Hae
Palasia Arjestani

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

maidoton mustaherukkajäätelö

Morjens! Me ollaan juuri matkalla Tampereelle Särkänniemeen ja tähän hetkeen on hyvä tempaista ilmoille miehen loihtima loistoresepti! Hän sai pari päivää sitten inspiraation maidottomaan ja varsin helppotekoiseen jäätelöön, jonka tekemiseen ei juuri aikaa ja vaivaa kulu. Tämä maidoton mustaherukkajäätelö tekeytyy pakkasessa eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta. Aineksetkin löytyvät varsin kätevästi jokaisen marketin ja lähikaupan hyllyltä, joten ei muuta kuin synnitön herkku tulille.

Mulla on takataskussa useampikin maidottoman herkkujäätelön resepti ja kesäloma olisi varsin hyvää aikaa toteuttaa näistä jokaikinen! Jäätelökoneen möin jo aikaa sitten pois, koska sille ei ollut käyttöä, joten reseptin täytyy olla toteutettavissa pelkän pakkasen avulla. Onko sulla hyviä jäätelöreseptejä käytössä, jotka haluaisit jakaa muillekin? Tai haluaisit että minä testaisin? Laitappa kommenttiloota laulamaan, jos tiedät hyviä reseptejä! Lupaan laittaa houkuttelevimmat reseptit testiin 😉 Mutta nyt miehen kehittelemän reseptin pariin.

Maidoton mustaherukkajäätelö

 • 1 prk kookosmaitoa
 • 1 pss mustaherukoita (200g)
 • 5 taatelia
 • 2 rkl kaurahiutaleita

Laita ensimmäisenä kaurahiutaleet blenderiin ja surauta jauhoksi. Lisää muut ainekset sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi jäätelömassa pakkasen kestävään rasiaan ja nosta pakkaseen. Käy sekoittamassa jäätelömassaa noin tunnin välein, jotta saat ihanaa kuohkeutta jädeen. Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on saavuttanut haluamasi koostumuksen. Meillä jäätelö oli pakkasessa 6-7 tuntia. Tässä ajassa jäätelö ei ollut karahtanut ihan umpijäähän, vaan oli keskeltä jäistä mutta pehmeää.

maidoton mustaherukkajäätelö

Epäilin ensin vähän kaurahiutaleiden laittoa jäätelömassaan, mutta se toikin ihanan pehmeän ja kauraisen vivahteen jäätelöön. Sopi mustaherukoiden kanssa todella hyvin! Ja mikä mikä oudointa, kookos ei tässä jäätelössä juuri maistu.

Jos testailette reseptiä ja laitatte kuvaa esim. instaan niin muistakaahan tägät minut @jonna_musakka kuvaan niin pääsen ihastelemaan luomuksianne!

Tsekkaa myös: Pähkinä-suklaajäätelön ohje ja maidottomat mansikka-suklaatikkujädet!

4 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Hyvältä vaikuttaa 🙂 pitää kyllä testata! Mä oon tehny noita terveellisiä jätskejä ihan vaan jäädytettyjen banaanien pohjalta ja lisännyt sekaan sitte haluamaani makua ja sattumia, esim. maapähkinävoita, pähkinöitä, kaakaojauhetta, marjoja jne.
  Ootko muuten maistellut Lohilo-”proteiini” jäätelöjä? Mä olin vähän skeptinen mutta ovat kyllä ihan tosi herkkuja ja liian hyvää ollakseen terveellistä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Munkin jäätelöt on useimmiten banaanipohjaisia, mutta toi resepti minkä linkkasin postaukseen (pähkinä-suklaajäde) oli aivan törkeän hyvää ja tehty mantelimaitoon! Lohiloa maistoin jossain messuilla, mutta en oo kotiin kertaakaan ostanut.

 2. Marjo kirjoitti:

  Hyvän mielen suklaasundae ?

  ✅1tlk kookosmaitoa
  ✅2 pakastettua banaania
  ✅ 2-5rkl kaakaojauhetta
  ✅1tl mantelivoita
  ✅ 1,5rkl hunajaa
  ✅ 1/2tl vaniljauutetta
  Blendaa sekaisin❕
  ✅sekoita joukkoon kaakaonibsejä ja mansikanpaloja

  ?päälle kookoskermavaahtoa, tummaa suklaata sulatettuna, marjoja

  Tää alkuperänen ohje löytyy hyvän mielen jäätelökirjasta.
  Suosittelen kans noita lohilon jätskejä, iha superhyviä!

  • Jonna kirjoitti:

   Onks se Tuulia Talvion ja Virpi Mikkolan kirja? Mulla on se kirjahyllyssä 🙂 Nam, vaikuttaa herkulta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.