ja antaa vinkkejä. Et arvaakaan mitä tällainen apu merkitsee 🙂

  • mikaela kirjoitti:

   Kiitos Karoliina, lokitin vähän tästä takavasemmalta näitä vinkkejäsi 😉

 9. ulla kirjoitti:

  Hei, olisin kiinnostunut kuulemaan enemmän raskausaikasi kuntosaliharjoittelusta. Muutaman sen aikaisen treenisi löysinkin vanhoista jutuistasi. Millä perusteella jätit kyykyn ja maastavedon tuolloin pois ja muistaakseni teit jalkaprässiä? Kun itse olen taas päinvastoin ymmärtänyt, että prässi tulisi jossain vaiheessa jättää pois ja kyykkyä ja mavea olen tehnyt. Entä lisäsitkö painoja ollenkaan vai teitkö vaan pidempiä sarjoja? Olen itse vasta ensimmäisellä kolmanneksella ja mistään ei oikein tahdo saada tietoa tähän treenaamiseen. Kiva jos jaksat vastata!

  • Jonna kirjoitti:

   Kyykyn ja maastavedon sellaisinaan jätin pois (en muista missä vaiheessa) ihan sen takia, koska niissä alavatsaan tulee kova paine. Tein kyllä kyykkyä mutta en laskeutunut alle 90 asteen. Prässiä tein leveällä jalka-asennolla aika pitkäänkin, koska minulle ei selkä enää toisen kolmanneksen jälkeen kestänyt kyykätä (edes sitä 90 astetta) saati tehdä juuri muutakaan 🙁 Tiettyyn pisteeseen asti lisäilin painoja ja treenasin aika lailla samalla tavalla kuin ennen raskauttakin, mutta selkäongelmien tullessa pidensin sarjoja ja kevensin painoja.

   Ehkä paras neuvo minkä itse sain ja mitä kannattaakin noudattaa on kuuntele kroppaasi! Se kyllä kertoo jos jokin liike ei sinulle enää sovi. Minä jouduin melko aikaisessa vaiheessa jättämään penkkipunnerruksen ja ranskalaisen pois, koska vatsa ei kestänyt venytystä. Niin kauan kun jokin liike tuntuu hyvältä eikä aiheuta kipua tai supistuksia, sitä voi minun mielestäni tehdä. Toisen kolmanneksen loppupuolella jättäisin syvät kyykyt ja raskaat maastavedot pois ja korvaisin ne esim. hack-kyykyllä sekä suorinjaloin maastavedolla tai käsipaino mavella.

   Kuuntele kehoasi ja nauti raskaudesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.